Косопад - 18

• 73 446
  • 896
  •   1
Отговори
# 750
А каква газ се купува? За зареждане на запалки или? Точно как изглежда?

# 751
От железария гас за осветление. Маста ърябва да е без сол, моята я взех от една баба на  пазара, домашна, предпочитам такава, оцета който използвам е ябълков домашен, продава се по био щандове и магазини такъв, но ми идва скъп 3.50 за 500мл.,а аз го използвам много, не само за тази маска, а и за обливка на косата почти всеки път след миене. Таа тази гидина си направих 🤪😆 Хубаво за заговорихте за маската, време е да се намацотя, ето една снимка след такава маска, аз съм доволна, много доволна 😊

# 752
Как обливате косата с оцет. В какво съотношение?
Buba_him, страхотна коса. Какви продукти използваш?

# 753
Благодаря ☺️
В стъклено шише от 700мл сипвам 50-100мл оцет и доливам с хладка преварена вода. След измиване за финал обливам косата, не изплаквам, не мирише остава си моризмата на продуктите които съм използвала при миенето.
А продукти използвам всякакви, още не съм си намерила точните и постоянно съм на принципа проба-грешка. Към момента имам предимно по-бюджетни професионални, за мен от най- високия клас няма смисъл, твърде силни са и косата ми не ги харесва. Мисля, че основното на което се дължи косата ми да е сравнително здрава не е типа козметика или разните отвари които си правя, а по-скоро съвкупност от всичко +щадене. Не използвам преса, ако мога избягвам дори сешоара, ако не мога слагам задължително термозащита и суша на средна дори ниска степен на струята и топлината. Страх ме е да я боядисам (а вече трябва). Използвам балсам без отмиване и масла почти всеки ден, за жалост в тях има силикони, но се утешавам, че са от хубавите, любимото ми олио е на орайт с камелия, любимия балсам без отмиване на неума (слагам изключително малко буквално по две до три капки). Действа ми добре масаж с отвара от коприва в корените, ако склалпа ми е раздразнен от нещо веднага го успокоява и другото хубаво е, че ако не мога да си измия косата, а вече й е време и е започнала да се омазнава тази отвара ми помага да отложа поне с ден, използвам я вместо сух шампоан, но е по-сложно де, все пак трябва да изчакам да изсъхне. Другата грижа за скалп ми е гела на Давинес, слагам от него след баня на влажна коса и то не всеки път. Внимавам как я разресвам, въпреки че доста прекалявам с решенето, а и това не е много полезно. И последно, зимата я пазя от студа като я нося на плитка или леко небрежно кокче и също така спя с хлабава плитка. Ами това е, щадене му е цаката 😉

# 754
Buba_him, разкош, разкош! Пу-пу! Flowers Hibiscus

# 755
Боря се с косопад от години.Минах през почти всички добавки,шампоани за коса.Косата ми е наполовина.Оредяването е в областта на бретона повече.Имах временен ефект от витамините на дюкре.Шампоаните за косопад  и балсамите ми изсушават ужасно и без това сухата ми коса.Сега сякаш овладях нещата с ,,конско чудо""маслото.Наполовина съм го изразходила и почти не пада коса.Пия и нутридерма ампулите.Започнах и терапия с шампоан,балсам и масло с ему,но за ефект още е рано да споделя.Серията е за косопад.Надявам се на ефект и от към сгъстяване въпреки,че не ми се вярва.Ако някой има идея как да се уплътни косъма без допълнително да се изсуши косата  нека сподели.Косата изтъня сякаш от боите.Минах и на безамонячна,спрях сушоара.Ползвам го по изключение.

# 756
За по-плътен косъм аз ползвам стимуланта на Икаров или маска със свинка мас, само мас, без газ и оцет. Стоя по няколко часа и определено има видим ефект, но маските трябва да се правят редовно, което си е много времеемко. Маста първите едно, две къпания никога не се отмива добре, но следващите пъти няма проблем. Не знам на какво се дължи.

Това "конско чудо" откъде го вземате, че бях поръчала от една обява и се оказа някакво менте?

# 757
Конското чудо като масло,тривитаминол го купих от агро аптека в Младост1 пазарчето.Има всякакви разновидности,плюс кристали ,шампоан.Мисля,че определено има ефект.Шампоанът не съм ползвала.По отзиви от предходни постове купих серията с масло ,,ему"".Дано да спре
косопадът и ефектът да не е временен.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 21:15 от anri

# 758
  • София
Buba_him, страхотна коса! Пу-пу!

# 759
anri , ходи ли на лекар? Прави ли изследвания? И аз оредявам в областта на бретона. Почти не поникват нови косълчета там и това ме стресира. Ползвам и тривитаминол, а скоро ще се престраша и за газ с мас и оцет.

# 760
Не съм правила изследвания.Щ.Ж само.Там хормоните са о.к.,но имам възли и незнам може ли те нещо да провокират въпреки перфектните резултати.Едва ли ще поникнат косъмчета ,ако косата е ,,мъртва"",т.е няма фоликули.Засега прехвърлям коса настрани,но оредяването е видно,прозира ми ,,хастара''!Имате ли резултати след терапията с тривитаминола?Аз го ползвах веднъж седмично..Сега смятам да го редувам с маслото от ,,ему''и да го разредя през седмица.Четох ,че някои момичета не са доволни от тривитаминола.Моят е с кератин.Мисля и за хидратиращ шампоан и да редувам и шампоаните,но незнам дали е о.к.,ще се получи проба-грешка.Не съм ползвала ,,тежката артилерия"",разните му миноксидили и др.,само лосиончета,но ги спирах почти веднага,защото косата изглеждаше супер зле,хем някак суха и безжизнена,хем сплъснена.Купища пари ей така.Ако някой може да препоръча нещо ще бъда благодарна.Ще пробвам и маската мед,жълтък и някакмо масло.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 09:06 от anri

# 761
Аз мажа толкова много неща, че нямам идея какво помага и какво- не. Определено имам сгъстяване от двете страни на челото, но не и в средата (бретона).

# 762
Уф,точно там и при мен е така.Не знам какво да опитам още???

# 763
Бях си направила настойка от ракия и кромид лук, която трябваше да седи в хладилник 14 дни. Сега прецедих и наложих на скалпа, но не се сещам дали трябваше да завия косата с кърпа или може и без нищо. Някой спомня ли си как беше "рецептата"?

# 764
Тогава написаха и за това с лук и ракия.
Скрит текст:
Но аз май повече предпочитам миризмата  на газ,пред тази на лук.Снимах си го да го имам,но май няма да го изпробвам.

Общи условия

Активация на акаунт