На море в Гърция 2020 - III

• 48 629
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте. Решили сме през Юли да си направим дълъг укинед /4 дни/ на о. Тасос. Къде бихте препоръчали да отседнем? Идеята ни е с колата да пообиколим острова, но без да сменяме хотели, предвид не дългия престой. Кои плажове препоръчвате? По-високи ли са цените на Тасос спрямо континентална Гърция?

# 211
  • София
Били сме в Лименария.

# 212
  • някъде ... тук ...
Тъкмо решихме, че ще е Пелион, и сега Йонийско. Това беше предишния иьбор...
С бус-кемпер сме, но дребният ще спи на палатка отвън, че буса е 2+1, но леглото е за двама. В събота тръгваме, а маршрутът още не е много ясен. Единственото изискване е да се вижда изгрева от морето на Джулая.

# 213
  • Пловдив
Е от Йонийско се вижда залеза,не изгрева. С покривна палатка ли сте? Ние имахме вариант за такова пътуване, но резервирах къща. Не знам дали ще ходите по къмпинги, бях набелязала един малък, още му се точа - https://www.campingsofas.gr/

# 214
  • София
Тъкмо решихме, че ще е Пелион, и сега Йонийско. Това беше предишния иьбор...
С бус-кемпер сме, но дребният ще спи на палатка отвън, че буса е 2+1, но леглото е за двама. В събота тръгваме, а маршрутът още не е много ясен. Единственото изискване е да се вижда изгрева от морето на Джулая.
Ще се радвам, ако се засечем някъде.

# 215
  • някъде ... тук ...
И аз, Змия Simple Smile
Jul, не, засега с обикновена палатка. У нас са 5, различни калибри Crazy
В Софас бяхме в началото на септември 2018. Хареса ни, бяхме с палатка. Плажът е каменист, но приятен и екстра за шнорхелинг. В кръчмата имаше закуска, обяд и вечеря на витрина. Ако искаш, може и само там да ядеш. Но и тогава беше пълно и добре, че бяхме с палатки за тръгнали без резервация.

# 216
# 217
Споделете как е времето по Гръцко по Касандра нещо го дават дъждове?

# 218
Здравейте, бих искала да попитам някои има ли пресни впечатления от цените на фериботите до Кефалония? За двама с кола. От Нидри в Лефкада ли тръгват пак? Има ли проблем сега (зради Короната) при пътуването във ферибот?
Още един въпрос, къде в Кефалония е добро място за настаняване (тихо, спокойно, с хубави гледки), за да може да се пообиколи островът за 4 дни?

# 219
Кефалония, едно от местата, които никога не бих забравил. Винаги ще си спомням, какво се случи няколко дни, преди Голяма Богородица. Heart Велико нещо е молитвата, особено ако е изречена от наистина вярващи хора.
Преди много години, пирати влезли в манастир и се опитали да се възползват от монахините. Тогава мохахините започнали да се молят на Света Богородица , за тяхното спасение. Тогава станало чудо, появили се отровни змии в манастира, които прогонили пиратите, а монахините били спасени. Какво да кажа, това трябва да го видите с очите си, няколко дни преди Голяма Богородица. Heart Blush

# 220
Да, четох тази легенда и че това се случва и до днес. Много е красива и същевреммо ти настръхва кожата...

В случая обаче мислим да се насочим към Лефкада и Кефалония, като Лефкада я видяхме миналата година, та сега мисля да й отделим само 2-3 дни, но от Кефалония сме видели само пристанището, та се чудя накъде да се насочим. Чета разни пътеписи, но още не мога да се ориентирам. Освен това, гледам някакви цени на билети за фериботи, но не мога да разбера колко са актуални.

Отворена съм за препоръки дори и за конкретни хотели - ние сме по малките и спокойните, стига да е много чисто и да има гледка към морето. Нямам време за търсене, защото го мислим от другата седмица, така че ще съм благодарна за всяккви насоки.

# 221
  • ВАРНА

До петък 26 юни  жестоки гръмотовични бури за почти цяла Гърция го дават. 

Вчера по всички новини даваха зрелищите гръм и мълнии в най-горещата точка на Гърция традиционно - Атина и Пирея!

# 222
От няколко дни вали всеки ден на Ситония, въпреки това нямаме ден без плаж. Вечер и сутрин е хладновато - ние намятаме по някоя риза евентуално, приятелите от компанията суитчър, че са по-зиморничави. Нашите деца са все по къс ръкав. Вчера валя 2.5 ч. преди обяд, в резултат в залива на Сикия се вляха калните реки в морето. Предполагам, че днес вече морето се е изчистило, но сме от другата страна на плаж. И жълт код за вятър даваха, но не е духало. Определено е по-хладно от минали години по това време, водата също е по-хладна. На децата на плиткото им е добре, но аз влизам навътре и без неопрен не ми е комфортно. Прогнозата при нас е слънце от днес натам.

# 223
Има ли някакви специални изисквания в Гърция за кучетата? например намордници за едрите или нещо подобно?

# 224
  • София
Снощи валя кротко и напоително, днес имаше малко облаци към обяд, но нищо буреносно. Ще има и следобеден плаж, сигурна съм.
Засега е супер времето, към Ситония виждаме облаци и дъжд, тук само минават. В началото на Касандра сме, в Неа Потидеа.

Общи условия

Активация на акаунт