Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 928
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Папурче, извинявай, объркала съм се.

За мигрената и аз имам, но при второто раждане стана ясно, че не ме хващат болкоуспокояващите.
Та, нищо без рецепта не ми помага при мигрена.

В началото на всяка мигрена взимам гинко на таблетки, разширява кръвоностите съдове в мозъка и атака се издържа. Ако забравя или нямам - взимам хомеопатично. Но то действа при мен. За теб ще е друго.
Пробвай първо с гинко. Аз си го нося от Бг, че е по-евтино.

# 46
  • Немция
Папурче, умората може да доведе до главоболие, да.
А как е кръвното?

# 47
asyalein,
Би ли споделила повече; Гинко за главоболие ли е добре да се взима? По колко таблетки и има ли някакви правила? Като усети човек, че почва да го боли глава, взема таблетка?

# 48
  • Берлин
Папурче, умората може да доведе до главоболие, да.
А как е кръвното?

Бибит,кръвното ми е бетон 90/60 от ученичка. Само при бременността го докарвах до 100/70. Та не е това. И на очен бях (с очни дъна,налягане и тн.и всичко и там е ок).

# 49
  • в сърцето на един мъж...
Папурче, а за шипове проверявала ли си? Ошипяване може да доведе до този проблем. Или хронична умора. При мен се получава от умора.

# 50
  • Deutschland/HE
Папурче, при мен се получава ден/два преди цикъл или ако не съм пила достатъчно вода. Старая се да пия нещо за главоболие още при първите симптоми  и не чакам да отмине.
Личния лекар може да ти изпише нещо за мигрена също.

# 51
Катерица, аз имам мигрена, главоболието го издържам без нищо.
Като усетя лекото напрежение в главата и лека болка и взимам 1 таблетка гинко.
Незнам колко мг е.
Обикновено не се разгръща мигренозно атака, а след кратък сън, отминава.

Понякога ми помага да ям и сладолед.

# 52
  • Deutschland/HE
Ася, защо не си казала по-рано за сладоледа Simple Smile Ще имам още едно оправдание за пред мен за поредната порция сладолед.

# 53
  • Germany
Моята мигрена се провокира най често от времето, както и преди цикъл, а напоследък и от алкохол, особено вино. Ще си взема гинко да пробвам, дали няма да помогне, защото беналгина си е силен и не особено препоръчителен. Сладолед, за съжаление не ми помага Simple Smile

# 54
Мони, във виното има хистамин. Също в доста други продукти. Виж дали това ти провокира мигрената.
За тази покрай цикъла и другите неприятни симптоми ми помага nachtkerzenöl.

Colibri, нали 🤣
Ама после да не бе биеш, ако качиш кг 😁

# 55
И при мен болките са ден-два преди цикъл. Преди нямах болки в главата, а само в гърдите.
Ще пробвам с Гинко, и с  Nachtkerzenöl, благодаря, asyalein. Flowers Hibiscus

# 56
Сагата със земните пчели продължава: започнаха да уголемяват гнездото и да вадят изолацията 😧
Отишли са при съседката, тя ме подкокоросва да ги убия, но аз отказвам.
Иначе входът им е в моята част, но вадят повече изолация при нея 🤣
Някъде към 1м място са заели.😳
Днес се свързах с хазяите те да търсят решение.

Кате, аз взимам това от дм:
https://www.codecheck.info/img/53691351/1

# 57
asyalein,

Гнездото им във вашата градина ли е? Scream Това не го бях разбрала. Мислех, че някаква случайна пчела е бръмнала покрай входа ви и е нацелила сина ти. Ужас!

# 58
Дени, по-зле е.
Не е в градината, а в стената до входа!!!!
Редът тухли, които са на нивото на земята, имат през определено разстояние местенца без цимент. Незнам защо, май е нещо свързано с изолацията.
Та, оттам влезнаха зад тухлите и сега копаят! Т.е ние не виждаме гнездото, но аз ги виждам къде влизат, а и сега имаме купчини с изровена изолация.
Гнездото е в стената 😦

# 59
  • Немция
Ася, Kammerjäger?
Ние имахме подобен проблем със стършели. И все още се появяват отнякъде, но рядко.

Общи условия

Активация на акаунт