Тренировки в домашни условия - 105

• 40 291
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Срам, не срам... ще попитам. Става въпрос за програмата ХиЧ- виждам, че са 18 тренировки, но по никакъв начин не мога да се ориентирам колко дни се правят и как се комбинират тренировките за деня. Също какво означава плиометрични упражнения?

# 151
Дана , а ти много подозрителни въпроси задаваш? Joy Шегувам се естествено! Hug Kissing Heart

Спринкълс, поздравления!! Мисля да я започна след ваканцията. Определено нямам това време, но ще зарежа всичко и ще се погрижа за себе си! Wink

Като казах ваканция, направо големи нерви бяха и там! Успяхме да отменим виличката на Лефкада с пълно възстановяване на сумата след една цяла гръцка драма. Не че не им знаем номерата след 12 години прекарани там Wink
Няма да е море тази година, ще се ходи в Алпите.
Като съм достатъчно луда за два дни раници и обувки бяха купени, народа екипиран и днес дребните на последен учебен ден тръгнаха с туристически обувки да ги разтъпкват.
Дотук всичко позитивно, но аз да ми се не знаеше вече втора седмица имам една травма на ходилото и беше по-добре, но днес куцам Cry

Това е и причината да не тренирам. Мажа го с Ибупрофен, но облекчението е временно. Гадост.
Момичета планинарки кажете ми някакво мазило, ластичен бинт ли да го стегна?! Имам две седмици до ваканцията...

Дух, тоя доктор да си гледа работата! С кърмене се свалят килограми и още как! Първи, втори месец след раждането не, защото организма си иска своето време, за да се нормализира хормонално. След това с тренировки и правилно хранене спокойно можеш да редуцираш тегло.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 12:05 от ~Биб~

# 152
Спринкълс браво машино 💪
Това с свалянето и кърменето е многократно трики,щото аз един път свалих 20кг за месец и половина ,а друг път качих даже отгоре 🙄
Днес endurance & agility от ,The Work  😎

# 153
Има 2 типа жени - едните се стопяват с кърмене, другите качват повече, отколкото с бременностите.
Аз лично имах нечовешки апетит кърмейки, първият път цяла година,  вторият път нечовешкият апетит на дребния ме отказа далеч по-бързо!

51/66 Rowing 44 min
52/66 Elliptical 44 min
53/44 Rowing 44 min
54/66 Elliptical 33 min
55/66 Rowing 33 min
Стовариха ми много работа, а последните 2 дни се чувствам като бито куче - нито сили, нито енергия, нито мерак, та съм изстискала с много зор най-измъчените 30 мин тренировка и вчера и днес.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 05:01 от Agent Provocateur

# 154
Биб, звучи прекрасно заплануваната ваканция. Дано ти мине травмата до тогава.
Спринкълс, браво!!! Hands Clap

Payla, програмата върви с календар. В споделеноте файлове, най-отдолу има Workbook. Може да я прегледаш. Доста интересна и полезна информация има относно програмата и хранителни режим, който препоръчват да се спазва.  
Скрит текст:

Тренирам по ХиЧ без прекъсване, въпреки че не се отчитам.
Днес само Chisel Endurance. Този път нямам пропуск с малките тренировки в допълнение за корем и крака/дупе. От 3 седмица до 7 седмица са по 4 на брой, а последната са всеки ден. 🤪 Толкова стриктна в изпълнението на дадена програма не съм била от доста време. Отдавам го на работенето от вкъщи и достатъчното време сутрин 😁.

Дух, въобще не се вързвай на тези приказки. Наслаждавай се на бременността и просто не обръщай внимание на подобни изказвания относно кг.

# 155
Дана, упражненията са много елементарни: Кегъл в три позиции и два типа вакуумки. Целят стягане на перинеума, прибиране на матката и коремната мускулатура.
За кърменето и теглото още нищо не мога да кажа, освен че ме е страх да не ми спре кърмата, ако намаля калориите. Сигурно ще си остана на режима от 9 -и месец.

# 156
Благодаря, момичета! Дълго я влачих програмата, но се радвам, че не се отказах.

Биб, радвам се, че сте намерили алтернативен вариант! Дано и болежката мине бързо!

Днес - Ден 20 от Корем Мечта (тя се явява контролна, но е тренировка за цяло тяло) + Мини 1. Ето какво включва Ден 20:
Скрит текст:
22 интервала, 60/15.
числата са колко пъти Руми ги и е изпълнила

Уреди: 2 бр. гири, топка/стол, кърпа

1. Високи колене, двойни – 71
2. Клек, сумо клек със скок – 35
3. Гребане с ЛЯВА ръка – 35
4. Статичен напад на ДЕСЕН крак с тежест – 30
5. Гребане с ДЯСНА ръка – 35
6. Статичен напад на ЛЯВ крак с тежест – 30
7. Лицеви опори (тесен хват) – 15 + 12 от колене
8. Скок голяма Звезда – 37
9. 3 скока отстрани на гира, 1 прескок, 1 прескок, 3 скока от другата страна на гира – 22
10. Поза дъска с ДЕСЕН крак върху топка, ЛЯВО коляно към гърди – 49-50
11. От лег по гръб, ДЕСЕН крак върху топка, сгъване за задно бедро – 48
12. Поза дъска с ЛЯВ крак върху топка, ДЯСНО коляно към гърди – 48
13. Кофички с ръце на стол, обтегнати крака – 17
14. От лег по гръб, ЛЯВ крак върху топка, сгъване за задно бедро – 33
15. Клек на ДЕСЕН крак, ЛЯВ обтегнат встрани, изправяне със скок на ДЕСЕН – 25
16. Клек на ЛЯВ крак, ДЕСЕН обтегнат встрани, изправяне със скок на ЛЯВ – 23
17. Гребане със скок – 44
18. Лицеви опори (широк хват) – 8 + 16 от колене
19. Нинджа скокове – 15
20. На ЛЯВ лакът и коляно, повдигане на ханш и ДЕСЕН крак – 32
21. Скейтър скок – 38
22. На ДЕСЕН лакът и коляно, повдигане на ханш и ЛЯВ крак – 30

Хареса ми. Харесвам, че има нормално разгряване и разтягане (нещо, които при 80 ДО ми липсва). Добре ме натовари. Мога да кажа, че се справих по-добре от Румяна - тя си каза, че е била изморена, когато я е снимала. Но такова пъшкане му удря - просто е смайващо. Кънтенето от подскоците е също много дразнещо. Изкушавах се да пусна линк към тренировката, защото едва ли можете да си представите за какво става дума. Може би тези неща ми направиха впечатление, защото качеството на снимането при 80ДО е на съвсем друго ниво, а и защото Отъм постоянно повтаря как трябва да контролира човек дишането си. Може би снима така с намерение да е по-автентично, знам ли, но за мен това го прави непрфесионално.  Ще провам още 2-3 да видя как е и, тъй като така или иначе не дава кой знае какви насоки, може просто ще спра звука и ще си пускам музика.

# 157
Zwezdi4, онзи ден си мислех за вас, докато слушах тази многoсловна кака, която показваше интерeсна вариация на вакуумките - vacuum twists.

PS Страхотно е, че кърмиш! Не за нещо друго, ама благодатно е за психиката...

PS2 Sprinkles, ЕВАЛА!

PS3 Вакумките са единственото упражнение за корем/core, което някога съм обичала. Имах години, в които ги правех по няколко пъти на ден и то с голям кеф! Йога вариациите Uddiyana Bandha/Nauli Kriya ми ги показа един екс... както и да е - това е дълга и пикантна история!

И една шведка за баланс Wink

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 18:42 от Agent Provocateur

# 158
По принцип това е последното място на което бих говорила за раждане и кърмене, обаче от друга страна отдавна не съм срещала толкова адекватни хора, които не си навират мнението както в тая тема, та ще си кажа - ако има пред родилна депресия то аз съм в нея.
Вчера си направих фитнес деня по програма обаче у дома. Много ме кефи, че Вяра е разбрана и се съобразява с желанията ми. Помолих я да ми направи алтернативни тренировъчни дни с упражнения за у дома. Много по комфортно ми е от колкото във фитнеса към момента, там трябва да се моля на някакви хора да си махнат тежестите, щото по обективни причини някак си аз не мога да им ги разтоваря или да си наглася някоя машина. Пък и има много огледала... Нещо което хич не искам да виждам сега. Друг голям плюс е, че не се побирам в никой клин за тренировки и се налага малко с едни шалвари от една колежка да тренирам. На мъжът му действат доста отблъскващо и страстоубийствено, та съвсем не искам да се появявам с тях пред хора.
Мисълта ми е, че тренировките май са единствените нормално в живота ми в момента. И нямам търпение целият тоя ужас с ремонта да свърши и да изляза в болничен и малко да се погрижа за себе си...

# 159
След раждането ходех на упражнения за възстановяване на тазовото дъно. Едното упражнение беше да си представим, че захапваме кайсия с ....тазовите мускули, задържаме я, въртим я, отхапваме и отпускаме Joy

Пробвах вакуумките, но не мога да схвана движенията на корема. Довечера ще ги разучавам пак.

# 160
За днес цяло тяло от програмата и лежерно плуване.

# 161
Мацки, много тихо стана в темата. Надявам се да сте забегнали някъде на ваканции и да се наслаждавате на море, планини, слънце и спокойствие!

От мен днес Корем мечта тренировка 1
Скрит текст:
Интервална тренировка с продължителност 30 минути (без разгряване и разтягане).
15 упражнения (30 интервала) с интервал 50/10, всяко упражнение се изпълнява 2 пъти.

Уреди: 2 бр. гири, (оранжев) ластик, кърпа
Руми изпълнява с 2 бр. гири по 5 кг.

1. 2 полускока в клек с докосване на земя, 1 висок скок с ръце нагоре
2. 2 скока на 1 крак, 2 пъти коляно напред (нагоре) на другия крак + 2 пъти крак с ритник встрани, смяна на краката
3. Гребане с ЛЯВА ръка (следващ интервал с дясна ръка)
4. Лицеви опори, с редуване широк, тесен и диамантен хват
5. От длани и колене, срещуположен крак и ръка встрани, коляно към лакът (изпълнява се с дясна ръка и ляв крак, следващ интервал с лява ръка и десен крак)
6. Задържане в поза лодка, срещуположна на крак ръка натиска коляното, другия крак е обтегнат (изпълнява се с дясна ръка и ляв крак, следващ интервал с лява ръка и десен крак)
7. Мъртва тяга на 1 крак + гребане (изпълнява се с ляв крак, следващ интервал с десен крак)
8. От лакти и колене, ластик зад пета на ЛЯВ крак и под ДЯСНО коляно, обтягане на ластик назад с ЛЯВ крак (следващ интервал ластик зад дясна пета)
9. Висока-ниска дъска, със задържане на коляно към гърди (изпълнява се с ляв крак, следващ интервал с десен крак, свит в коляно)
10. Клек на 1 крак, другият крак обтегнат встрани (стъпил на земята), скок от келк + повдигане на други крак встрани (изпълнява се с ляв крак, следващ интервал с десен крак)
11. Скок с разтваряне крака встрани, ръце на земя, скок във въздуха стъпала пляс, изправяне и събиране на крака със скок
12. Поза дъска на лакти, 2 пъти повдигане на срещуположен крак и ръка (следващ интервал смяна на ръка и крак)
13. 2 скока Ножица, 1 скок с разтваряне крака встрани
14. Странична дъска на ДЕСЕН лакът и свито коляно, повдигане на ханш, свит ЛЯВ крак напред-назад, спускане на ханш (следващ интервал на ляв лакът)
15. Бърпи с лицева опора + ренегадско гребане + изнасяне на гири встрани за рамо
+ мини 2 от корем мечта + Ръце на кралица 1 (това е най-новата програма, която е пуснала). Упражненията са леко нестандартни, но на мен това ми харесва. Пак констатирам колко ми харесва нормалното загряване и разтягане на края. Пак имаше пъшкане, но някак си днес не ме дразнеше толкова. Продължавам напред.

# 162
Аз се оправих с една спининг тренировка:heart:

# 163
Не се отчитам, защото не ми остава време. Не съм спирала да тренирам. Вече съм на 6 седмица от ХиЧ. Добре че имаше нови мнения, за да вляза и да се сетя, че днес не си направих 15 min glute Chisel. 😁 Тъй като си следвам стриктно програмата реших я направя преди 30 минути. 🤪 За днес отчитам, освен по-горе споменатата тренировки и Chisel Agility. ❤

ПС Допълвам Hammer Conditioning + 10 min Abs Hammer. Днес пак ми обърнах внимание на прогреса, който съм направила. Има едно упражнение Burpee + Renegade row to upright row, на което в началото на програмата изоставах и винаги имах две, три повторения да правя след като каста е приключил с 12-те. Днес, на първата серия приключих по-рано от каста с 3 повторения, а на втората бях с тях. Тежестите не съм променяла - 5кг.

Хубава седмица!

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 10:49 от besyto

# 164
  • Пловдив
Тотал боди Чизъл вчера. И на мен времето не ми стига напоследък. Бях се стегнала, че ще издържа до края на тази седмица, докато съм на работа, вчера ме сюрпризираха, че ще съм до 30.07 😱 Размрънках се, защото може и да е излишно, а и цялото лято отидЕ. Ще видим, вероятно все пак ще успея 1 - 2 седмици да спестя. На всичкото отгоре започнах да водя курс по български на един колега на мъжа ми, румънец, той поиска, аз взех, че се съгласих. Та вчера 2 часа продължи, нещо му изгубих времето. Луда работа. Така или иначе ще видим колко ще имам време и с това да се занимавам. Той иска да се възползва, още е хоум офис и не е много зает и така. Както и да е, но вече взе да ми идва нанагорно цялата галимация. Не мога нито да погледна децата, нито къщата.
Духче💓💓💓
Спринки , Руми откъде й идват тези имена на програмите, просто като чуя и умирам от смях. Благодаря за споделеното!
беси, и аз така, първия път много не ги правих допълненията, сега да. Вчера трябваше да имам корем, ама го пропуснахме, че щях да закъснея за курса. Иначе, особено крачните и дупните са супер, и си мисля, имат ефект.
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт