На море в Гърция 2020 - III

• 48 521
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Отделянето за тест за Ковид ще зависи от номера на QR кода. Не всички хора ще подлежат на тест.

# 331
Ние пътуваме утре . Трябва ли да попълваме такава декларация . И имате ли информация , за тези като нас дето на 01.07 вече ще са в Гърция . Благодаря .

# 332
  • София
Ние пътуваме утре . Трябва ли да попълваме такава декларация . И имате ли информация , за тези като нас дето на 01.07 вече ще са в Гърция . Благодаря .
И ние утре пътуваме.Терзаят ме същите въпроси и се чудя откъде да намеря отговорите...

# 333
  • някъде ... тук ...
Sisseto Zheleva, в Хорефто работеше и магазин, и кръчмички. Сервитьорите и продавачите бяха с маски.

# 334
Да не е някакъв фейк този сайт? Възможно ли е да се събират толкова много лични данни онлайн? Има ли го потвърдено някъде че е истина това - в сайта на външното ни министерство например или на гранична полиция. Аз лично малко се притеснявам да си въведа данните на цялото семейство онлайн. Още повече че минавам през ГКПП Илинден а този пункт не излиза като опция

# 335
  • София
И на мен нещо гнило ми се струва това .. Колко туристи ползват компютри, навсякъде декларации се попълват онлайн или на хартия на място.. И с тези 48 часа предварително ..

# 336
Нищо драматично не се е случило, това беше част от плана на Гърция за отпадане на ограниченията в три фази, като от 1 юли влизат във фаза 3.
https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece … 15-june-2020.html

Случайно тестване по границите на Гърция имаше и до момента, ако ви изберат за тестване, което ще се случи на много малък процент от хората, след това ще трябва да се самоизолирате за 1 ден в посоченото от вас във PLF формата място за настаняване докато излезе резултатът от теста. При отрицателен резултат си продължавате почивката, ако е положителен вече ще ви преместят в карантинен хотел за 14 дни на техни разноски.

Всеки сам да си решава, но чак причини за отменяне на пътувания не виждам, по-скоро свиквайте с такива декларации, както и случайни тестове, ако искате да пътувате, защото това започва да става практика.

# 337
И ние утре пътуваме.Терзаят ме същите въпроси и се чудя откъде да намеря отговорите...

ние пътуваме на 30.06
попълних го за всеки случай

# 338
Вероятно постепенно ще се свикне, но в случая ММ има само пет дни останал отпуск и изобщо не му се рискува...
Аз съм настроена по-авантюристично, но пък тази година изобщо не съм ползвала отпуск...
Така, че в един момент много фактори се обединяват в едно....

# 339
И на мен нещо гнило ми се струва това .. Колко туристи ползват компютри, навсякъде декларации се попълват онлайн или на хартия на място.. И с тези 48 часа предварително ..

това го правят за да не се мотат по границите че едно писане ще падне

# 340
yandex73, какво ти върнаха като отговор?

# 341
Хм...в такъв случай съвсем отпада вариантът за еднодневни случайни екскурзии, спонтанно решени! Още повече ако нямаш резервация!

# 342
А според мен, трябва да се сезира в Брюксел това събиране на толкова много лични данни, документи,номера на коли местопребиваване...забравили са само да искат и кръвната група и колко пари имаш в банката.. и направо може да почнат да изчезват хора за части за откуп..филмирам се

# 343
  • Варна
Сега попълних декларацията, върнаха ми само мейл за потвърждение.
От къде се получава този QR код?
Каква друга информация се посочва освен от къде, кога и с какво ще влезнеш? Интересно ми е как определят кого да тестват, защото разбирам, че е на база тази информация

# 344
И какво става с другите гранични пунктове? Ще ги затворят ли от първи Юли

Общи условия

Активация на акаунт