Гримиране - идеи и техники. Тема №79

• 50 983
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
bethefirst, чудесен грим!

Агент, Сахара изглежда доста впечатляващ. Аз съм си хвърлила око на розовия, който нямам идея как се казва, но всъщност този твоя суочнат изглежда интересен.

Защо не сте доволни от shameless?

# 376
По погрешка съм взела четка за фдт, вместо за руж ... Направо съм бясна, детето я отвори в колата и като видях какво съм купила ми стана зле.
Пробвах да се напляскам по скулите с едни хайлайтъри и бронзираща на Катрис, ужас направо. А изобщо не съм свикнала да нанасям фдт с четка, ползвам ръце и бюти блендър. Дайте идея как да я ползвам.

# 377
Пандора, коя четка взе?

Защото е странен. Нанася се patchy с всичко друго, освен с бюти гъба. След нанасяне изглежда сатенен, след малко изсъхва и при мен изглежда като да се събира във всяка гънка и да изсушава кожата ужасно, обаче не е много матов, а прави нещо като каучуков филм- нещо като Мак f&b когато изсъхва. След още един час някак се отпуска, изглежда добре и излиза от линиите, но пак не ми изравнява кожата особено добре. Подчертава сухота, но не се набива в пори и стои добре на пъпки. Безсрамно странен е, обаче ще му хвана цаката този път. Когато съм го тествала не съм правила сегашните си експерименти. Не ми се смейте моля, но в момента, за да впиша или отпиша някой ФДТ го пробвам около 2 седмици- с гъба, четка и ръце; върху 4 вида бази- хидратираща, мазна (олио), матираща и силиконова; с насипна пудра, без пудра и с пресована. И в зависимост от състава и основата- смесен с няколко ФДТна. Това е моята лудост и не мога да се отърва, тегли ме и това си е. А и не искам толкова много от ФДТна- само мега естествено изглеждаща база, която обаче да скрива всичко и да изравнява текстура, да е Фотошоп на живо, но да хидратира и да не мърда при атаки от целувки, деца, среднощен сладолед до ушите и да не ми излизат пъпки от него. Лесна работа Simple Smile

# 378
Ето тази, явно съм грабнала в бързината нея, вместо другата за руж, с която бяха една до друга. И тъй като накупих още 10 неща изобщо не ми е направило впечатление.

# 379
Nia, кой ти е любимият ФДТ?

Pandora, може да я ползваш за нанасяне на маска за лице. На мен този модел хич не ми харесва за фдт и оползотворявам четката за маска.

# 380
Есмералда, аз си обичам всички деца с всичките им кусури Simple Smile
В зависимост от сезона и повода имам различни ФДТ любимци и е трудно да избера един, защото някои зависят и от други продукти (база, пудра) и начина на нанасяне. Подтонът също ми е кофти, имам и любимци, които са страхотни, но не се предлагат в моят зелен цвят.
Скрит текст:
Топ 3 на всички, които не са за мен са LaPrairie anti age (вече не се предлага); Dr Jart BB; Vichy Dermablend professional smooth camo. Ох, четвърти имам- Лореал Фреш Уеър.
Топ 3 на пресовани: МУФЕ, Гучи (подарък от Агента ❤) и Лора Гелър balance and brighten
Топ 5 на течни long lasting: Ланком Тен Идол, YSL all hours, Physicians Formula the healthy; четвърти, въпреки, че ми е малко сух- UD naked skin; Smashbox 15 hour hydrating.
Топ 5 на ежедневни- МУФЕ ultra HD, MAC F&B, Teint Idole nude, Dior Forever- мат и глоу, Vichy mineralblend.
Топ 3 на стикове- MUFE, Tom Ford, Hourglass (при мен много пипкаво нанасяне)
Топ 2 на ФДТ стикове с цел контур/бронзър YSL all hours и H&M.
Минерални- bare minerals и pure
Бюджетни- Loreal Fresh Wear (=пъпки при мен), Lumene Blur и CYO lifeproof (имам твоят цвят ако изкаш да го пробваш).
Къшън- Sulwhasoo и Миша на Агента са много красиви.
Скрит текст:
И съм пропуснала нещо със сигурност.

# 381
Ния, как е като покритие Фреш уеър?
Омръзна ми от вечното търсене на фдт.

# 382
  • В полите на Пирин планина
Последното ми откритие е Instant Anti Age Eraser на Maybelline - коректор е, но доста течен и лесно се разнася с гъбичка по цялото лице (не с неговата). Сравнително покривен е, но не е като маска, почти не го усещам на лицето си, има светъл цвят, като за мен - нито розов, нито жълт, а неутрален. На 30 и отгоре градуса не се разтича. Изобщо - супер е. Нося го цялата минала седмица и съм много доволна.

# 383
Ния, как е като покритие Фреш уеър?
Омръзна ми от вечното търсене на фдт.
Много, много хубав е. Сатенен, високо средно покритие, много лесно можеш да надградиш до пълно.
Току що нанесен шеймлес:

След 30 Мин. Колкото повече време го нося, толкова повече ще се оправи.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 17:13 от Анонимен

# 384
Благодаря ти, моята кожа е суха като твоята, ще се разберем значи. Grinning

# 385
Не е от най-хидратиращите, но му дай мааалко време да се стопли на кожа и хидратирай хубаво под него- наистина чудесен ФДТ.

# 386
Последното ми откритие е Instant Anti Age Eraser на Maybelline - коректор е, но доста течен и лесно се разнася с гъбичка по цялото лице (не с неговата). Сравнително покривен е, но не е като маска, почти не го усещам на лицето си, има светъл цвят, като за мен - нито розов, нито жълт, а неутрален. На 30 и отгоре градуса не се разтича. Изобщо - супер е. Нося го цялата минала седмица и съм много доволна.
+1! Това ми е любимият продукт от известно време- заедно с фдт True March на Loreal. Моят коректор е купуван от Италия- мисля, че се води коректор за очи, но го слагам навсякъде по лицето. Когато не ми се слага фдт, съм само с коректора на много фин пласт или само на определени зони. Blush
Аз свикнах да нанасям фдт с четка, но е удобна и за маски.

# 387
Ния, как е като покритие Фреш уеър? Омръзна ми от вечното търсене на фдт.
Да ударя и аз едно рамо на любимия ми бюджетен ФДТ. Чудесен сатенен финиш (към матов, ако се сетне с пудра), не се впива по пори и бръчки! И много дълготраен - имам и по-красиви, но изчезват от лицето ми 2-3 пъти по-бързо! И не трансферира по телефони и всичко, което се докосне до лицето ми!

Агент, Сахара изглежда доста впечатляващ. Аз съм си хвърлила око на розовия, който нямам идея как се казва, но всъщност този твоя суочнат изглежда интересен.

Безсрамен, наистина! Илзи, на моето лице изглежда УЖАСНО!! Помня шока, като го намазах за първи път, по зле от дрогериен продукт за 5 лв., не го изтърпях и не му дадох шанс Simple Smile

Сахарата много, много си я харесвам с уговорката, че е хайлайтър, който не е драматичен - ефектът е на озаряване отвътре и е трудно да се хване на камера, не е Инстаграмски хайлайт! И са 3 различни цвята, което при това количество продукт (21 гр) си е огромен плюс, защото можеш да смесваш на воля или да ползваш само един - реално имаш поне 5-6 цвята на цената на един продукт ! И най-хубавото е, че не подчертава неравности по кожата! Май, че все още има бройки по разни сайтовe - другият цвят е Ibiza (от сребрист към лилав) След това и двата ги преиздадоха в малки размери - 6.8 гр.
Скрит текст:

А Гучито беше като правено за теб, Н., толкова бях доволна, че ти пасна като цвят и ти хареса, моята прагматична натура не търпи прахосничество и неизползвани продукти! Ще те цитирам и преформатирам за да си запазя поста ти.
Есмералда, аз си обичам всички деца с всичките им кусури Simple Smile
В зависимост от сезона и повода имам различни ФДТ любимци и е трудно да избера един....
Скрит текст:

Топ 3 на всички, които не са за мен са:
* LaPrairie anti age (вече не се предлага);
* Dr Jart BB;
* Vichy Dermablend professional smooth camo.
* Ох, четвърти имам - Лореал Фреш Уеър.

Топ 3 на пресовани:
* МУФЕ,
* Гучи (подарък от Агента ❤) и
* Лора Гелър balance and brighten

Топ 5 на течни long lasting:
* Ланком Тен Идол,
* YSL all hours,
* Physicians Formula the healthy;
* четвърти, въпреки, че ми е малко сух - UD naked skin;
* Smashbox 15 hour hydrating.

Топ 5 на ежедневни:
* МУФЕ ultra HD,
* MAC F&B,
* Teint Idole nude,
* Dior Forever- мат и глоу,
* Vichy mineralblend.

Топ 3 на стикове:
* MUFE,
* Tom Ford,
* Hourglass (при мен много пипкаво нанасяне)

Топ 2 на ФДТ стикове с цел контур/бронзър
* YSL all hours и
* H&M.

Минерални:
* Bare minerals и pure

Бюджетни:
* Loreal Fresh Wear (=пъпки при мен),
* Lumene Blur и
* CYO lifeproof (имам твоят цвят ако изкаш да го пробваш)

Къшън:
* Sulwhasoo и
* Миша на Агента са много красиви.

И съм пропуснала нещо със сигурност.

А да, и абсолютно подкрепям, че един и същ продукт може да изглежда по много различни начини в зависимост от нанасяне, четки/блендъри, основи, добавено олио/хидратант. Години наред носех ФДТ и някак не обръщах никакво внимание на тези неща и изхвърлях с лека ръка читави продукти, само защото не били в състояние да ми матират за 8 часа супер мазната Т-зона (то нищо не е в състояние да се справи с това).

Четки на Марк Джейкъбс, които доста харесвам и имам са:
* голямата за бронзър - Bronzer Brush No. 12
* плоската за ФДТ (ужасно трудно се пере) - The Seamless - Liquid Foundation Brush No. 4
* чудесна базова четка за сенки - The All Over Shadow Brush No. 22
* тази за коректор, която въпреки, че съвсем не е толкова мека, колкото очаквах е много прилична за целта - No. 14
Да обърна внимание, че всички са синтетични! Дръжките и качеството им са чудесни!

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 23:46 от Agent Provocateur

# 388
Комбинацията от Диор Глоу и Гучи отгоре мога да нося всеки ден. Наистина страхотно попадение и помня, че очите ми станаха на палачинки като ми я показа. Лов! ❤
И показвам пак shameless след няколко часа на 35 градуса. Вече не е толкова сух, но изчезна на носа, не е другарче с пудрата на МУФЕ (пудрата се вижда) и ми се е набил в линиите и порите. Пак ще пробвам и ще пиша ако му хвана цаката, но се радвам, че дадох под 20 евра, на пълна цена щях да рева.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 17:37 от Анонимен

# 389
Благодаря ви, мацки. Супер сте! Много обичам да ви гледам снимките. Отивам да разгадая swatch-овете. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт