Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 826
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Споко, Смърфи. Ще стискаме палци. Ако не- ще чакаме снимки от ремонтите в София и Пловдив.

# 511
  • София
СМЪРФЧЕ, брой и моите стиснати палчета. Дано да успеете да се приберете!
В събота си заминаха щерката и чаветата. Два дни преди полета направиха тест в оторизирана лаборатория - някаква си Рамус. Малката много плака и то защо? Защото не било добре непозната жена да й бърка в носа. Joy Слава богу, всичко беше наред. Сега вече няколко дни оправям къщата. Изпрах си и одеалата - съхнат много бързо.
Работата в кабинета също се увеличи, та вече работя по три дни.
Момичета, пак ще ви нагледам. От известно време се стремя най-късно в 23.00 да съм се паркирала в леглото, защото: по време на сън и то в тъмнина, се синтезира в организма хормонът Мелатонин. Недостатъчният сън води до дефицит на хормона. А той е изключително важен! Ето на какво влияе:
Защитава организма от стрес
Забавя стареенето, удължава младостта
Укрепва имунитета
Участва в регулирането на артериалното налягане, разрежда кръвта
Влияе върху работата на храносмилателната система
Отговаря за нормалната дейност на нервната система
Възпрепятства увеличаването на телесната маса и затлъстяването, контролира обмена на веществата
Притежава антиоксидантно действие
Контролира работата на щитовидната жлеза
Хайде, лека и спокойна нощ и приятни сънища.Hug

# 512
  • при късмета
Добро утро!

С тези промени във форума, не ми излизат известия за темата от вчера. Даже като тема с участие, въпреки, че и известията съм включила изрично.
Фло, спя бре, ама не се получава при мен Joy Колкото повече спя, толкова повече ми се спи. Всички с възрастта започват да стават по-рано, а на мен ми става все по-трудно. Все съм наопаки Joy
Смърфи, стискам палци да има полет, че със сал е много път Joy
Калинче, забравила съм да кажа, че докато е в буркана да ферментира, трябва да е на тъмно. В някой шкаф например.
Писе, в неделя тръгваме към вашия район, ще ти се обадя, че и при вас трябва да спираме
Хубав ден, прекрасни Hug

# 513
Добро да е ! През учебно време лягам най - късно в 22 ч и в 4- 5 съм скокнала.
Даже вчера след 21 ч. ми звъни колежка и първо пита да не съм легнала, всички ме знаят, че рано лягам.
Много ми е трудно да се концентрирам когато е шумно около мен даже отваряне/ затваряне на вратите на съседните апартаменти са ме разсейвали.
Затова в 4 ч когато всички спят работя най-  добре.Утре е последния ден от отпуската от събота съм на въртележката - с обучение. В момента съм си направила второ кафе и отмарям на сянка. С къщичката напредваме.
Смърфи палчета за полета.
Ladybird_ интересно ми е, като започнат училище ще очаквам да споделиш как се случва разделянето на класовете.

# 514
  • София/Севлиево
Ех и нашите англичани си заминаха,даже май днес трябва да минат Ламанша.Толкова бързо мина това време...
А вчера с ММ имахме годишнина-13 години от сватбата и 16 години заедно.Отидохме до манастира Св.Мина да се помолим за здраве на цялото семейство и за бебче.
И разбира се празнувахме денят на кучето като обзаведохме кучо с къщичка за терасата...

# 515
Фло, винаги постовете са си поучителни и с полезно инфо.
Елислава, честита годишнина. Дано се сбъднат молбите ви.
Ма ко, приятен хайманлък на вас.
Джейми, много ви се радвам на къщичкита. Кога ли и ние ще тръгнем да стягаме нашата......

# 516
  • София
Привет, момичета от близо и далеч!
ЕЛИСЛАВА, започвам днешния си разговор с теб, миличка, защото исках да е на тази светла дата. По стар стил днес е Успение Богородично или още Голяма Богородица. Заслужава Божията майка да я почетем и по нов, и по стар стил. Да сте винаги заедно с твоята любов, да се обичате, да се подкрепяте, да си вярвате. А молбите ти за рожба нека вече са стигнали до сърцето на Дева Мария...Амин!
ДЖЕЙМИ, броени дни бързо свършват. Какво е мнението ти за он лайн обучението? Все пак трябва да ви чуят управляващите, защото и вие сте на първа линия, но на просветния фронт.
МА КО, добре да си изкарате, а после ще разказваш. Сега ще го закъсаме без теб - сутрин няма да имаме кафееее. И спи колкото ти се спи. Организмът ти явно има нужда. Сънят ни спасява от агресивния стрес. Я виж котките какво правят - спят. Simple Smile и така се възстановяват.
МАРИЯТ, ще дойде ред и на вашата къщичка да си я стегнете. Споко. Бърза работа, срам за майстора. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЛЕЙДИ, интересно ми е когато ни "разхождаш" по вашите места, когато ни разказваш за твоя юнак и за училищния живот. И аз бих искала да го видя този младеж, но нали не сме приятелки във ФБ, та не става. Още ли обича поезията?
Тези дни се чухме с ПИСЕНЦЕТО. Приятно ми беше. Ей, неуморно е това момиче. Възхищавам се на труда й за благотворителност. Тези дни и аз мисля да подхващам иглите. Плета шапки и шалове за бездомници към инициативата Изплети топлина. ПИСЕ и как се казваше онова плетиво, дето ми звучеше чуждоземско? Blush
СМЪРФЧЕ, събра ли чемоданите? Така е на руски куфар. Специално проверих как е на украински, оказа се, че използват същата дума. Знаеш, че ще стискаме всички възможни палци за утре. Дано успеете да се доберете до киевския ви дом.
Добре си поговорих, хайде сега малко почивка. Hug

# 517
  • София/Севлиево
Фло,чули те Бог и Божията майка,амин! Много благодаря за милите думи.От днес официално съм при новия си лекар,дано ни е на късмет.А най-хубавото е,че и при мен ,и при ММ има подобрение в резултатите от изследванията,а уж с напредване на годините се наблюдава влошаване...Чувствам се много обнадеждена...

# 518
Елислава ние тук сме на добро,така че чакаме скоро да се похвалиш.
Фло снууд се нарича онова чуждоземско плетиво.А ме накара да се изчервя,правя колкото мога.А аз да похваля вълшебния крем на Фло.Имах една брадавица до носа и като гледам все в нея ми погледа и ме дразнеше жестоко.Намазах я веднъж с крема и изчезна за седмица.Имам я поне от близо 5 години и на моменти нещо и ставаше и стърчеше жестоко хаха,та сега съм по -красива.
Ма ко ще чакам да се видим .Ама ще ти звънна да се разберем предварително.
Смърфи дано ремонта свърши добре и да си кацнете благополучно в Киев.
Плета една кукла,ама  краката са с тялото и после има рокля,е няма такова мъчение .Пълно е тялото с вата,защото няма как да стигна после до краката и се пълни  до като се плете,ама тежи, а се плетат волани за роклята хахах.Ще я покажа като стане.

# 519
  • при късмета
Ели, пожелавам ви успех! Ще стане, щом сте решили и толкова го искате
Писе, плана е да тръгнем към 9ч. и първата спирка е при вас. А, излъгах, котка има да оставяме у майка. Ще се качим до крепостта за печата и после и до музея трябва да ходим за другия печат, а той беше в центъра доколкото помня. За историческия музей става дума, не за този с динозавъра. Та ще пием кафе някъде в центъра, нагласи се да излезеш, а не да идваме на гости, че те усещам на къде биеш Joy Така или иначе ще ти звънна предварително, че да ни ориентираш и колата къде да паркираме, ако наоколо не може. При вас май нямаше такъв проблем, ама знам ли
Фло, те котките по цял ден спят и по цяла нощ беснеят. Точно като ти спиш Joy
Мария, и ние сме на същото дережде с къщата на село, отлагам не знам колко време и ще се прави не знам кога. А Шефа дава зор
Смърфи, не съм пускала палците, дръж ни в течение
Гушки на всички Joy

# 520
Привет, момичета от близо и далеч!

ДЖЕЙМИ, броени дни бързо свършват. Какво е мнението ти за он лайн обучението? Все пак трябва да ви чуят управляващите, защото и вие сте на първа линия, но на просветния фронт.
Аз съм за присъствено обучение, но ако се наложи ще работим и от разстояние. Много е натоварващо. Сложих очила за четене две седмици преди него, ако отида сега със сигурност съм вдигнала диоптъра. Отговорните ученици в училище са отговорни и при  ДО, другите.... Много е важно да мога да дам предварителни насоки и да проиграя платформите с които работя. Април месец се получи , но пуснаха безплатни нещата които са платени и ползвам в кабинета в училище, не съм сигурна какво ще се случи ако трябва да преминем отново от разстояние. Ще го мислим. Учениците ми завършиха 7 клас и сега ще започнем отначало.
Ели успех !

# 521
Ма ко, приятна почивка и поздрави на Писето.
Джейми, ще бъдеш ли класен тази учебна година?

# 522
Добро утро.
Тичах да гоня автобус... Тази сутрин започна динамично.
Хубав ден ви желая !
mariat да класна ще съм, но не знам на кой клас.

# 523
Малей, Джейми, чудесно кафе. Така го загледах, че дори за момент забравих за фитнеса ти тази сутрин.

# 524
Добро утро!
Смърфи стискам!!!!!
Мако приятна разходка!
Ели Kissing Heart
Фло много порасна Кратун. Не дава да го снимам, но ще ти покажа снимка от първия учебен ден - там няма да ми избяга Kissing Smiling Eyes
Писе чакам да покажеш куклата/и не само нея/.
Мария какви ги вършиш?
Джейми получих писмо за началото на годината/ще се опитам да ти го кача/ Това е за училището на Кратун, като то е за деца след 11годишна възраст.
Скрит текст:
дадени са датите за започване на годината, входовете от които трябва да влязат и времето в , което да са там /допълнителни инструкции ще получат писмено и устно в първия ден/, ще има учители на входа и ще разделят учениците на "балончета", вече са определени зоните - всяко "балонче" ще има определена зона и конкретен маршрут, за да не се смесват. Ще имат собствени входни и изходни врати за училище, които са изцяло контролирани от персонал. Ще имат свои собствени места за хранене на закрито и социални зони на открито. Ще имат свой собствен определен достъп до тоалетни, които ще бъдат изцяло наблюдавани, за да осигурят социално дистанциране.
Станциите за дезинфекция на ръцете ще бъдат разположени на входовете / изходите, както и около училището и във всяка класна стая. Всички ученици ще бъдат помолени да санират ръцете си всеки път, когато влязат или излязат от класната стая или зона (като столовата) и да си мият ръцете, когато е възможно.
Покрити кошчета ще бъдат на разположение около училище и в класните стаи. Всички студенти трябва да поемат отговорност за пускането на целия боклук в самите кошчета.
Подобрено почистване на „допирни точки“ (т.е. дръжки на врати) и тоалетни ще се случва през целия ден и
училището ще се почиства старателно всяка вечер.
Всички помещения или оборудване, използвани от повече от един "балон", ще бъдат санирани между употребите.
Дисциплина:
Учениците трябва да се придържат към собствените си „балони“ и зони. Учениците не трябва да имат достъп до други области на училището от тези, които са им определени по всяко време или по някаква причина.
Учениците трябва да са социално дистанцирани от персонала. Докато в своите „балончета“ учениците трябва да поддържат разумни разстояния от връстниците си, когато е възможно, но не се изисква социално дистанциране. За безопасност обаче на персонала, учениците трябва да следват социално дистанциране около всички членове на персонала.
Учениците трябва да ходят бързо и с цел, като се придържат вляво, когато са по коридорите.
Учениците трябва да продължат да се движат по всяко време, когато са в коридора, като избягват спиране по някаква причина.
Посещения в училището:
Срещите и другите посещения ще се провеждат само по уговорка. Родителите не трябва да идват в училище, включително да говорят с основната рецепция, без предварителна уговорка и персоналът няма да може да се срещне с родителите, които пристигат в училище без уговорка. Моля, свържете се с главната рецепция по телефона, ако искате среща, ясно идентифицирайте темата / проблема и, ако е възможно, с кой служител искате да се срещнете.
При пристигане в училище посетителите ще бъдат вкарани в системата от персонала на рецепцията и ще бъдат помолени да дезинфекцират ръцете си. Социалните дистанционни маркировки трябва да се спазват по всяко време.
 Онези, които присъстват на срещи, трябва да го правят поотделно и трябва да се придържат към социално дистанциране и хигиена
Маски - Учениците трябва да имат собствена маска за лице всеки ден, която трябва да е подходяща за
училище (без неподходящи лога, лозунги или принадлежности). Учениците ще трябва да носят маската при влизане в училище, когато се движат по коридорите и в техните закрити социални зони, с изключение на случаите, когато са в собствен "балон"или седнал да яде.
Учениците ще трябва да свалят маските си, когато влизат в класната стая и няма да ги носят по време на уроци
където са предвидени други защитни мерки и покритията за лице могат да попречат на обучението. Учениците трябва да избягват да докосват ненужно маската и всеки ден трябва да носят прозрачна пластмасова торбичка, която да се затваря, за да се съхраняват многократната маска в чантата им, когато не се носи. Маските за еднократна употреба трябва да се поставят в покритите кошчета.
Ако има някакви притеснения относно това ръководство или смятате, че детето ви трябва да бъде освободено от носенето на лице маска / покритие поради здравословна или увреждаща причина, моля изпратете имейл.
Тест и проследяване в случай на болен ученик:
Много е важно учениците да не посещават училище, ако проявяват някакви симптоми на COVID-19. Симптомите
може да са нова, непрекъсната кашлица или висока температура или загуба / промяна на нормалното усещане за вкус / мирис.
Ако се получи положителен резултат от COVID тест, се изисква ангажиране с програмата „Тестване и проследяване“.
Ако ученикът прояви симптоми, докато е у дома или в училище, той трябва да направи тест COVID веднага щом е възможно и трябва да се самоизолира в съответствие с ръководството на правителството, без да посещава училище, докато резултатът не се получи и училището е информирано. Ако резултатът е ПОЗИТИВЕН, ученикът трябва да продължи да се самоизолира 10 дни и да се включи изцяло в процеса Test & Trace, като се връща в училище само когато е безопасно да го направи.
Следните конкретни указания трябва да се спазват във всички случаи, ако се проявят симптоми -
В случай, че ученикът прояви симптоми, докато е у дома,  не трябва да посещава училище. Трябва да се свържете с линията за отсъствие и да посочите ясно причината за отсъствието. Студентът трябва да се самоизолира и да осъществи достъп до тестване за COVID възможно най-скоро (за предпочитане същия ден). Ученикът не трябва да посещава училище, докато не бъде получен отрицателен резултат от теста и не бъде съобщено на училището или ученикът не се самоизолира в съответствие с държавните насоки.
 В случай, че ученик прояви симптоми, докато е в училище, той ще бъде пеместен в отделен район на училище от персонала за първа помощ, който ще носи ЛПС. Засегнатите райони ще бъдат дълбоко почистени. Родителите трябва да организират възможността учениците да могат да бъдат прибрани веднага, ако това е поискано, и трябва да гарантират, че техните данни за контакт се актуализират, за да могат да се свързват лесно, ако е необходимо. След като ученикът бъде прибран, той трябва да се самоизолира и да получи достъп до тестване COVID възможно най-скоро, като информира училището за резултата. Ученикът не трябва да посещава училище, докато не бъде получен отрицателен резултат от теста и не бъде съобщен на училището или ако ученикът се самоизолира в съответствие с ръководството на правителството.
Ако студентът трябва да се самоизолира, трябва да се предприеме дистанционно обучение.
Униформа и принадлежности:
Когато учениците се върнат през септември, те трябва да носят нормалната пълна училищна униформа.
Правителствените насоки не препоръчват споделянето на предмети, така че е по-важно от всякога учениците
идват напълно оборудвани и готови да учат всеки ден.
Всеки ученик трябва да има голяма ученическа чанта / раница (не чанта), която е достатъчно голяма, за да побере упражнение с размер А4, книги и папки. Учениците също трябва да имат своя планер (даден на студентите през първия ден) и
 Минимум две сини или черни химикалки
 Молив, линийка, гума и острилка за молив
 Минимум един маркер, но в идеалния случай набор от 4 би бил по-добър
 Цветни моливи
 Калкулатор
 Книга за четене
Студентите могат да носят бутилка с вода, ако желаят, въпреки че те няма да могат да я пълнят през деня.
Ако нещо точно те интересува - питай.

Общи условия

Активация на акаунт