Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 663
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • при късмета
Добро утро!

Вчера се прибрахме, пак с препускане, че Шефа беше на РД вечерта. Уж и днес е почивен ден, а трафика вчера си беше доста натоварен.
Много добре изкарахме и видяхме интересни и красиви места. Като тръгнахме, прочетох в сайта на обсерваторията на Рожен, че не приемат посетители заради ковид кризата, но отвориха. А планетариума в Смолян днес затваря до пролетта на 22г. за генерален ремонт и успяхме да го хванем. Само към Кръстова гора беше много натоварващ пътя не, че липсваха завои, където и да тръгнахме в района де, ама този път е направен, някой ако не е вярващ, докато се качи догоре ще повярва и във всичките 20 и колко параклиса бяха там, ще запали по 20 свещи Joy
Взех си смилянски боб и днес му е ред да го готвя. Да не говорим колко перални ме чакат и чистене вкъщи. Та ставам, хубава седмица на всички Hug

# 571
Веднага прибирам кафето. Много е примамливо. Аз ще пека днес чушки.

# 572
Добро утро!
Мария не се изявявай като егоист!!!
Мако завиждам за хубавата почивка!
Кратун утре започва училище - вече получихме писмо, че ковида не е извинение и още първия ден/както всяка година/ ще направят входните тестове LaughingLaughingLaughing
От мен каквото зависи го направих - униформите са подготвени.

# 573
Лейди, обирам каймака и подавам към теб.
Моя приятелка са в Америка. Нямам идея дали само за техния щат или за цялата страна, но са получили в петък писмо, че има промяна в плана и учебната година стартира дистанционно на 09.09.

# 574
Не знам как е в САЩ, но тук в различните области се започва по различно време /от епохата преди ковид-а още/, както и първия учебен ден в едно училище е раличен за различните класове.
В "нормална" година първия учебен ден е само за персонала, втория ден се посрещат първата и последната година, и т.н. Според мен е много по-удобно така.
За САЩ вероятно са в район с над 50 заразени на 100 000 и за това има ограничения.
Нас също ни предупредиха, че ако нарастват случаите по райони също ще има промяна с училищата, като има 4фази - последната е преминаване към ДО.

# 575

Кафето е от мен в първия учебен ден на Кратун. Да се надяваме да няма корони и всичко да си потече по старо му!

# 576
  • при късмета
Мерси за кафето!
Успешна, ползотворна и възможно най-нормална учебна година на Кратун!
Аз ще ходя за краставички, последна доза

# 577
Добро утро и от мен.
Успешна учебна година на Кратун,дано всичко тече нормално и стига с тая корона.
Вече не знам на кой да вярвам.Днес прочетох че дробовете се възстановявали до 3 месеца,а преди писаха че не се възстановяват след прекаран вирус....
Исках да ходим за чушки и да изпечем,ама мм не иска.Не давам зор,защото той ще ги пече.Има обаче друга работа и до края на седмицата трябва да я свърши.Да замаже от вън дограмата,че за 6 години се е напукало и изронило,като вали дъжд минава дъжда и влиза влага вътре под дограмата.А аз трябва да разчистя,че там ми е стелажа с китки,а имам една увита хоя,която тая година се скъса да цъфти.Та първо аз да подсигуря достъп до прозореца и после майстора да действа.
Днес е малка Богородица,нека сте живи и здрави вие и семействата ви момичета.

# 578
Скрит текст:
Добро утро и от мен.
Успешна учебна година на Кратун,дано всичко тече нормално и стига с тая корона.
Вече не знам на кой да вярвам.Днес прочетох че дробовете се възстановявали до 3 месеца,а преди писаха че не се възстановяват след прекаран вирус....
Исках да ходим за чушки и да изпечем,ама мм не иска.Не давам зор,защото той ще ги пече.Има обаче друга работа и до края на седмицата трябва да я свърши.Да замаже от вън дограмата,че за 6 години се е напукало и изронило,като вали дъжд минава дъжда и влиза влага вътре под дограмата.А аз трябва да разчистя,че там ми е стелажа с китки,а имам една увита хоя,която тая година се скъса да цъфти.Та първо аз да подсигуря достъп до прозореца и после майстора да действа.
Днес е малка Богородица,нека сте живи и здрави вие и семействата ви момичета.
От твоите уста в божиите уши!

# 579
Успешна учебна година на нашия Кратун! Hug

Дойде ли време за зимнина? Ако намеря чушки, ще взема малко да изпека. Иначе един-два буркана с туршия и туй то ще бъде.

От снощи тук рязко захладня, а имам излизане. Бррр.... Идва си зимата, дано и тази е топла като миналогодишната!

# 580
И при нас захладня.... Отива си лятото, ама чакаме следващото Laughing
Зимнината аз я подкарах с къпини и бъз Laughing
Бера си аз бъз, и се срещам с възрастно семейство, което също бере - съответно нормалния разговор за времето, кучето... на финала въпрос "и ти ли правиш вино от бъз" Laughing

# 581
  • при късмета
Тук през деня е жега, а сутрин и вечер хладно. Времето през годината, в което не знаеш какво да облечеш.
Зимнината тази година я ограничавам до краставичките. Подсетихте ме да си поразбъркам бъза, че съм го метнала в едни шкаф и бях забравила. Хубаво, че не дошло още времето за прецеждане.
Обаче мъжа ми вчера е забравил да слезе до мазето да свали малки свободни бурканчета и да ми качи големи за краставички и сега ще ги правя утре. Ще му откъсна ушите като се прибере
Калинче, как вино от това бре, вкуса му е ужасен

# 582
Ама какви са тез извъртяни работи- вино от бъз? Оня ден видях табелка на сергия, която предлага вино от смокини.
Лейди, благодаря за кафето!

# 583
  • София/Севлиево

От мен малко домашна лимонада с гледка от варненския плаж,от където се прибрах тази сутрин.
Успешна нова учебна година на тези,за които започна,а и на всички останали.
Възхищавам ви се за времето и търпението,което отделяте за зимнината.У дома всичко се взима от магазина,а ако ми се яде нещо баш домашно-от някой фермерски пазар.Свекървата преди правеше,но сега май само компот от ягода за малкия приготвя,че купения не ѝ харесва...

# 584
Правят вино от черния бъз/дървесния/, както и сок. Не е Бг патент, че бъза и бъзака лекува. Ако искате рецепри за сок и вино - има много из нета на анг. Значи може да се лекувате и с вино и с ликьор /според анг. говорящи източници/ Laughing
Аз направих от черния бъз сок - на мен много ми харесва аромата на сока / не намерих бъзак - явно кравите са го изпасли.../
Иначе като четох тукашни публикации - добавят мед, настърган джинджифил, настъргана пръчица канела, карамфил и лимон.

Общи условия

Активация на акаунт