Един режим аз знам - този на Дюкан - 286

• 78 552
  • 710
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Добър вечер, диетуващи има ли? Преди 18 години тук беше лудница, а сега е тихо...
Два месеца вече съм на Дюкан. Няколко пъти ям забранени храни - я грозде, я бисквита, я алкохол пия и това неминуемо води до задържане. И установих, че изобщо не пия достатъчно вода, работя по въпроса.
Не съм свалила много, 6-7 килограма, но предвид годините ми, предполагам е нормално. Сутиените ми обаче ми хлопат леко, явно там се топят първо мазнините. Дано до края на юни да видя килограмите да започват със 6!
В неделя имам рожденик, та пак вероятно сладко ще се яде!
Лодка, как беше в Китай, какво яде?
Много минуси на всички!

Тук не бях влизала от май-май толкова години, но ей на - призова ме Heart
Не съм на Дюкан, за себе си реших да заложа на дългата игра. Но от режима преди 18 години ми останаха много хубави приятелства, повечето от които от виртуални станаха реални Heart
Успех, момичета!

# 646
  • София

Направих си тортичка:
Блат: 3 яйца, 2с.л. кисело мляко 0.1%. 2 с.л. Овесени трици, 2 с.л. вода, 1 ч.л. Бакпулвер и 1 с.л. хуск -> пече се.
Крем: обезмаслена извара разбита със стевия.
Получи се лек сладкиш, приятен и бързо приготвен. 😘

# 647
Алмаджи, много примамливо изглежда домашната торта, аз бих я излапала, но не се решавам да се занимавам с готвене напоследък. Браво на теб, че имаш време и желание!
Буб, добре дошла при дюканките!
Скъпи мои съратнички, аз продължавам сред море от прегрешения и отклонения от режима на Дюкан. След пътуването много ми се разстрои режима. Въпреки това опитвам се да се взема в ръце, махнах насложените през пътуването 2 кг и сега съм устремена към нови постижения, но с волята е мн слабо. Поне пия много вода, много се движа и през уикендите плувам много в морето. Няма да ви разбутвам повече, да спазваме режима и да не хленчим, желая прекрасни летни дни!

# 648
  • София
Ха-ха, Лодчице, аз съм по бързото готвене😉 Откак имам еър фрайер се родих - хем бързо, хем всичко става и без мазнина 😉. Но от една седмица съм на море / не олинклузив🥲/ и съм само на рибка и зеленчуци . Носих си трици мляко и SKIR, че тук, в Шабла, няма, но е на привършване / то и на почивката остават 2-3 дни / 😂

# 649
Яяя, любимата тема се раздвижила 😊 Как е лятото момичета. Да ви е весело и с много положителни емоции и спомени. Карам си и аз по принципите на Дюкан. Почти непрекъснато сме на село заради ремонт на къщата. Не става без бира и джин при мен. Майстори, раздумки… готвене за хора. Не, че и те покрай мен не са на месо и салата, но си има и друго, нямам как. Та и аз бодвам. Барбекюто си е редовно, ама и бирата покрай него. Види му се края и след 2-3 седмици ще затегна положението. Иначе си задържам точно с навика за храна. Яйца за закуска, месо с тричаво хлебче, извара, зеленчуци. Ако ми се дояде сладко, си бъркам моите си протеинови кремчета и подобни. От горещините задържам вода и ставам като балон, но Дюкан си ми помага да се отточа. Та така, малко като на есен с песен станаха нещата, но… Всичко ще си дойде на място скоро 😊

# 650
  • София
Аз да си отбележа отчета: След морския режим - риба и зеленчуци / без чисти П/, учудващо, но радостно - 1,5кг за 10 дена. Общо от началото: за 6 месеца - 20,00 кг Blush
Забелязах, че свалям най-много с риба Wink

# 651
Алмаджи, страхотна новина! ПОЗДРАВЛЕНИЯ И РЕСПЕКТ!

# 652
  • София
Ха, забила съм се в старите теми - направо се потопявам в тях. На моменти аха-аха да отговоря 😂. Били са страхотен отбор! 🥰
Благодаря им за това, че можем да черпим от техния опит, грешки, провали, успехи и философия. От сега се настройвам за промяна на “нормалното хранене” след режима 😂. Не бързам - колкото по-дълги са 2-ра и 3-та фаза, толкова повече време да настроя организма си към по-здравословно, умерено хранене, с ограничаване на сладко, тестено и … а бе - въглехидратите / особено бързите 😉.
Забелязала съм, че жени, които никога не са имали проблеми с килограмите, с възрастта намаляват консумацията на много изкушаващи храни 😉
Лека, отслабваща нощ!

# 653
Ха, забила съм се в старите теми - направо се потопявам в тях. На моменти аха-аха да отговоря 😂. Били са страхотен отбор! 🥰
Благодаря им за това, че можем да черпим от техния опит, грешки, провали, успехи и философия. От сега се настройвам за промяна на “нормалното хранене” след режима 😂. Не бързам - колкото по-дълги са 2-ра и 3-та фаза, толкова повече време да настроя организма си към по-здравословно, умерено хранене, с ограничаване на сладко, тестено и … а бе - въглехидратите / особено бързите 😉.
Забелязала съм, че жени, които никога не са имали проблеми с килограмите, с възрастта намаляват консумацията на много изкушаващи храни 😉
Лека, отслабваща нощ!
Трета фаза може да продължи много дълго, а някои дори избират да бъдат в трета или четвърта  фаза през целия им оставащ живот. Сигурно се иска много воля. За мен също четенето на старите теми  дава много мотивация, много опит и полезни храни и рецепти. Лятото са много съблазните, особенно тези, свързани със сладките плодове на пазара, посещаването на заведения и биричката. Моите нарушения през последния месец зачестиха, но със захладняването смятам да вляза във по-строг режим. На всички желая успехи!

# 654
Аз да си отбележа отчета: След морския режим - риба и зеленчуци / без чисти П/, учудващо, но радостно - 1,5кг за 10 дена. Общо от началото: за 6 месеца - 20,00 кг Blush
Забелязах, че свалям най-много с риба Wink
А млечни имахте ли в менюто? И ако да, по колко? А трици?

# 655
  • София
Ха, млечните ми бяха символични - по 200гр с триците сутрин и колкото извара имаше в сиренките, които си носих Wink Правя разкошни сиренки: 250-300гр извара + 3 яйца + 2 с.л. вода и 1 с.л. хуск /Любимият ми/ , 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол и във формички за мъфини се пече - Wink

# 656
Благодаря, ще я пробвам тази рецепта, за нещо набързо сутрин звучат супер.
А рибата всякаква ли беше? Аз не обичам много, основно ям сьомга, а тя е доста мазна. Знам, че е позволена, но едва ли става за всеки ден.

# 657
  • София
На северното Черноморие си отяждам на прясна риба, която не се среща по софийските магазинr: лефер, лихнус, чернокоп, карагьоз, лаврак, калкан... Дори пържена / нережимна/ цаца - нали съм ..."само софиянци ядат цаца", но не ми хареса Wink...

Сьомга можеш да ядеш спокойно, колкото искаш, стига да не е пушена Wink
Риба тон котлети са много вкусни, е, малко скъпи са, но са като телешко...

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 15:12 от almadji

# 658
  • Варна/Благоевград
Започвам от днес и аз отново.  Последните два месеца се отпуснах адски много и качих 8 кг , знам че повечето са вода или поне се надявам,  така че няма за кога да го отлагам
 Накиснала съм триците ,ще си правя пица с шунка, извара и яйце , изкарала съм бутчета да се размразяват. Така че трябва да действам вече .
Миналата година от февруари до септември свалих 47 кг .
Сега искам да сваля още 20 .

# 659
  • София
Sisonka_ , уау! Възхитително постижение! Жалко, че си прецакала 3-тата 😢… Какво я торпилира?
Питам, защото от сега се настройвам за нея и честно казано ме е страх…

Общи условия

Активация на акаунт