Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 790
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
При нас са отворени басейните, и в близкото село и в града. Дотук добре, ограничен брой посетители едновременно, не се дават шезлонги и пейки за ползване, затворени са душовете. Сиреч, ако ще влизаш / излизаш във/от водата минаваш да се изплакнеш под външния душ. Бррр......

И при нас ще са отворени само душовете отвън при басейните. Съблекалните са единични кабинки и ще се ползват с дистанция. Ние живеем до басейна, на 5 минути пеша и не ги ползваме. Отиваме, слагаме хавлиите, сваляме дрехите, отдолу направо с бански и после на връщане по същия начин. Къпем се в къщи.

# 31
Дени,в градче в Баварските Алпи живея..
Извинявай за нахалството, но кое е градчето ?
Иначе за тази година ММ вече е отпуска за втори път и отново я прекарваме вкъщи. Много ме е яд на калпавото време. Почти не спира да вали.. Поне на разходки да можехме да ходим.. Първите дни само обикаляхме моловете, че поне да се разтъпчем малко. Явно тази година на плаж ще ходим, когато има почивен ден само. Cry

# 32
Бибит ,благодаря за новата тема🤗  Flowers Rose
Благодаря и на всички, които пишат в нея.
Дъждовното време ме радва до толкова, че растененията имат нужда от вода и природата се чисти и освежава.
Имам надежда все пак и да имаме истински топли, слънчеви, тихи и сухи летни дни. Обичам лято, слънце и топлина.

Ние решихме да си прекараме отпуските тук. Имаме идея за Северното и Балтийското море на Германия, защото не сме посещавали още. Но ще трябва да проучим какви са условията и корона обстановката там.

# 33
  • Немция
И ние си мислим за почивка на немското море, но имам опасения, че хората масово ще се насочат натам и трудно ще се ангажира Ferienwohnung.

# 34
  • Berlin
Днес малкият се събуди късно, и то аз го събудих, за да не закъснеем за градина. Много ми се спеше и не искаше да ходи и остана вкъщи днес. Преди малко ми звънна учителката да пита защо не е бил днес на градина. 😄 Макар че тя и преди е звъняла, но почти очаквах, че може да се обади днес. Казах, че се е успял днес и утре ще ходи. 🤷🏻♀
Аз мислех за някое Airbnb да си вземем на север, на хладничко, но не знам какво е положението, не съм проучвала.
Иначе утре последен ден на училище и във вторник ще дават свидетелствата, свърши се тая година накрая!

# 35
Ние тази година по план така и така нямаше да си пътуваме до БГ, но ни се искаше да отидем някъде на море. По ред причини се отказахме и от тази идея. Засега сме се насочили към Швейцария, ще минем на планински туризъм. Ако всичко е наред, ще пътуваме с колата. Иначе оставаме вкъщи. През април и май открихме толкова прекрасни места около нас, за които не ни е оставало време преди. Само да не вали. Wink

# 36
И ние си мислим за почивка на немското море, но имам опасения, че хората масово ще се насочат натам и трудно ще се ангажира Ferienwohnung.
След като и нашето пътуване явно няма да се състои обмисляме Nordsee.Мисля, че обаче има някакви условия за настаняване и като цяло.

# 37
Балтийско море е е жестоко студено дори и през лятото. Ние имаме близка приятелка в Тимендорф, която постоянно ни кани в къщата си, но аз не отивам за повече от ден-два. А и въобще нямам усещането за море там.
Ако трябва да си изкарам отпуската в Германия, ще отида в Шварцвалд. Там много ми харесва и май само там. Имаме си едно любимо хотелче, което е на руснаци и чудно си изкарваме с тях. Заведоха ни и в гръцка таверна, която се намира много неочаквано в сърцето на планината. Иначе Марсилия е на 900 км и миналото лято ходихме до там с кола. Според мен много повече си заслужава от немските морета, но всеки си знае.

Аз твърдо се надявам да не ни мине котка път за Варна. Днес приятелка ми се обади и ми каза, че някой й казал, че му отменили полета и въобще всички полети до 12 юли до България били отменени. Чували ли сте такова нещо?

# 38
  • Берлин
Какви дъждове,какви студове? При нас е топло,та чак горещо цяла седмица. Вихря се по сандали и блузи без ръкави.
Как е детенцето с пчелата (забравих май на Асв)?

# 39
Какви дъждове,какви студове? При нас е топло,та чак горещо цяла седмица. Вихря се по сандали и блузи без ръкави.
Как е детенцето с пчелата (забравих май на Асв)?
Ама май само при вас за съжаление. Хесен при дъжд и студено. Сега се пооправи. Откакто немец, който си ходи на немското море (май Северното, не Балтийско) ми обясни, че водата там е 18 градуса през лятото и духа, та затова са тези кошници на плажа, отказвам да ходя там. Тази година мъжът ми през лятото няма да почива, защото 1. Вариант: евентуално от 1 юли започва работа, че е безработен; 2. Вариант: посещава курс за безработни - задължителен. Та почивки сама с децата по морета и планини отпадат. Остава ни само 3 седмици България и то, ако не се обяви някоя блокада там, за да прежаля билетите.

# 40
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мьос, моето беше, земна пчела. Оправи се!
Сега отказва да излиза, гнездото им е до входната врата.

При нас е жега и не вали, едно гадно задушно. Хессен, 30км от Фра.

Днес класната на детето каза, че не е много съгласна да е целия клас заедно. Нямало да тестват учителите, ако се разболеят -пех 🤨
Въобще не беше възторгнаха, че го играе опитно зайче.

# 41
  • The QC to be!!!
Бибит Flowers Hibiscus чудесно заглавие както винаги!

Папурче, първо трябва да разбереш какви са причините за главоболието, а не само ей така да взимаш някакви хапчета.

# 42
  • Germany
Мен също тук много често ме боли глава. Почне ли да се разваля времето и ме почва. Имам и шипове във врата, та и те влияят.  Пия Беналгин, но си го нося от БГ. Но Бейби е права, че е хубаво 1во да се потърси причината и тогава да се пият хапчета.

# 43
  • Берлин
Ася,аз питах за детенцето Heart
Нямам здравословни причини (според кръвните изследвания и двама лекари). Преуморявам се,не ми стига времето да си почина и наспя, боря се със себе си,защото съм контролообсебена,а короната ми разби идеите за възможности и контрол...та не тялото,а по-скоро психиката ми страда. Такива работи...
Пп.мразя да нося маска. От средата на март не съм я сваляла (освен в парка).
Пп.2 или просто съм много изморена

# 44
  • Deutschland/HE
Аз твърдо се надявам да не ни мине котка път за Варна. Днес приятелка ми се обади и ми каза, че някой й казал, че му отменили полета и въобще всички полети до 12 юли до България били отменени. Чували ли сте такова нещо?

Мъжа ми вчера е прочел във фейсбук съобщение от Дивна турс, че Сънекспрес е отменил всичките си полети до 15.07, явно от там идва объркването.
Уиз летят от Дортмунд и Кьолн до Варна, надявам се и ние да излетим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт