Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 937
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • Germany
Ася, хич не звучи добре това. Ако станат още, може някой от вас да бъде сериозно нажилен. Дали да не се консултираш със съответните институции, дали и как би могло да се премести гнездото, без да се навреди на пчелите?

# 61
В нашия Hof бяхме нападнати от някави градински бръмбари, приличаха на хлебарки, но хвърчаха. Викаха някаква служба, но не знам от къде. Пръскаха в двора. Партерните апартаменти бяха нападнати също. После, съседка от горните етажи дойде при мен с някаква ботаническа книга, да ми покаже картинка и описание на тези бръмбари и да ме пита дали нямаме и ние. Тя била нападната.
Мина време и се оказа, че и вкъщи също са се завъдили, под дивана. Имаха си гнездо. Излизаха нощем и пълзяха много бързо, ако ги подгоня, дори хвърчаха.
Разглобихме дивана, чистихме, михме.. Мина време, пак се появиха, бяха се скрили зад хладилника и кухненските шкафове. Бях се видяла в чудо. Накрая съпруга ми намери някакъв крем, с който изчезнаха.

# 62
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз не мога да контактирам, трябва собственикът.
Не може камерйегар, защитени са!
Говорих днес с хазяйката, казах й, че и децата бяха ужилени, аз имам и писмено от нотдиенста....

# 63
  • Deutschland/HE
При нас имаше оси, информирахме собственика и той насрочи термин със специалист, тогава съседката отключи, защото ние си бяхме в България, но повече нямахме проблем, появяваха се единични и изчезваха. Дано да намерите бързо решение.

П.С. А за килограмите ще се оправдавам с теб Simple Smile

# 64
  • Немция
Добро утро!

https://www.peticiq.com/273667
Който иска, може да подпише петицията срещу липсата на адекватни мерки срещу ковид в България.

# 65
Абе и на мен не ми се струва адекватно да карат Tönnies да се включват финансово и в същото време да провеждат училищни занятия без дистанция 😒

Малко лятна тема: търся си outdoor сандали. Моите ме изоставят. На Hush puppies са.
Сега по магазините има основно на ессо, но не са ми удобни.
Препоръчайте друга марка да погледна онлайн. Имам много слабо и тясно ходило, за сметка на това дълго 🤣

# 66
  • Немция
Не съм чела - за какво трябва да се включват Tönnies финансово?
В България беше отпаднало задължителното носене на маски на закрито. Дистанция масово не се спазва и не се пропагандира за това.
Отвориха дискотеки, футбол с публика- дистанция е непознато понятие Stuck Out Tongue Winking Eye. Даде се грешен сигнал, че всичко е наред.
На фона на явен пик.
А училищата са затворени.
Днес обаче върнаха маските на закрито да е задължително.

Нямам любима определена марка сандали.
Ако имаш наблизо, пробвай сандали в магазин за здравословни обувки.
И аз съм  с дълго, но тясно краче. Grinning

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 14:05 от Бибит

# 67
По новините сутринта казаха, че министър Heil иска да ги включи към разходите. Не казаха кои или не чух/разбрах, сутрин е шумно у нас....

Бибит, наоколо предлагат само Ессо, тева.
Не са ми удобни.
В здравословния са ми бабешки 😊

# 68
Ася, виж и на Bama сандалите, аз съм доволна и ги поръчвам или купувам от Reno.
Tönnies ще платят за тестването на всички жители на Gütersloh, било е намекнато и те са приели според Bild.

# 69
Не само за тестването, а всякакви икономически щети включително и на жителите. Министър Хайл го каза. Освен това ще внася законопроект за премахване на посреднически фирми в индустрията от 2021. Голяма част от работниците работели през цайт фирми, най-вероятно и български посреднически фирми и ръководството в началото не давало адресите им за да ги изследват и видят властите къде живеят. Наложило се със съдебна заповед да си ги намерят сами.

Сандали всякакви има под път и над път. В Zalando Lounge често пускат много хубави с големи намаления. Аз наскоро се сдобих с по един чифт на Liebling Berlin, Tommy Hilfiger и Mexx за смешни пари. Сега дебна бански за България. 😊

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 21:32 от Анонимен

# 70
Случайно да знаете някаква институция за правата на хората, към която мога да се обърна за несправедливо отношение от фермийтъра към нас? "Прекрасните " ни съседи са писали до фермийтъра, че като си правим барбекю им миришело (при положение, че градината ни е на поне 30 метра от самата къща) и барбекюто е съвсем в края, за да не мирише на никого. Отделно е писал, че цветята, които сме засадили в нашата градина, им пречили и да сме ги преместили. Цветята са точно 2 корена мушкато и 2 корена карамфили. Хазяинът не си е направил труда да дойде и да види за какво става реч. И на нас ни мирише на свине, но не сме го занимавали въобще с такива жалби и писма. Отделно, че иска допълнително пари за небенкостен от нас, нищо, че не ползваме услугата, за която иска да плащаме.
Нямам вече търпение да си намерим една къща и да се изнесем от тоя ад!

# 71
  • München, Deutschland
Отделно е писал, че цветята, които сме засадили в нашата градина, им пречили и да сме ги преместили.

Отделно, че иска допълнително пари за небенкостен от нас, нищо, че не ползваме услугата, за която иска да плащаме.
Първото изречение за кого се отнася: съседът е писал на фермийтера за цветята или фермийтерът е писал на вас?

По второто изречение: за каква услуга става въпрос (предполагам, че фермийтерът ви иска пари)?

# 72
Отделно е писал, че цветята, които сме засадили в нашата градина, им пречили и да сме ги преместили.

Отделно, че иска допълнително пари за небенкостен от нас, нищо, че не ползваме услугата, за която иска да плащаме.
Първото изречение за кого се отнася: съседът е писал на фермийтера за цветята или фермийтерът е писал на вас?

По второто изречение: за каква услуга става въпрос (предполагам, че фермийтерът ви иска пари)?
Съседите са писали на фермийтъра, отделно хазяина ни прати писмо с нещата, които те не харесват. Joy
Иначе става дума за почистване на комините. Къщата има 2 комина и от нашата страна не може да се ползва, тъй като минават някакви кабели вътре и самият хазяин в началото ни каза, че няма да иска пари от нас, защото реално ние не можем да го ползваме. Тези съседи, на които им пречим за всичко, са единствените, които ползват другия комин и те не били съгласни само те да плащат за почистване и инспекция- трябвало цялата къща да плаща, дори и другите семейства, които не ползваме комина. А ние предварително сме се разбрали веднъж, че за комин няма да плащаме. И другите семейства вече писаха писма, че не са съгласни да плащат.

# 73
  • München, Deutschland
С новите детайли мисля, че попринцип колкото и писма да напишете, освен ако нямате писмено в договора уточнението, че точно тези костени ще ви се изваждат за в бъдеще и не ги дължите, не бих очаквала успех.

Коминът е т.нар. Gemeinschaftseigentum, както стълби, балкони и пр. и всички дължите пари за него.

Иначе и аз не ползвам детската площадка зад нашия блок, но като се правят проверки, плащам, за мое съжаление Wink.

# 74
  • Germany
Ох, явно масово изперкаха покрай стоенето вкъщи. Мисля, че реално нищо не могат да ви кажат нито за барбекюто, нито за цветята. Имахме и ние една дето мрънкаше в началото, че често имаме гости и правим барбекю, но тъй като това не е забранено и всички го правя,т си остана с мрънкането. Ако сте в къщи в редичка, искайте да ви дадат правилата на общността, за да видите какво и кога е позволено/забранено. Опитайте се и да говорите със съседите, може и да успеете да намерите компромисно решение. Ние когато ще палим барбекюто предупреждаваме съседите да си затворят прозорците.

Общи условия

Активация на акаунт