Американски колеж - двадесета тема

• 53 102
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Мария, какво избирате, НЕГ може би?
Скрит текст:
Не, тя не иска да учи немски, от 2 години мечтае за френски и италиански. Избра френската. Можеше да избира от всичко, има бал 498 за ЕГ и 499 за МГ, а и химия в нпмг можеше, но е постоянна с желанието си за ФЕГ.

# 526
  • софия
Мария, поздравления за ясния избор! Честито решение и много успех и усмивки и занапред!

# 527
  • София
За коя госпожа по Химия става въпрос? Моята беше при Иванова и не мога да кажа лоша дума за нея.
За файнълите моята забележка е само за този по Немски език - беше много труден, на материал, който не е упражняван, изискващ лексика, която не е преподадена. (това според думите на моята щерка). До последно трепери за оценката и е  на косъм над 91.6%.

Дали стават достояние резултатите от анкета, която попълвахме за ДО? Би ми било интересно да разбера каква е оценката на родителите.

# 528
  • софия
Самит факт, че родители, които никога преди това не са писали в публичен форум, особено с оплакване, говори достатъчно ясно за оценката за ДО. Не вярвам да направят резултатите пиблично достояние. Възприемам ги като инструмент за тяхна вътрешна работа.

# 529
  • София
Никога не се публикуват резултатите от анкети. А моят син има 91.4% по БЕЛ за годината, с което може заслужено да вземе титлата Марко Тотев.

# 530
  • sofia
Ние ще освободим място в последния момент, просто малко ни се струва, че за нея ще е едно и също, тъй като владее доста добре езиците, така че може някой да си намери късмета от резервите. 

# 531
Мария, успех в новата гимназия Flowers Rose

АК изпусна едно умно дете, а път темата - един родител, който щеше да е много полезен с инфо от колежа.

Жалко, че решенията на семействата относно образованието вече се определят и от ситуацията, породена от здравната обстановка.

# 532
  • sofia
Мария, успех в новата гимназия Flowers Rose

АК изпусна едно умно дете, а път темата - един родител, който щеше да е много полезен с инфо от колежа.

Жалко, че решенията на семействата относно образованието вече се определят и от ситуацията, породена от здравната обстановка.
Не е само това, разбира се . След тази криза не всички имат тези доходи, пък и както таксата си върви нагоре, някои хора не могат да работят само за обучението на детето си , хора сме все пак Simple Smile

# 533
  • София
Ами дано поне от Колежа излязат с ясна стратегия за ДО, да се сложат стандарти, които да се спазват от всички учители.

Шарки, наистина ли не пожелаха да му дадат шанс да вдигне този 0,2%? Ами не го разбирам, наистина Sad

# 534
Никога не се публикуват резултатите от анкети. А моят син има 91.4% по БЕЛ за годината, с което може заслужено да вземе титлата Марко Тотев.

Моят е с 91.5% по география:)

# 535
  • София
Тази една стотна ни е от някакво контролно първия срок.

По никакъв предмет нямаше шанс за повишаване, защото средния резултат и годишната оценка се появиха няколко дни след края на учебната година. "Падна жертва" на начина, по който се изчислява средната оценка за годината на база делене на 2 на резултата от първия и втория срок.  А по другия предмет, по който има 5, направи опит, но му казаха, че веднага след файнъла всичко е приключило. На поправителен не иска да се явява -  дори не знам кога може, по МОН излиза, че има право да се яви чак май месец след ДЗИ, а то тогава няма смисъл, защото той подава документи за университет сега до Нова година.

# 536
  • В офиса
Шарки, дано тази оценка да не е камъчето, което ще преобърне колата. Изглежда ми изключително малко вероятно, ще е егати малшансът.
Едва ли някой си спомня, но и аз писах преди години за оценка 91.4 и молба за допълнително задание, което бе отказано с аргумент: "липса на постоянство, да се научиш", докато на други бе дадено такова. Това бе отдавна, но да, част от особеностите на Колежа е.

Обърнете внимание на друго, обаче, което е хубаво, след оплаквания от конкретни учители, се вземат мерки и част от тях вече не са в списъка на продължаващите.
Също и колко е важна конструктивната критика от родители.
Това съм го виждала и в друго ЧУ, както и разместване на преподаватели, ако са добри, но са по-удачни за по-големи ученици. Но това не съм го видяла в ДУ. То пък като знам в нашето ДУ как родители се оплакваха от уникални за мен преподаватели, може да се каже, че е добре, от една гледна точка.

# 537
Шарки, дано тази оценка да не е камъчето, което ще преобърне колата. Изглежда ми изключително малко вероятно, ще е егати малшансът.
Едва ли някой си спомня, но и аз писах преди години за оценка 91.4 и молба за допълнително задание, което бе отказано с аргумент: "липса на постоянство, да се научиш", докато на други бе дадено такова. Това бе отдавна, но да, част от особеностите на Колежа е.

Обърнете внимание на друго, обаче, което е хубаво, след оплаквания от конкретни учители, се вземат мерки и част от тях вече не са в списъка на продължаващите.
Също и колко е важна конструктивната критика от родители.
Това съм го виждала и в друго ЧУ, както и разместване на преподаватели, ако са добри, но са по-удачни за по-големи ученици. Но това не съм го видяла в ДУ. То пък като знам в нашето ДУ как родители се оплакваха от уникални за мен преподаватели, може да се каже, че е добре, от една гледна точка.
В нашето ДУ има учители, които преподават само в горен курс. Решено е, че са подходящи за по-големи ученици. Повечето покриват 5-12 клас.

# 538
  • София
Може и да е камъчето, но никога няма да разберем предвид специфичните особености на американските college admission решения. В крайна сметка ще учи не там, където иска, а там, където заслужава. Можеше и по-рано да се сети да учи по-усилено.

# 539
  • софия
Шарки, той нека пак си пробва където иска.

Доп. Разликата межди 5 и 7 клас е голяма. Между 8 и 11 също. Да се дава 5 клас като разлика спрямо началния курс е неправилно.

Общи условия

Активация на акаунт