Мама МАЙ-чето люлее, то си гука и си пее (36)

• 12 985
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте майчета!

Стискам палци на Жасминка и Таня! Дано изследванията покажат, че всичко е наред  Praynig Praynig Praynig.

Приятна почивка на Надето!

А аз да ви се оплача - скапана съъъъъъммм  Tired Tired. Днес ми беше първия работен ден и децата ме направиха луда гъба  Crazy Crazy. То не бяха бърсане на носове, сменяне на памперси, все едно се надпреварваха кой може да ака най-бързо. Пък и навън като бяхме, всеки си иска специално внимание, с едното на люлката, с другото на пясъка, абе с една дума - нямам сили. Ама едно му е хубавото - имам шанс да се сдобия с фигура като на Кабранска  Flutter, пък белким и мен някои ме хареса за свекърва  Whistling.

Отивам да спя  Tired..Лека вечер!

# 271
Румя, радвам се че ти харесва нашия вариянт на захранване. Аз също съм убедена, че така е добре и следвам съветите на педиатърката ни. Тя ни препоръча да започнем с оризова каша и то когато аз реша. Аз започнах сега, защото се надявам да свикне с вкуса на кашата и с шишето, та да може и бабите да я хранят. Купих оризова каша на Гербер и една оризова със банан, която по-късно ще пробвам също. Пюренца, зеленчукови за начало, каза да почнем когато стане на 5-6 месеца. Няма схема, ще следвам инстинкта си и тези препоръки. Както писах вече пробвах с 1-2 лъчици каша+20-30гр кърма.  Не го изпи цялото количество, то половината остана по лигавника hahaha. Много рядко става и си е мляко с лек вкус на кашата  Wink Вчера не и дадох, стори ми се че се запича, но тя просто по-късно напълни пампата, така че днес пак ще дам малко. И така, малко по малко, ще увеличаваме количеството на каша в млякото.
   welcome на бебе Алекс и мама Муцунка!
 Крейзи, дано сте се успокоили и двамата с Лео и събереш достатъчно мляко. Пиши как вървят нещата. 

# 272
..........все едно се надпреварваха кой може да ака най-бързо.

Ей на това умрях от смях!  hahaha

Кате , не ти завиждам, аз едвам с едно се оправям, а твоите колко станаха ?  newsm78

# 273
Crazy аз видях че няма да ме поканиш и реших сама да си се самопоканя.Утре сме на ваксина,надявам се по-леко да я понесе,че миналия път ми плачеше доста,защото я болеше и ми вдигна 38.2 вечерта.

# 274
Добре дошла на новата мама Mucunka с бебе Александра.

Олче снимките са страхотни.

На мен най-много ми харесва "2. МАЙско сладко бебче се обръща по коремче!".

Стискам палци за малката Жасминка и се надявам всичко да е наред.

# 275
  • София
От снощи все за таня и Жасминка си мисля,някой нямали информация какво става с тях.Дано всичко бързо да се оправи и скоро да са си у дома.
 Сега да ви се пооплача малко.Днес направо щях да убия някого и по точно двама.Тръгнах с Иван към пазара"Иван Вазов" и за кой дявол реших да мина напряко по едни улички на квартала,а не както обикновенно да вървя по бул."Витоша".Иван се размрънка и аз извадих да му дам вода и докато детето пиеше усещам някой зад гърба си,обръщам се и виждам как една циганка започва да върви назад,много се изплаших и подкарах количката,а около мен няма жива душа и тъкмо завивам вече към пазара и се поуспокоих и ново двайсет.Един ИДИОТ завива по улицата с бясна скорост и тъй като в дясно имаше спрени коли той изви рязко волана и мина на сантиметри от количката,направо Господ ме спаси да не я закачи и после не ми се мисли какво можеше да стане.Аз се развиках,че е ненормален,а той глупака набива спирачки и се връща назад да се кара с мен.Каква съм била такава майка да не съм мислела за детето си и да съм карала количката по улицата,а аз му викам,че количката няма перка и неможе да прелита над спрелите по тротоара коли,къде да я бутам освен по улицата,а оня пиклеш,който я имаше 20,я не ми дава акъл да съм я бутала по трамвайните линии на Витошка,направо ми идеше да го хвана за гушата или най-малкото да му забия един между очите.Толкова бях бясна,че като отидох до пазара забравих за какво съм тръгнала,помотах се и хайде обратно,но този път по царския път.И тъкмо тръгвам през парка на разходка,Иван заспал и хоп нов ИДИОТ.Четерима лигльовци карат велосипеди и един решеи да набие спирачки точно до количката и като се завъртя с колелото се паркира пред нея точно,даже я подпря.Иван се събуди и горкия незнае какво става гледа изплашено,а аз вече едва се удържах,ама не вървеше да крещя,че около мен пълно с колички и спящи деца.Та убедих се,че по улиците е пълно с ненормални,направо изтървани от гората.
Оплаках ви се и сега ми е по леко.Относно името на следващата тема аз съм за третия вариант-МАЙ-ско бебче с глас се  смее,първо зъбче се белее.
И ние май ще си останем без снахичка,аз си бях харесала Ева с хубавите очи,ама тя си избрала Велизарчо ,ама така е като ние си нямаме такава буйна коса.Бях си харесала и Никол,ама докато моя поспалив син спи и закъснява за срещата другия Велизарчо я омаял.Дано не е като баща си,но като гледам натам върви защото мацките в парка като му гугат и му се смеят той или се крие с ръце или ако е в мен се гуши и се прави на срамежлив.  
 Да не забравя да поздравя и новата мама Муцунка и малката Александра.
 Малко дълго стана ама ще прощавате.За сега лека нощ от нас и целувки за сладурковците

# 276
Ей,сколасах и аз да се разпиша...че от няколко часа съм я отворила темата,ама само така,да ме гледате,че съм тук....То не беше готвене,бърсане...не е за разправяне/и тия мойте двамката,като на Катето сладурковците-акат като за световно,че и повръщат...вчера баткото така се беше налял с вода и айрян,че като му дойде в повече. newsm77..и вече трети път запирам на място килима в хола...ама май без основно пране няма да се размине Sick/Отделно,че сега Сами мрънка,че иска мама да го приспива,но вече вдигнах ръце....то цял ден само мама...та мама smile3511...Сега за десерт и Ивчо ревна...
 smile3514Е,да се надявам ,че тоя път вече ще стане...Успокои се малчо,но откак ни никнат зъби,вечер сме така-на ръчички,да видим до кога ще устискам...
За Таня и Жасмина и аз се моля и цял ден си мисля-дано да се окаже фалшива тревога и бързо да си ги пуснат вкъщи!
Имар, мила,хич не им се обяснявай на тия тъпанари-че и аз вече разногледа ставам/че нали и с двамата се движа по-улиците-Сами уж върви хванат за количката ,или за ръка го водя/ и  все ще се намери някой или да профучи на косъм от нас,или маневра да прави на заден...без мигач естествено #Cussing outи аз наняколко пъти се опитах забележки да правя-но като видях,как се стреснаха...най-много някъде и бой да ям...А видяхте какво стана преди дни в Пловдив....сега съм решила да взема да напиша едно мило писма на г-н кмета,че уж покрай протестите обеща че ще вземе мерки да пооправят улиците, че то от строежи,боклуци и паркирани коли  тротоар няма свободен #2gunfire #2gunfire #2gunfireама май за да го стресна,ще трябва и до някоя друга медия да пратя копие....
И за снахите-аз засега и Жулито си заплювам,че то  много хубавко,пък и мамата си я бива,а от Балчик какви спомени имам/особенно от една вила над Овчаровския плаж Embarassed/,обаче Мимозата,понеже питаше-аз децата на ред и дисциплина ще ги  научча,още от сега ги строявам,ама да знаеш,че ще ги пращам завряни зетьове,пък да му мислят снахите и тъщите...а аз ще си вея байряка по кафетата и магазините/ `щото аз от мойто свеки така знам/
Смайли-ходи си спокойно на солариум-не мисля,че пречи...само не прекалявай с тена,че да не се  sun...
Муцунката ,няма да я приветствам специално,че тя си е наш контингент от много време / и е личен водочерпец на Сами-води го на чешмичката-та затова само тя е кака,а другите от  Пловдивската тумба са лели Wink/
За гласуването-не мога аз да пропусна да си дам мнението-определено съм за
3. МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее (Bubilina )че нали сме баш на такава вълнаА за снимката-извинявам се,че малко нескромно я изплясках в темата-ама пусто като моичкия хич не се сеща две мили думи накръст да ми каже....пък вие сте ми едни такива...добрички...Благодаря ви....  bouquet

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 00:29 от Анонимен

# 277
може ли и аз да влезна в отбора,ама не мога все още да си оформя 'страничката' и да пусна снимки,че не съм много на 'ти' с компа  typeuu Embarassed.обаче добре,че и толкоз мога,защото досега само тук съм намирала отговори на многото въпроси.и пак малко късно ви открих-таман давах от  :banghead:3 дни сок от ябълка,а детето беше навършило 1 месец .орева орталъка с тия колики...както и да е ...поправихме се  Peace
та да ви представя и моя бебо Мануел,роден на 14 май(на моя рожден ден) Hug

# 278
Добре дошли на новите мами. Чувствайте се като сред свои и по-често пишете в темичките.
И аз се моля Жасмина да е добре. Ако има някакъв проблем дано го открият по-бързо и да й помогнат. А ако няма - нека пак го открият скоро и да ги пуснат да се приберат.
Днес излизахме до центъра и отидохме в поликлиниката, за да сложат 2-та ваксина. Засега няма реакции след нея. В детската консултация педиатърката си говореше с мамата преди мен за това, че 3 месеца не се дава вода, но това било нова тенденция и не се знае дали е добра. А бебенцето беше 15-на дена по-голямо от Криси и вече ядеше жълтък, месо и кисело мляко. Доста се учудих. Защото лекарката ни знае, че Криси е само на кърма. А Криси е със същите килограми и сантиметри както другото бебе.  След като е 15-на дена по-малко значи е малко по-пълен. На мен не ми прави проблеми и се съгласи с късното захранване от раз. Но явно старата школа си е стара школа. Според мен Криси не показва никакви признаци за захранване, а и на мен ми е по-лесно да е само на кърма. Затова ние продължаваме така.
Като казах кърмене ще ви разкажа как се прибрахме - беше към 11 и взехме такси, но то се развали още в началото на пътя и се наложи да се прибираме пеша. Криси се събуди. Беше гладен, ядеше си ръцете и мрънкаше. И аз реших да опитам как се кърми в кенгуро. Супер си беше - вървиш си, а дребното си похапва. Даже заспа  Laughing Откопчава се едната страна и бебето леко се накланя. Всичко се вижда, но за такива екстремни ситуации през нощта си е супер.

След прегледа в поликлиниката се срещнах съвсем случайно с едно от момичетата, с които бяхме в една стая в болницата. Много се зарадвах. Нейното момиченце е станало много чаровно.

Разбрах, че в сряда се почива, а нашия татко е на работа. Понеже не успяхме да дойдем на срещата в неделя - има ли желаещи за една мини среща и разходка в сряда в южния парк? Тъкмо да се порадваме на хубавото време.

# 279
Привет!
Добре дошли на новите Май-чета!  bouquet
Камбанска -нямаш проблем.Ние и без това сме по тая схема със заврените зетьове.Така,че не мож" ме уплаши  hahaha Направо ще е осиновен зетя.Само "либоф"  и разбирателство да има.При теб и избор има  Joy от двама все един ще харесаме CrazyПък ти Овчаровския плаж го остави ние живеем на брега на морето така,чеееееееее голям кеф Laughing
Ох какво става с Жасмина ThinkingСтискам палци.
Крейзи и аз имам чувстовото ,че ми намалява кърмата.Вчера нямах време за тоя Рицинус ,но ще си го взема.Пих един лактогонен чай на ХИП,имаше малък ефект,но не е достатъчно,особено от едната гърда съвсем намаля кърмата и сега почти винаги давам от двете.А иначе се храня,да не мислите,че пазя диети.Всеки ден ям и по едни голям сладолед EmbarassedНай-редовния клиент на сладоледаджиите съм/"РАФИ"-това ям аз/Сега обух едни нови дънки и те са ми големи.Най-много оборот правя на шивачката и на сладоледаджиите  hahaha
Моето дете не показва признаци за захранване все още.Така,че дано имам кърма.
А от заглавията най-много ми харесва това за обръщането по коремче,не че ние го правим ама може и да почнем. Peace
Галя -дай снимки на племеничката наистина!Мерси за комплиментите  newsm51

# 280
Най-накрая и ние се прибрахме от село  newsm44,
Ивка вече се обръща по коремче, вдига си главичката и се сърди като я върна обратно ако може цял ден така ще стои. Още си ядем ръцете и сме постоянно олигавени, но лигавчета не търпи и на село бях заприличала на  wash , но поне като заспеше в 9.30 се събуждаше чак в 8 сутринта. А и свекър ми живее на село и по цял ден вместо да си гледам детето аз готвя, слагам масата, събирам, мия чинии, добре че свърши почивката да си почина малко. А иска и татко да му казвам, а аз не мога тези които сте без брак как казвате на родителите на любимия

Дано всичко е наред с Жасминка  Praynig

Да почерпим на патерица   party023 вчера станахме на 4 месеца
Честити християнчета и първи зъбки на Венци

Голямо сватосване пада, за нас май свободни ергени не останаха, ние по адаши все се заглеждахме, ама единия към Балчик отива, а Ивето на ndv не сме го виждали скоро.
И среща е имало, много са хубави снимките, ще се опитаме да дойдем и ние другия път.
Отивам да почета малко, после пак ще пишем.

# 281
Здравейте,
Струпер ние сме навити за разходка в южния парк утре. Много ще се радвам.
Тука в Овча купел вече ми омръзна.  Sad  И няма къде да се разхождаме освен м/у блоковете.

Няма ли новини от Жасминка. baby_neutral
Приятен ден и весели разходки.  Hug Hug Hug

ПС: Щях да забравя да поздравя новата мама. Добре дошла на теб и малката буба.  love001 newsm51

# 282
Стискам палци Жасминка да е добре, да не я мъчат в болницата и бързо бързо да изпишат едно здраво детенце.

Кабранска, то при теб с тез двамата хубавци ще е много интересно  - ще са си голяма конкуренция пред жените, още повече че са й на една възраст горе-долу (около 16-18г няма много да личи кой е по-голям). Да видим кой ще е любовчията Simple Smile)

Ани, мерси за обяснението в любов Simple Smile)) Ще го имам предвид като поотраснат дечурлигата Simple Smile
Ако все още сте навити Simple Smile
Ето снимки на племенницата Ива, дъщеричката на сестра ми, която ми е близначка (уточнявам за тези, които са забравили тези роднински връзки:)): http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/milkypilky/album?.dir=1412re2

Добре дошли, мами Муцунка и Миши и на вашите бебенца също!

Ох, КАте не ти завиждам! То и Килиан си иска внимание, пък и още деца с памперси да гледаш, направо се чуддя как успяваш?! Отделно и домакинската работа... И Георги най-вероятно все още има нужда най-вече от мама... Само евала мога да ти кажа... колко деца гледаш?

# 283
  • Varna
   Бетка никой ли не я хареса за снаха, ще видите като порасне ще я искате ама няма да ви я дадем.
    smile3534
 Та като стана приказка за сватби  аз черпя днес 14 години семеен живот. въобще не ги усетих кога минаха!!! Two Hearts  party023

Молим се всичко със Жасминка да е наред. Никой ли няма още новини за тях.

# 284
Честита годишнина, Иночка. Бетинката е страшна сладурана. Сигурна съм, че няма да има проблем да си намери подходяш момък.
Интересно дали ще съм ревнива свекърва. Никак не ми се дават момчетата ми. Много си ги обичам. Дано докато пораснат се науча да стоя настрана и ги оставя сами да си изберат девойките.
За колко да се разберем  за Южния парк? Около обяд, следобед? Само предлагам срещата да е при централния вход - от към Витошка. За да имам по-голям шанс да стигна на време  Laughing
Не знам вие как сте, но аз колкото и да се опитвам да стигна на време някъде никога не успявам.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 14:26 от Stryper

Общи условия

Активация на акаунт