Гримиране - идеи и техники. Тема №79

• 50 981
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! Докато сте на вълна фдт ще използвам да Ви попитам тренирате ли с фдт и кой бихте ми препоръчали при положение, че страшно много ми се поти лицето. Дори ДУ не издържа. Знам , че е препоръчително да се тренира без грим, но просто не мога да изляза никъде без фдт. Благодаря предварително !

# 391
Ходих на народни танци с ФДТ- потя се като за последно, от всички само пудрата на МУФЕ не мръдна, не се разтече и не ме омаза миналото лято.

# 392
  • варна
Може ли линк към това бетониращо МУФЕ

# 393
https://www.youtube.com/watch?v=ItCHcAvLnQQ
По повод малките  неонови палетки на худа на руски:
 С две думи-лошо качество, правени в Китай, но най-лошото е че  в същност не са сенки.
Производителят е написал пресован пигмент ,който не бива да се поставя около очи ,но някой зъл гений го е облепил с втори етикет, за да го скрие.

# 394
Това с пресованите пигменти не е нещо само относно Худа, а се среща все по-често - в палитри на Анастасия и други марки. Конкретните съставки не са одобрени за ползване около очите от американската Food and drug administration, но са одобрени за ползване на лицето. Повечето, ако не и всички от тези съставки са одобрени за ползване около очите в ЕС, затова и палитрите се продават в ЕС. Тези надписи, че палитрите съдържат пресовани пигментите, се слагат на палитрите с цел да се избегнат съдебни дела или санкции от FDA в САЩ.

# 395
А дали наистина са опасни по някакъв начин ?

# 396
Разбрах. Полезно!
Значи производителите зад океана внимават какво предлагат за около очите, защото в противен случай могат да бъдат осъдени, а в Европа всичко е позволено на собствен риск.

# 397
Момичета, малките палитри на Худа в нашата Сефора да не са правени в Китай?

# 398
А дали наистина са опасни по някакъв начин ?
Ако са брокат, който е с едри частици и не за козметична употреба, може да е опасен при попадане в окото.

Разбрах. Полезно!
Значи производителите зад океана внимават какво предлагат за около очите, защото в противен случай могат да бъдат осъдени, а в Европа всичко е позволено на собствен риск.

Не, правилата за безопасност на козметиката в ЕС са доста по-рестриктивни от тези в САЩ. Но се твърди, че FDA се бави доста с одобряването на нови съставки за сенките за очи, които в ЕС вече са одобрени като безопасни.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 15:12 от esmeralda23

# 399
  • София
julia_gt, да - made in China. На стр. 24 съм писала, както е и спомената неприятната миризма на Light Nude от Cultbeauty.

# 400
julia_gt, да - made in China. На стр. 24 съм писала, както е и спомената неприятната миризма на Light Nude от Cultbeauty.
Благодаря за информацията!А голямата нюд палитра също ли е китайска?

# 401
Двете големи светли (меркурий и нуде )на Худа, които са в продажба в Сефора са произведени в Италия.
Очевидно рестриктивните европейски правила по никакъв начин не смущават търговци ,в това число и български да предлагат въпросните неонки като сенки за очи ,а зад океана даже има етикет  да не се слагат около очите, макар лично аз да не се сещам къде на друго място биха могли да се носят. Иначе са много атрактивни и моето хлапе направо е пощуряло по тях, но ...
Така че дами внимавайте с тях!

# 402
Познайте на колко светлинни години от зоната ми на комфорта е този грим. Halo eye, но май от снимката много не си личи.

mamamari, идеята на това предупреждение (че пресованите пигменти не са за директно приложение в зоната около очите) е да се напише за тези страни, в които съответната съставка не е одобрена за ползване в продукти за очи. Ако тя е одобрена в ЕС, подобен надпис е безпредметен, защото това са сенки за очи и съставките им са одобрени за ползване в зоната на очите, затова надписът е покрит (той е само за САЩ). Не знам дали се изразих достатъчно ясно. Във всички случаи имайте предвид, че някои от ярките пигменти, използвани в неоновите сенки, са сред съставките, неодобрени за ползване около очи в САЩ - тоест ако искате такава палитра, е доста вероятно повечето подобни да са с пресовани пигменти.
Disclaimer: Не съм химик, нито се занимавам с производство или тестване за безопасност на продукти, информацията ми по въпроса е в резултат на прочетеното в Интернет по темата.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 18:45 от esmeralda23

# 403
  • В полите на Пирин планина
Есмералда, честно казано, много повече ми харесваш с гримовете, които са ти в "зоната на комфорт". Твърде силно и наситено розово ми е това. Ти си нежна и по-нежен грим ти "ходи" много повече.

# 404
Есмералда, според мен цветовете ти движат, но пробвай да свалиш малко тъмното само във външния и вътрешен ъгъл, с друг транзишън и да стесниш halo частта на клепача- наистина мисля, че halo ти движи като техника.
Да дам акъл ако някой има шеймлес и не припарва до него- крем на мазна основа го разделя, независимо от праймъра. С крем на водна основа, озаряващ oil free праймър и бюти гъба изглежда човешки. Ще пробвам и със сетинг спрей утре, но засега съм доволна- изглежда естествено ако не прекаля с количеството. Малко матов ми е, но е наистина незабележим наживо.

Zvezdelina, заповядай- https://www.sephora.com/product/matte-velvet-skin-blurring-powde … oundation-P443566

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 23:05 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт