Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 662
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Ох, аз правих една година сироп с бъз и захар и го подарих. Никой не го пожела.

# 586
Въпрос на вкус, но ако вярваш, че помага - мисля, че няма да се "развали" лечебната сила, ако добавиш и други подправки, като джинджифил, канела и т.н., но пък може аромата и вкуса да са "вашите".

# 587
  • при късмета
Тази година изпуснах бъза за сок, а по-лошото е, че Шефа изпи наличния от преди до последното шише. Компоти правех преди, но вече не е много по тях, присеща се от време на време. Имам няколко за зор заман. И лютеницата от миналата година свърших, но тази нямам време да се захващам с нея.
Не съм взела още тетрадки за у-ще, а откъм дрехи единствено пролетно-есенно яке трябва да му взема. Ама и това не съм, а за кога чакам Joy

# 588
Ами ние сме ......хм, неподходящи за това лечение. Аз не ям захар, мед (заради кръвната захар), щерката е с алергии и имунотерапия, и не позволяват имуностимулатни, синът няма да яде нещо гадно, което няма да яде сестра му, а и ММ ми отказа.

# 589
Мария няма как да сме еднакви - всеки прави, което се консумира у дома Kissing Heart
Мен ме "кефи" това, че хората измислят начин /без значение в коя част на света/ да усвоят всичко, което природата е дала.
Още не съм "изучила" всички тукашни треви, но хората си събират и си сушат за разни илачи - дет се вика нищо ново под слънцето Laughing
Моята зимнина се върти около къпините Laughing
Мако както го видя Кратун облечен - така ходят целогодишно на училище - дъжд, сняг, буря, жега Laughing Евентуално и най-случайно края на май могат да заменят ризта, вратовръзката и пуловера с черна тениска с якичка/задължително с емблема/, но сакото остава. Виждала съм деца с якета, но са под сакото в най-студените дни Laughing
Тетрадки и учебници са от училището /стоят си там/, но от тази година трябва да си има собствен химикал, молив, линия, гума, калкулатор. Преди и те бяха от училището, ама сега има корона-мерки Laughing

# 590
Аз тъкмо разбрах, че има вино от малини ли беше, къпини ли... и сега хоп - нови вина за дегустриране. Wine Glass

Сложих за днес постен гювеч в бавната тенджера и си мисля дали не мога да замразя смески за гювеч за зимата. Тъкмо сега зеленчуците са много вкусни. Как мислите? Дали ще стане нещо от идеята ми - в пликове нарязани чушка, тиквичка, патладжан, морков, зелен боб?

# 591
Смърфи вино се прави от всякакъв плод Laughing
"Виното от бъз, направено правилно, е толкова добро, колкото и виното, направено от братовчед му гроздето. Отлежало, дъбово и меко, виното от бъз прилича на някои червени гроздови вина;
Балансът е това, което  се търси. Изящното вино има киселинност, алкохол и танин в подходящо съотношение. Един от основните проблеми на плодовите вина е липсата на баланс. Някои плодове са твърде кисели. Някои прекалено сладки. Няколко са твърде танинови. Гроздето е плодът, който е най-близо до постигане на съвършенство самостоятелно, поради което „спечели“ в страхотната игра за винопроизводство.
Бъзът също се доближава много до това. Има отлични нива на танин, прекрасен цвят и разумни количества захар и киселина. Всичко, което трябва да направите, е да настроите тези нива и сте на път да приготвите прекрасно вино.  Други добри винени плодове са: сливи, боровинки, къпини, ябълки и круши."

За замразяване на зеленчуци пробвай, но при размразяване се разкашкват някои от тях....

# 592
  • при късмета
Смърфи, ще стане разбира се, даже го продават  замразена в този вид. Без картофи вътре

# 593
Смърфи, ако не е късно метни и късчета кайма в гювеча. Скоро в друга тема Батето показа една такава рецепта, а снимката ме накара да слюноотделям.
Лейди, реших следващия подарък от брат ми да е вино от бъз, а не шоколадови бонбони.

# 594
Мария не знам какви бонбони ти е подарявал брат ти, че те са извън нашето графство Laughing , но аз препоръчвам да си поръчаш ей такива /те са нашенски, но мисля, че се намират и при тях/

Иначе ей това вино го има в morrisons на цена £7,25

"Традиционна алкохолна напитка във Великобритания и много страни по света от древни времена.
Вината Brigantine смесиха с любов вино на основата на грозде с различни летни плодове, за да създадат онези най-живи възхитителни спомени, които свързваме с любимите ни летни плодове. След това, за да стане точно толкова по-специално, добавихме вкус на мед. Защо не добавите лед и сламка и сервирате охладени през топлите летни вечери или внимателно затоплени (това е алкохол!) в онези студени зимни дни за съживяване на летни спомени за богати зрели плодове.
Страна на произход
Великобритания"

# 595
Същите бонбонки ми носят. Дори от лимитираната Коледна серия. Вече изпратих снимки на вината, дадоха ми палче, че ще получа.

# 596
Знаят, знаят какви бонбонки Laughing
Като вляза в техен магазин съм на 7-то небе LaughingLaughingLaughing и сладоледа им е прекрасен, ама ще трябва тук да дойдеш Kissing Heart

# 597
Да, идеята беше тази година да им гостуваме, но....ще е при по- добри времена.

# 598
  • при късмета
Малиново вино сме взимали от един манастир, тяхно производство. Обаче забравих кой беше. Понеже е червено, дори не го опитах, но мъжа ми и етървата казаха, че е много хубаво. Кой манастир беше близо до пещера Проходна, по-известна като Очите на Бога? Имаше и с други плодове, а мъжа ми взе една бутилка, която каза, че ще е за абитуриентската на Шефа и го запрати в мазето. Не знам как му хрумна, ама го нарече още като го взимахме. Имаха доста богат асортимент и от нормални гроздови и от плодови вина.
Сега в Родопите Шефа отказа всякакво сладко, аз пък си взех боровинково за сервиране със сирена, че ягоди и смокини имам. Ама ха, там сме, направили хората от планински плодове, той неще

# 599
Леле, Калинка, ще се идва към вашите земи. Няма кой да ни донесе, затова ще дойдем сами да си вземем. Wink

Ще замразя няколко пакета смески. Като ги метна в бавната тенджера (без да ги размразявам) с картофки и подправки за 5-6 и повече часа, мисля, че ще се получи.

Мария, малко е късно за кайма, ама дай я тази другата тема да видя каква е рецептата. Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт