Хайде, ЮЛИ, идвай вече- да гушкам малко буболече! Тема № 8

• 44 988
  • 716
  •   1
Отговори
# 495
Аз вода си купих 1 стек и ще си я взема със себе си, независимо как ще раждам. А храна има в болницата, но не мисля да им ям буламачите. Ако не може свиждане, все някоя санитарка ще ми вкарва нещата.

# 496
И аз мисля да взема стек с вода... Ама аз както не мога да пия топла вода ...направо лошо ми става от нея Sad

# 497
  • София
В Майчин дом е забранено влизането на външни хора, а на пациенти-излизането. Тук на 12 ет. практиката е, че може някой да остави багаж на охраната между 12 и 13 часа, като има бележка, която указва за кой етаж и стая е и санитарка слиза да го вземе и ти го носи.
Докато бях на 5 етаж, слизах сама до долу и набързо през вратата ми го подаваха. Има лафка, в която се предлагат кафе, вода, пакетирани неща, дори ябълки. Но пък тези, които са на 12 етаж им забранявали да излизат, за 7 етаж нямам информация. На мен едно шише от 1,5 л не ми стига, ако нямам доставка, сипвам от мивката, но гледам да го избягвам това.

# 498
Hris2016, не се притеснявай излишно. Измерванията са приблизителни (някой беше казал +|- 700 гр Wink). Не знам колко си едра / висока, но до 4 кг спокойно ще се справиш. Навремето 5 кг бебета са се раждали напълно естествено.

Peoney, ако не си се сблъсквала с тях до сега, прочети за  5те S на д-р Карп - има книга по въпроса, но съветие могат да се съберат на 1-2 страници, има и видеа. Белият шум и повиването направиха живота ми с първото дете много по-лесен.

# 499
Аз съм с въпрос към дамите на Фраксипарин. Кога ще го спирате? АГ ми каза от утре (38+6 г. с.), обаче се притеснявам и много се чудя какво да правя..

# 500
Момичета,да се похваля и аз. На 02.07. след спешно секцио се роди и моето ангелче - цели 3630гр и 52см. Днес ще ни изписват и нямам търпение вече да сме си вкъщи. Пожелавам на все още чакащите мами леко и безпроблемно раждане.

# 501
Честито! Да е живо и здраво мъничето Heart А на теб бързо възстановяване.

# 502
  • София
medissa, проф. Паскалева ми беше казала 24 часа преди плановото секцио. Но като постъпих в болницата за наблюдение, гинеколозите казаха да го спра. Те явно се притесняват от кръвоизливи. Уж за няколко дена не било фатално. След раждането ще ти го слагат

# 503
Момичета,да се похваля и аз. На 02.07. след спешно секцио се роди и моето ангелче - цели 3630гр и 52см. Днес ще ни изписват и нямам търпение вече да сме си вкъщи. Пожелавам на все още чакащите мами леко и безпроблемно раждане.
Да ви е живо и здраво малкото ангелче!
На мама бързо възстановяване!
Защо се наложи спешно секцио ?

# 504
lena.f ти си истинско съкровище, не знаех въобще за този метод. И като цяло доста наблегнах на информацията за кърмене, раждане и др.
Cartaleanu честито ангелче, бързо възстановяване на теб Heart
За днес ми е термина и почти никакви индикации. Сутринта бая ме стегна корема, направо го видях телцето на моето човече, как се очерта ясно почти по средата на корема.
Отивам да видя АГ, какво ще каже и май ще се преносваме.
Hris2016 и моя красавец не е мъничък, но вярвам на доктора, той каза спокойно до 4кг няма да има проблем.

# 505
Момичета, връщам се от тонове притеснена! Указа се, че тоновете на бебето са високи. Още като легнах и той супер много се развънува и взе да рита. Както знаете пия хапчета за кръвно, а то ми беше сега 120 на 90. Мисля, че всичко е наред, но не и според тях. Утре ме викат сутринта. Притеснявам се утре, ако пак са високи, че ще ме оставят в болницата за наблюдение...
Има ли някой със същия проблем?
Питаха ме дали съм правила изследване за албумин в урината, а такова не ми е назначавано.

# 506
Тинити тоновете верно са високи. По-добре да стоиш за наблюдение в болницата, за да не стане някой гаф. Ще ти мерят сутрин и вечер тоновете и ще си под наблюдение- най-добрия вариант е. Кръвното не е толкова високо, но лекаря си преценя. Най-вероятно си мислят за прееклампсия- мен ме изследват всяка седмица за белтък в урината, отделно следя кръвното и ходя всяка седмица на тонове, но стойностите на тоновете на бебето са обикновено 140-155 в такъв диапазон. Ти в коя г.с. си вече?

# 507
Тинити тоновете верно са високи. По-добре да стоиш за наблюдение в болницата, за да не стане някой гаф. Ще ти мерят сутрин и вечер тоновете и ще си под наблюдение- най-добрия вариант е. Кръвното не е толкова високо, но лекаря си преценя. Най-вероятно си мислят за прееклампсия- мен ме изследват всяка седмица за белтък в урината, отделно следя кръвното и ходя всяка седмица на тонове, но стойностите на тоновете на бебето са обикновено 140-155 в такъв диапазон. Ти в коя г.с. си вече?
В 36 г.с.+ 4 дни съм. Сестра ми беше по същия начин и я приемаха и изписваха няколко пъти. То това си е допълнителен стрес, но щом се налага. Не може ли да се дължи на това, че бебето е много активно и рита много? Много се притесних!

# 508
тинити легнала ли ти проследяваха тоновете ? При мен на един от ехографите излезе, че бебето е с много висок пулс, но бях легнала по гръб. Като се обърнах настрани всичко беше нормално. При мен също много рита и забелязах, че това покачва пулса. Не може ли да помолиш утре седнала да проследят тоновете ?

# 509
тинити легнала ли ти проследяваха тоновете ? При мен на един от ехографите излезе, че бебето е с много висок пулс, но бях легнала по гръб. Като се обърнах настрани всичко беше нормално. При мен също много рита и забелязах, че това покачва пулса. Не може ли да помолиш утре седнала да проследят тоновете ?
Бях леганала по гръб през цялото време, знаете колко е неудобно и гадно. Мисля утре да помоля поне да бъда на левия край. Легна ли по гръб винаги се започва с ритници.
Само се моля всичко да е наред, че ми вкараха голям филм в главата. Има цял месец, в болница ли да лежа, аз се чувствам добре.

Общи условия

Активация на акаунт