Как тренирам - 25

• 39 725
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
Flowers Hibiscus:
Serendipity, 800 калории вероятно гори тялото ти и без никаква активност. Те отиват за поддържане на телесната температура, работата на сърцето и т.н.
Когато приемаш твърде малко храна, минаваш в режим енергоспестяване.

Змия, аз не гладувам. Има дни в които поемам 1500 калории, други в които 900. Но резултатът е плюс, вместо минус на кантара. Аз и без да имам нужда да свалям, не поемам повече от 1500 калории на ден и това ми е май-максимума. Преди не ми се е налагало да следя калории и ориентировъчно ги казвам тези цифри.

Не мога да разбера логиката на - отслабваш при калориен дефицит, и същевременно - при по-малко храна тялото се запасява и трупа мазнини?

G&B, благодаря за съветите Gift Heart
Аз също мисля, че е добре да комбинирам треньор тук, но само един или два пъти и някой от България онлайн, само да вметна цена за 50 мин с персонален треньор тук е 120 лв. За да ти изготвят персонален хранителен режим е 290 лв, отново в рамките на 50 мин е консултацията.  Безумни цени, дори за местната скандинавска средна класа, и на тях им идват  a bit too much. Ако имах двойна заплата досега да съм вече с треньор.

Онзи ден на гребен тренажор и аз започнах на ниво 8 и точно 5 мин издържах, свалих на 5 и още 10 минути  успях Smile.  А това всъщност ми е любимо упражнение.

Дез Gift Heart, значи кардио и преди и след ще правя .
Благодаря за насоките и куража, много си ми полезна и мила Flowers Hibiscus

# 691
Да се отчета с тренировка крака- направена.
15мин. кардио въже. Според часовника не качих пулса за кардио, но добре загрях и се поизпотих, така че не и вярвам толкова.
Тренировката с тежести направих за 1:19: и нещо си.
Преди трениривка- глутамин
след- глутамин и доза протеин.

Това с обезмазняването и дефицита е всъщност манипулация на инсулина. Влияе се от количеството въглехидрати, макросите, кортизола и други хормони, и последния да затвори вратата, както се казва.
Зависи как работи щитовидната, която регулира метаболизма. Всички тези играчи работят заедно, и с различна сила при различните хора. Енергоразход, сън, прием на течности, ген, хормонално равновесие са различни при нас всички.
И затова има такива разминавания.

Serendipity, благодаря ти. Flowers Hibiscus

# 692
Всеки човек има базов метаболизъм и базови калории, които го поддържат жив.
Човек ако не пресмята всичко, което поема едва ли има много точна представа колко калории изяжда. Преди години и аз си мислех, че ям по 1200ккал,а като се заех да си записвам в my fitness pal храната се оказаха около 1800 😁
Практически е невъзможно, ако си е калориен дефицит да не отслабваш.
Давам пример със себе си и моите експерименти с годините. На 1800ккал поддържам, теглото ми не мърда на никъде. На 1500ккал за седмица свалям 1 до 3 кг., но при много стриктно следене. На 2000-2200ккал качвам средно по килограм на седмица.
Но се взима под внимание, че тренирам силово.
Според мен е неправилно да се яде един ден 900ккал (които за мен са някакво безумие) и на следващия 1300.
Момичетата преди мен много вярно посочват, че всичко е постоянство.
Хубавото тяло се гради с години. Без диети, а с режим, който е оптимален за здравето и целите.

# 693
Let It Be, колко си висока?

# 694
Let It Be, колко си висока?

172-173см. някъде. Но като ме питат закръглям на 175 за по-внушително 😁😁
Иначе тежа 69кг.в момента, мисля че съотношението мускули-мазнини ми е добро. В момента съм в дефицит да изчистя до 65кг. за релеф и после ще мина в излишък и по-натоварварващи силови за да покача мускулна маса.
Мечтая си и работя за голямо и стегнато д*пе, но към комента е само стегнато 😒😒

# 695
Къде ги държиш тези килограми?!? Аз съм била 67 след родилното и после ги свалих, а се чувствах супер дебела. Сега съм 55 на 1,74 и съм кльощава.
Не е критика, просто има момичета с подобен ръст и килограми, а аз и да искам не мога да кача толкова. Така де, завиждам ти!

# 696
Aз съм 156см.
Поддържам на 1400-1500.
Свалям на около 1100-1200, бавно, по 300гр на седмица, ако задържа вода, няма и да видя минус. На 1000 свалям 1кг на седмица, но не ми е приятно.
Базов метаболизъм около 900.

# 697
  • София
Никога не съм броила калории, ако го направя, няма да се изненадам, ако са около 3000.
170 см, 67-68 кг.
........

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 15:25 от змия

# 698
Никога не съм броила калории, ако го направя, няма да се изненадам, ако са около 3000.
170 см, 67-68 кг.
........
И аз съм така ,най-много до 63 искам да падна и не ми е наложително,изобщо ,под 60 изглеждам болна....

# 699
Всеки човек има базов метаболизъм и базови калории, които го поддържат жив.
Човек ако не пресмята всичко, което поема едва ли има много точна представа колко калории изяжда. Преди години и аз си мислех, че ям по 1200ккал,а като се заех да си записвам в my fitness pal храната се оказаха около 1800 😁
Практически е невъзможно, ако си е калориен дефицит да не отслабваш.
Давам пример със себе си и моите експерименти с годините. На 1800ккал поддържам, теглото ми не мърда на никъде. На 1500ккал за седмица свалям 1 до 3 кг., но при много стриктно следене. На 2000-2200ккал качвам средно по килограм на седмица.
Но се взима под внимание, че тренирам силово.
Според мен е неправилно да се яде един ден 900ккал (които за мен са някакво безумие) и на следващия 1300.
Момичетата преди мен много вярно посочват, че всичко е постоянство.
Хубавото тяло се гради с години. Без диети, а с режим, който е оптимален за здравето и целите.

Аз записвам в my fitness pal и да ако не съм тотален идиот, точно толкова са ми калориите и не свалям. Ако някой ми го беше казал преди щях да се изсмея и да кажа, че няма начин. Аз самата съм в шок, защо.
Минах от по-активно ежедневие към по-пасивно от юни месец, но се съмнявам само това да е причината.
Висока съм 162, 50,5 кг, по калорийния калкулатор на страницата на Страхил Иванов - базов метаболизъм 1229, калориен пример с дефицит 25 % 1268 калории. Процента ми мазнини са 22, а винаги съм била между 18 и 20 %.

По темата за калориите  и как един ден се яде напр. 900, а на другия 1200, четох темата за консултации на Жасмина Гевезиева и там тя казва, че няма проблем ако един ден са повече калории, на другия може да компенсираш с по-малко.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 15:44 от *Serendipity*

# 700
По мое мнение режима е режим, за да може тялото да се нагоди към даден калориен прием. На мен, друг виден фитнес инструктор ми обясни, че за организма е стрес един ден да си гладен, на другия да преядеш и т.н.
Но оказват влияние и хормони, ген, заболявания, процента мускулна маса и прочие. Аз споделих моите разбирания за нещата. Но всичко е строго индивидуално.

# 701
  • Бургас/Пз
Аз също съм на мнение, че не е добър вариант един ден да ядеш 900 калории, а на другия премерно 1500. Тялото изобщо не може да разбере какво се случва.
Колкото до МФП забелязвам, че има доста сериозни разлики тъй като зза една храна има различни показатели. Един ден реших, че само ще сканирам етикетите на храните, които консумирам или ръчно ще въвеждам калориите на всяка храна, вместо да избирам от самото приложение. Разликата беше около 200 калории, от което ми показа, че много от храните не са зададени с правилните калории. Не може едно яйце да има 3 различни калории и различни макроси. Аз вкарвах преди абсолютно всичко от течната сметана за кафето до зехтина в салата. Свикнах много да се храня с определени храни и от 3 месеца не вкарвам нищо. Целта ми беше да кача 3кг и го направих доста чисто и вече не траквам. Ама вече толкова добре си познавам храненето, че ориентировъчно знам че на 2000 калории задържам и се държа за тях.

Serendipity, напълно е възможно като си започнала да тренираш първоначално да качиш малко. Реакцията на нахранения мускул е да тежи. Това не трябва да те притеснява. Като изкараш поне месец два наа режим и тренировки, които са постоянни, тогава прави някакви изводи и корекции в режима или в тренировките.
Също така обърни внимание и на макросите. Ако тези 1500 калории са предимно от въглехидрати и няма баланс на макросите и добро съотношение, което да работи за теб, нещата се получават трудно.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 19:59 от ani_d

# 702
Колкото до МФП забелязвам, че има доста сериозни разлики тъй като зза една храна има различни показатели. Един ден реших, че само ще сканирам етикетите на храните, които консумирам или ръчно ще въвеждам калориите на всяка храна, вместо да избирам от самото приложение. Разликата беше около 200 калории, от което ми показа, че много от храните не са зададени с правилните калории. Не може едно яйце да има 3 различни калории и различни макроси.
Скрит текст:
    Serendipity, напълно е възможно като си започнала да тренираш първоначално да качиш малко. Реакцията на нахранения мускул е да тежи. Това не трябва да те притеснява. Като изкараш поне месец два наа режим и тренировки, които са постоянни, тогава прави някакви изводи и корекции в режима или в тренировките.
    Също така обърни внимание и на макросите. Ако тези 1500 калории са предимно от въглехидрати и няма баланс на макросите и добро съотношение, което да работи за теб, нещата се получават трудно.

Благодаря, Ани! Flowers Hibiscus
Следенето на макроси ми е още по-трудоемко, но ще се науча. Наистина нямам опит в това.

Разрових се да търся калории за една и съща храна и грамаж в нета и се хванах за главата - тотално различни показтели. За яйце сварено от 71 калории до 137! 100 грама сирене:  Натурално, безсолно   750 кcal, 100 гр.?? Какво е това сирене Smile От същата таблица краве сирене 260 калории, 100 гр....тотално объркване.
Пуканки 100 гр от 600 до 400 калории и т.н

Как всъщност се ориентирате колко калории поемате? Има ли някъде надежден източник?
Съвсем е възможно my fitness pal да ме е подвел с калориите и да са били много над 1200.
Може да не съм в дефицит ...явно, но със сигурност не се храня повече от обичайното за мен. И въпреки всичко килограмите в плюс са налице.

# 703
  • Бургас/Пз
Аз лично в повечето случаи сканирам етикетите на храните и така въвеждам по етикет. Или ако съм приготвила сладкиш сама си изчислява колко калории и какви макроси има

# 704
Аз лично в повечето случаи сканирам етикетите на храните и така въвеждам по етикет. Или ако съм приготвила сладкиш сама си изчислява колко калории и какви макроси има

Да, но кой източник ползваш за да намираш калорийната стойност на дадена храна? При такива притиворечиви показатели в нета, аз от къде да знам кой е верния Sad

Мобилно приложение ли ползваш за сканиране?

Общи условия

Активация на акаунт