Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 759
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Лейди, не питай. Обзаведох се тази вечер със 7 бебета котета.

# 526
  • при късмета
Привет!
Джейми, щом ще взимаш нов клас, добре, че тръгват присъствено. Шефа е на същото дередже и даже не си представях как ще се случат нещата дистанционно, като сега по всеки предмет ще имат нов учител. Познават само госпожата по английски (май ще е същата от миналата година) и тази по труд и технологии. При нас хубавото е, че нашата си госпожа пак ще им е класна и ще е по БЕЛ, ама това обичайно не се случва.
Калинче, оправил и се времето при вас по-трайно, че да живнете малко от тези урагани?
Смърфи, чакам да пишеш, дано всичко е минало нормално
Мария, няма ли да ви е по-лесно да кастрирате котките, въпреки, че ги гледате навън. Много са сладки бебета, ама някой трябва да се грижи за тях и като пораснат
Размотавам се, а багаж ме чака за събиране

# 527
Така е, Ма ко. Просто винаги изчакваме прекалено дълго и белята е станала. Последния път вет казва, че моментът за кастрация е точно след раждане. Надявам се след месец да се похваля.

# 528
Прибрах се.
Ladybird_ благодаря ти !
ма ко без значение дали съм класна или не предпочитам да се срещна за първи път с учениците в клас.
Скрит текст:
тази година с осем от десет класа ще се видя за първи път(влизала съм в някои от тях като заместващ учител за един час, но е различно .

# 529
  • при късмета
На мен за нашата ветеринаря ми казваше 3-4 седмици след разгонване. И ние много трудно уцелихме момента и по-тежко мина, че тя се разгонваше всеки месец, имаше някакъв хормонален проблем. Не можеше да мине достатъчно време, че да се свият кръвоносните съдове, за да мине по-леко
Джейми, и аз за това говорех, че не се познават, без значение кой ще им е класен. За петите класове, както ще е шефа, е по-добре да се запознаят с учителите на живо. До сега 4 години са били с един учител по всичко, с малки изключения.
Голям късмет извадихме, че нашата госпожа реши да надгражда образование и да не стои в началните класове. Познава си децата и при евентуален проблем или оплакване от учител ще има някаква представа кой, къде е сгазил лука. Защото нов класен, който не познава децата, автоматически би бил на страната на учителя, а това не винаги е решението

# 530
Мария да са ти честити котенцата - дано бързо им намериш дом! Как е вашето английско бебе?
Мако ураганите се редуват LaughingLaughingLaughing За вчера плана беше да ходим до морето/океана, а така духаше и валеше..... обаче какво тук значи някаква си опашка на ураган LaughingLaughingLaughing
Та отидохме:
Това е в градчето Filey на северното източно крайбрежие/по права линия отиваш на границата м/у Дания и Германия/ Laughing
Това са спасителите на плажа, а едно човече със синьо яке в дъното е майка ми Laughing

Тава са моите елегантни копита LaughingLaughingLaughing

Със зеленото яке е Кратун, а със синьото е мм

Хубава разходка си направихме.
Джейми правителството обяви и 4 степени за действие в училищата при различно разпространение на вируса. Общо-взето ще е интересно.... По принцип това, което правят в училищата не се различава, от това, което е навсякъде - за ходещите на работа е същото.
Тук и преди пандемията на работа и училище не отиваш ако си болен и до седмица не е необходимо да имаш документ от лекар - само се обаждаш по телефон на работодател/училище. Сега с пандемията го увеличиха на 10 дни. ПСР тестовете са безплатни и всеки, който има симптоми трябва да си направи - обаждаш се на ковид линията ако няма как да отидеш до пункт /разрешено е само със собствен транспорт или пеш/ и идва екип у дома. Амбицията на правителството беше да има пунктове на разстояние до 30мин пеш от всяка къща в големите населени места - незнам дали го осъществиха навсякъде - нашия пункт е горе-долу на такова разстояние.
Училищата са доста по различни от тези в Бг и като организация на сградите, и като възраст на учениците, и като програма на преподаване, начин на оценяване и не на последно място като използване на онлайн платформи - те и при нормален учебен процес работят с тези платформи и не е трудно да минат ДО. Проблемите са при малките ученици, които още нямат навици, децата, които нямат компютри/таблети или достъп до домашен интернет, както и с мързела на пубертетите......

# 531
Лейди, видях синьото човече, копитцата ти, Кратун (леле, дори и от такова разстояние изглежда много голям), тм...
Нашето английско бебе е все едно родено в Английския кралски двор. Майка му и баща му са много съобразителни с нея. Спят на редуване, бебето спи върху някой от тях. Майка му дори го взима в банята, че я е страх да я остави сама. Аз седя кротко и им гледам сеира. Joy

# 532
Мария лошо няма, стига на тях да им е приятно Laughing Кратун не го пусках от ръцете си - всички ми обясняваха как щял така да свикне и да иска постоянно да го нося - ама аз исках да си ми е в ръцете. Е, не продължи дълго... когато проходи вече не искаше да го нося, а аз и сега искам да си го гушкам и да го нося - ама няма.....

# 533
По същия начин са. Нека да се забавляват.
Направихме първата официална разкодка с кучето. Беше послушно. Доволна съм.

# 534
Поздрави от Киев! Имаше и самолет, и ни пуснаха без проблем. Сега оправихме багажа. И от утре наново в матрицата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 535
Ех, Смърфи, май си се молила да полетите, само и само да не си при майсторите в България.

# 536
Ех, Смърфи, май си се молила да полетите, само и само да не си при майсторите в България.
Хаха! Ама точно така си беше. Joy

Хубаво и слънчево неделно утро, момичета!

# 537
  • при късмета
Добро утро!
Смърфи, радвам се, че всичко е наред
Хубав ден на всички Hug

# 538
Привет от мен,с това хубаво кафе...
Смърфи имало е ефект от стиснатите ни палци.
Калинче ами по снимките Кратун май е доста висок от тмм.А снимките са страхотни.
Мария браво на кучето ви.А котката я кастрирайте защото два пъти в годината могат да раждат и ако са по толкова котета....
Ма ко чакам ви,лек път.
Куклата се оказа с омотана схема при превода на руски хаха.Сега правя косата и другата седмица се надявам да ви я покажа.

# 539
Момичета, само минавам да се отбележа. Пак сме в София, предстоят още няколко дни бясна надпревара със задачи преди да си тръгнем. Лудница на макс е положението...

Скрит текст:
В пловдивския апартамент майсторите са се справили много добре, почти без никакъв контрол от наша страна, само с проект и малко чертежи, които ние си направихме. Там така или иначе нямахме голями претенции и нещата са точни. Но не е така в софийския... искахме една идея по-високо ниво и завършек, ама тъцки... хем майсторът е много добър и пак имаме доста забележки.

Общи условия

Активация на акаунт