На море в Гърция 2020 - III

• 48 511
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
По повод ЕЗОК бих посъветвала да не продавате документи съвсем в последния момент, а когато получавате картите - да ги проверявате на място, за да има време за реакция при някакво несъответствие. Официалният срок за издаване е 15 дена. Стават и доста по-рано понякога, но пък мен никога-никой не ме е уведомявал за това, така че трябва да се ходи, виси по опашки и проверява. Получих карта със сгрешено име вчера, новата я чакам идната седмица.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 07:38 от молец

# 76
  • София
На Маказа и Капитан Петко снощи са въвели пак допълнителни проверки. Следете си ситуацията преди тръгването и си правете сметка според нея. Аз бих тръгнала по нощите, поне няма да се виси по жегите на опашката.
 https://dnes.dir.bg/obshtestvo/gartsiya-vavede-dopalnitelni-prov … tan-petko-voyvoda

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 08:14 от yovanka

# 77
Преди малко минахме Кулата. Отне ни около 25 минути, но пред нас имаше само 10 автомобила. Съседната колона минаваше доста по-бързо, но така се падна, че в нея имаше само български автомобили и някой друг грък. При всички положения проверката отнема поне 2-3 минути на автомобил.
Благодаря за актуалната информация. А правиха ли проверки за глоби, фишове и т.н на водача и осталаните пътници? PCR тестове правиха ли на някого?

# 78
  • Варна
Снощи четох няколко статии по въпроса за допълнителните проверки на горепосочените пунктове. Никъде не пишеше в какво се състоят те- тестове за ковид, документални проверки, на багажа или какво?

# 79
На водача със сигурност направиха проверка, поискаха и талона на колата. Мен не знам дали ме провериха за нарушения. Взимат документите и се бавят 2-3 минути, но не става ясно данни ли записват или проверяват за нарушения, или и двете. Тестове не правиха на никой около нас, но все пак в 4:30 сутринта е малко вероятно да има лаборанти на смяна.

# 80
  • Сф
За ферито за Тасос може ли да се плати с карта или само кеш?

# 81
За ферито за Тасос може ли да се плати с карта или само кеш?

Миналото лято  платих с карта Hands Plus1

# 82
Сякаш нещата се менят за часове - тази сутрин на Кулата пак са се заформили опашки след 6-7. Утре трябва да пътуваме и се чудя дали просто да не тръгнем в 1-2 часа сутринта, за да избегнем всякакво чакане.

# 83
Такаа....решихме да пътуваме до Кавала! Дано ни хареса. Имам обаче още един въпрос- освен лична карта дали ще са ни необходими други документи или това ще е достатъчно? И ако може някакви препоръки за хотели наоколо? Дали има транспорт до Керамоти?
Европейска здравна карта. Документи се подават в ДСК или Алианц. Официално става за 10 работни дни, но на практика след няколко дни е готова. Безплатна е. Разбира се, може да не се занимавате с нея, а да си направите здравна застраховка. А може и на риск да тръгнете. На границата ви трябват само личните карти.

бих препоръчала застраховка. в сегашната обстановка е добре да се изберат опциите с покриване на риска ковид (да не дава господ).
интересно е как е през деня на кулата.

# 84
  • Варна
Сякаш нещата се менят за часове - тази сутрин на Кулата пак са се заформили опашки след 6-7. Утре трябва да пътуваме и се чудя дали просто да не тръгнем в 1-2 часа сутринта, за да избегнем всякакво чакане.
Няма гаранция какво ще е положението утре, но все пак изгледите сигурно няма да са добри, събота е. Всеки сам си решава кога да тръгне, важното е кога трябва да пристигнете.

# 85
  • София
На Маказа има 12 км. опашка сега . Една позната е там.

П.П : Поправям се , информацията е стара. От 15.06
Извинете Relaxed

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 10:45 от nellyli

# 86
Нямаме строго фиксиран час за пристигане (настаняването е след 13:30) - ще ходим до Корфу. По това време на годината фериботите не са много заети и в рамките на 30 минути мисля, че ще успеем да се качим на кораб от Игуменица към Лефкими.

Мисля да надъхам жената и приятелите за ранно тръгване към 1 сутринта, пък може и някакво плажче преди настаняването да направим.

# 87
Благодаря на всички за отговорите. Ще си направим здравни застраховки, не ни се чака за ЕЗОК. След като ми споделихте за ремонтните дейности в Кавала, решихме да променим малко дестинацията- ще пътуваме до Керамоти. Пристигането е на пристанището. Въпросът ми е дали след това ще можем да си хванем ферибота за тасос, има ли определени часове на тръгване? Автобусът пристига по разписание в 13ч. на пристанището в Керамоти.

# 88
  • София
Благодаря на всички за отговорите. Ще си направим здравни застраховки, не ни се чака за ЕЗОК. След като ми споделихте за ремонтните дейности в Кавала, решихме да променим малко дестинацията- ще пътуваме до Керамоти. Пристигането е на пристанището. Въпросът ми е дали след това ще можем да си хванем ферибота за тасос, има ли определени часове на тръгване? Автобусът пристига по разписание в 13ч. на пристанището в Керамоти.

През половин час са фериботите от Керамоти
https://www.go-thassos.gr/thassos-ferry-schedules-prices
Ако оставате в Лименас ви препоръчвам да посетите Кафе Бар Карнаджио Бийч http://www.karnagiothassos.gr/

И Масабука за храна ( ако обичате скара). Ужасно вкусно е всичко

# 89
Масабука е супер за мръвки, потвърждавам.

Общи условия

Активация на акаунт