Как тренирам - 25

• 39 727
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
Ани, аз не съм го гледала, но ми стана интересно като каза и ще го прегледам. Естествено, че бодибилдинга не подпомага издръжливостта. И той си има плюсове, но този не е сред тях. За това много се кефя на Дез, че тренира комплексно. Благородно и завиждам, че може да бяга. Но и аз не съм се отказала да постигна маскимума си в бягането. За стречинга, аз съм доста гъвкава, освен в кръста, но там е по здравословни причини, и това даже ми пречи при някои упражнения. Но не съм запозната, може да има и други плюсове.

# 556
Не съм писала скоро. Имах проблеми с глезен на левия крак и спрях багането. Яд ме е, защото бях стигнала до 11км по време на локдауна, а започнах в края на Март с 1км. За немалкото ми (почти 46) години никога не бях бягала, дори и след автобус. Сега имам нова страст. Rowing machine. Започнах преди две седмици по-сериозно. В началото 5км., вчера стигнах до 9км за 53,43мин. Целта е 10км, което не е епроблем. После ще гоня само време.
Отделно две сесии седмично Metabolic conditioning с групата. Не съм свалила кг, само по 2 см от обиколките, но се чувствам ок и физически, и психически.

# 557
Аз гледам Игри на волята и още с представянето на участниците ми направи впечатление, че са малко хората, които ходят на фитнес. Има кросфитъри, йога, бойни изкуства, дори фехтовка. И се справят доста добре. Но за мен е важно човек да изясни за себе си какво иска. Ако иска големи мускули или пък ясно изразени такива, фитнес тяло, това е напълно ок, макар и да не е сред най-издържливите. В крайна сметка тялото ни трябва да ни върши работа. Ако не трябва да седим по 30 минути изометрия на ден при високи температури и пълна концентрация, за какво ни е такава издържливост?

# 558
  • Бургас/Пз
За стречинга, аз съм доста гъвкава, освен в кръста, но там е по здравословни причини, и това даже ми пречи при някои упражнения. Но не съм запозната, може да има и други плюсове.
Определено има. След като вече има добре оформени мускули и съответно тяхното натоварване не е малко, стречинга ги прави да изглеждат още по-добре, а в същото време помага изключително много за тяхното възстоновяване. Говорим обаче за дълъг стречинг, а не обикновеното разтягане от 5-10мин, което всички правим след тренировка.
Ето някои ползи:
1.Стречинга разпуска мускулите и сухожилията, което облекчава мускулната умора и увеличава притока на кръв.Колкото по- дълга и тежка е тренировката, толкова по- голяма е съответно умората която се натрупва.С разтягането може да се забави появата на мускулната умора и да се увеличииздръжливостта по време на тренировка.
2.Упражненията за разтягане изпълнявани около 30мин и  придружени от подходяща диета, спомагат за намаляването на холестерола.Това може да предотврати втвърдяването на артериите и ще се избегнат сърдечно- съдовите заболявания, които настъпват при натрупването на плаки в съдовете.
3.Ако мускулните влакна са скъсени и свити от липса на ратягане, ще бъде много по-малко ефективна тренировката. Редовното разтягане ще отпусне всички мускули и ще позволи използването на пълния им капацитет и по- доброто им натоварване.
4.Разтягането увеличава притока на кръв към мускулите.Това ще помогне не само за намаляване умората по време на тренировка и по- бързото възстановяване, но и ще подобри цялостно здравето.По-голямата кръвна циркулация спомага за растежа на клетките и функционирането на органите.Като резултат от редовното разтягане се наблюдава и понижаване на сърдечната честота, както и понижаване на кръвното налягане(ако е високо) и поддържането му стабилно.
Сигурно има и още, но тези са ми достатъчни, за да ме мотивират да заменя 1 силова тренировка с 1 стречинг Simple Smile

# 559
Чисто информативно, понеже спомена за холестерола, аз откакто си го изследвам /бях на 20 години/, винаги ми е бил висок, над горна граница. От както почнах да спортувам и да се храня различно, незнайно как, но холестерола ми падна под средата на нормата. Това е доказано с няколко поредни изследвания.
Та не знам за стречинга, дали помага, но при мен силовите тренировки помогнаха някак. В интерес на истината и триглицеридите ми са някакво нищожно количество, просто защото трябва да ги има.

# 560
  • София
Холестеролът почти не се влияе от храненето. Произвежда се от черния дроб и е основен градивен елемент на клетките. Ако е завишен, то явно организмът се опитва да се самолекува.
Не бива да се прибягва до лекарства за свалянето му, а да се тръси причината за завишаването му.

# 561
Аз да кажа, за многото тежести, че имат огромно значение за регулацията на хормоните, цялостния метаболизъм и процеси в тялото. Аз напоследък доста съм ги вдигнала. Ще видя как ще се отрази за резултатите.

# 562
Ани, трениращите йога са много здрави. Аз много рядко ходя на йога, но след йога се чувствам все едно съм изкачила планина. За мое учудване повечето посещаващи (предимно жени), бяха с много хубави тела и мускули.

# 563
  • Бургас/Пз
Ани, трениращите йога са много здрави. Аз много рядко ходя на йога, но след йога се чувствам все едно съм изкачила планина. За мое учудване повечето посещаващи (предимно жени), бяха с много хубави тела и мускули.
О изобщо нямам съмнения Simple Smile , само изразих мнение, че издръжливостта и силата може да се тренира по всякакви начини. И да себе си поне смятам, че е хубаво освен за мускулна маса да работя повече е върху издръжливостта Simple Smile

Вчера уникална тренеровка за глутеус 8упражнения по 6 серии, 3 от които в пирамида. Днес 30 минути разгягане. Като преродена съм. Simple Smile

# 564
На мен йогата определено ми помага да се възстановявам добре, и да тичам без контузии.
Не мога да не се похваля с днешния маратон. 😊😇

Съвсем неочаквано и двете са мои- 1. място във възрастовата група, и 2. място жени в регионалния турнир.

Победителят беше италианец. Там са отменени състезанията, и се пренасочват другаде хората....

# 565
Честито, Дез!

# 566
Ани, аз не съм го гледала, но ми стана интересно като каза и ще го прегледам. Естествено, че бодибилдинга не подпомага издръжливостта. И той си има плюсове, но този не е сред тях. За това много се кефя на Дез, че тренира комплексно. Благородно и завиждам, че може да бяга. Но и аз не съм се отказала да постигна маскимума си в бягането. За стречинга, аз съм доста гъвкава, освен в кръста, но там е по здравословни причини, и това даже ми пречи при някои упражнения. Но не съм запозната, може да има и други плюсове.

Може ли някакви аргументи във връзка с твърдението, че бодибилдинга не подпомага издръжливостта? Grinning

# 567
На 45то място е, не влиза в 10ката.
https://www.topendsports.com/fitness/top-sport-endurance.htm

# 568

Това е персоналната класация на г-н Rob Wood,  създател на сайта.

https://www.topendsports.com/fitness/sports-endurance.htm
а тук пише, че резултатите в първото "проучване" са на база какво мислят посетителите на сайта - We have also created our own listing of top endurance rated sports, based on what you, the website visitor, think. It is not the same.

# 569
А можеш ли сама да направиш сравнение между посочените спортове и бодибилдинга?

И какво точно дефинира издръжливостта тогава?

Всъщност там е посочен weightlifting, което не е същото като бодибилдинг. Нищо против бодибилдинга, просто е различна дисциплина.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 22:49 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт