Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 981
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
  • в сърцето на един мъж...
Аз от няколко години ваксинирам децата и себе си с противогрипна ваксина през септември-октомври. И съм много доволна, защото преди все карахме по седмица и нещо с високи температури, сега всичко минава за по един ден и с 38 градуса. Колегите ми се изтрепаха да боледуват тая зима, аз една хрема имах и това беше. Та и тая година по същото време ще се ваксинираме.

# 481
  • Берлин
Аз само срещу свински грип съм ваксинирана. Беше задължително заради един дълъг престой в Англия. А как става с противогрипната? Купуваш и при личния лекар или?

# 482
  • Germany
И аз никога не съм си слагала противогрипна ваксина. А защо я препоръчват тази година? Да не се смесят грип и Ковид ли? Ние другият месец сме при педиатър, за второто морбили ваксиниране. Малко позакъсняхме, но ще трябва да го направим, защото го искат в новото училище на детето. Та, ще питам за противогрипна ваксина. Цялото фемили последно преди 5 години карахме грип и беше ужасно. През другите години разни вирусчета за бързо изкарваме.

# 483
Папурче, аз нищо не съм купувала - обаждам се на личния и питам дошла ли е ваксината, после отивам и ми я слагат. При педиатъра на децата също. При мм бертибс лекаря им я слага, имат за фирмата. Питай, ако имате при вас такъв. Може служебно да ви е осигурено, ако сте голяма фирма.

# 484
  • Germany
Гея, инжекция или назален спрей е ваксината, която сте слагали? Имали ли сте до сега странични ефекти?

# 485
Инжекция, не съм ползвала никога спрей. Един ден леко неразположение и това е. Но от няколко години не съм боледувала сериозно, както и децата.

# 486
Да кажа само за пътната обстановка до България. По летищата всичко е нормално и спокойно. В самолета аз, мъжът ми и дъщеря ни бяхме на различни ридове и по един човек на три седалки. Някъде са по двама. В Германия на летището ни раздаваха декларации, в самолета също, за който няма. Ние си ги носихме попълнени. Във Варна на летището една жена ги събира след паспортната проверка и толкова. Пет минути след като кацна самолета бяхме вече в таксито.

Във Варна е горещо и няма туристи. 😍

# 487
При мен ваксинациите се предлагат служебно. Имам колежки/ ги,  които не пропускат. Някои са развивали усложнения след това. Мен ме е страх. Сина ми беше направил реакция след рутинна ваксинация, когато беше на 2  и нещо. Бяха му сложили шест валентна ваксина. Оттогава прекратих всякакво ваксиниране. Той няма поставена втора ваксина за морбили ; реваксинацията, която се прави на 12- 13 г. Сега се чудя дали да не го ваксинирам, защото сигурно не са достатъчни  антителата му за морбили и другите две болести...така и така аз ще си правя кръвен тест за морбили, защото ми изискват от  работата документ, че съм ваксинирана срещу морбили. .

За препоръчването четох, ( до колото разбрах?) че някои проучвания сочели, че до някъде грипните ваксини пазели и от инфектиране от Ковид, защото се изработвал клетъчен имунитет. Дано не греша в обяснението.  Обаче, се правеше разлика във вида грипни ваксини.
Така или иначе, имунитетът е много деликатна, сложна машина на всеки човек, която зависи от огромен комплекс от фактори....затова не съм сигурна до каква степен една противогрипна ваксина би ми направила услуга на имунитета, за да ме защити и от уязвимост към Ковид....казват, че било добре поне да сме предпазени от инфекция с инфлуенца предвид пандемията с Ковид.
Аз за сега взимам аюрведа смеската, щом усетя някакво неразположение. Гледам да съм на слънце и въздух, да спя спокойно и да водя колкото е възможно, здравословен живот.

# 488
А на връщане за Германия каква е процедурата? Декларации попълват ли се?

# 489
  • Deutschland/HE
Това за по един-двама на три седалки зависи от продадените билети, на 04.07 летях Кьолн-Варна и самолета беше пълен, имаше само 4-5 прадни места. От Уиз не дадоха никакви декларации, а ги попълвахме в залата за вземане на багажи. Сега може да са го променили.

# 490
Какви са тези декларации?? Thinking

# 491
  • Germany
Катеричке, синът ми има само едно морбили от България, но тук нали направиха задължително ваксинирането и има глоба от 2000 евро мисля. Сега като го записвахме в гимназия ни искаха да покажем двата печата в картона, а ние имаме само един. Вариантите бяха до началото на учебната година или да сложим още една ваксина или да му правим тест за антитела.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 17:39 от PeaPink

# 492
Аз не агитирам никой за противогрипните ваксини, само казвам при нас как е. И че съм доволна, защото всяка зима ние бяхме нон стоп болни, децата все го караха това чудо по една седмица с 41 градуса температура. Сега всичко минава за ден неразположение и спане. Всеки си преценява по себе си.

# 493
  • Deutschland/HE
Катеричке, синът ми има само едно морбили от България, но тук нали направиха задължително ваксинирането и има глоба от 2000 евро мисля. Сега като го записвахме в Гимназия ни искаха да покажем двата печата в картона, а ние имаме само един. Вариантите бяха до началото на учебната година или да сложим още една ваксина или да му правим тест за антитела.

За това миналата седмица сложихме втората доза в България. Покрай дистанционното не ни искаха информация за морбилито и сега вече всичко е наред.

# 494
  • Germany
Colibri, нормално ли минава? В смисъл има ли реакция след това? Много отдавна не сме слагали ваксини и малко ми е притеснено, нищо че е голям вече

Общи условия

Активация на акаунт