Косопад - 18

• 73 443
  • 896
  •   1
Отговори
# 765
Мирише си с лук, не колкото с чесън, но пак мирише доста дълго. То май е и до коса, някои задържат много лесно миризми, други не. Аз съм от не задържащите и дори в момента чакам да изсъхна от маска с газ, хем сложих този път повечко гас, а и маста ми е домашна и не е като да не мирише, но нищо не усещам вече, само много мъничко от миризмата на балсама която щом изсъхна също ще се изгуби. Та в този ред на мисли когато си правих с лук усещах дъълго миризмата и пак по-добре от опита ми с чесън, там беше страшно, насмръдваше си дори след няколко измивания, малко да се изпотя или да си намокря косата и се разнасяше аромат на шкембе чорба 😆. Колкото и да са полезни лука и чесъна не повторих.

# 766
Значи следащия път ще си сложа и найлоново пликче на главата. Да кажа за лучения коктейл. Според рецептата се прави един, а после и друг. Аз си направих един, който ще си ползвам докато не го изразходя. Не виждам логика да правя друг, при условие, че имам доста от първия.
Докато чаках отговор дали да покрия косата се разрових в нета и намерих маски със сок от пресен лук(при нея според мен повече ще мирише), лук и мед, лук и ром....

# 767
Аз съм пробвала с чесън, косата ми после миришеше цяла година при намокряне. Тогава си обещах никога повече да не пробвам. Не знам с лук как е, иска ми се да пробвам, ама опитът ми с чесъна още ми навява негативни спомени.

# 768
Grinning и най-лошото е, че понякога се свиква с тази миризма и само околните я усещат. И аз повече не бих повторила. Даже вече не смея и с оцет, че един път като се изпотих и усетих как се "вкиснах" Joy
Бих заложила на газта и някои не толкова миризливи неща.
Притеснява ми и маста, че моята и без това бързо се омазнява.

# 769
Аз обливам косата с малко ябълков оцет, разреден с вода и няма никаква миризма.
Маста според мен в миналото е играела ролята на масло за подхранване на косата. Сигурно сега всяко масло би свършило тази работа и един прост зехтин. Ролята на газта е да отвори порите на скалпа и да се подхрани с маста косата. В другите маски алкохолът играе тази роля. А оцетът е за регулиране на pH. Така разбирам аз маската с газ, мас и оцет и ми е интересно дали няма да има същия ефект маска със зехтин, ракия и оцет.

# 770
Ами аз още не съм си купила мас и газ,но имам зехтин,ракия и оцет та ще пробвам и това първо тези дни и ще ви кажа Joy,кое е по-добре,но надали ще мога да преценя добре само от 1 път.

# 771
Газта си е смърдел, според мен обаче точно оцета играе ролята на неутрализатор на миризмата после, не само че стабилизира ph, също така помага за отмиването. Често го използвам за изплакване и не ми е оставала миризма от него, но има значение и какъв е, масово това което купуваме не е баш оцет. Домашния ябълков нито мирише така силно, нито е чак толкова кисел. Чистила съм маркирано от котарак, с какво ли не опитах, накрая накиснах с оцет и миризмата се махна след като изсъхна. Маста може да се замени със зехтин,пак има ефект, но поне при мен не е същия. Вчера си забърках страшен бъркоч, сложих и зехтин и тривитаминол и бадемово масло, малко рицин и глицерин, все мазни неща и се отнесах нещо в къщни работи, та чаак след 4 часа отмих, ама косата жадна изпила всичко, само лъскавееше от маста, отмих само два пъти със шампоан и още оцет разреден с вода преди него, да съм по-сигурна че ще отмия хубаво, ами така отмих, че премих, сложих и балсамче и накрая облях пак с оцет. И тук да кажа, косата ми е с мазни корени и сухи крайща, понякога отявлено мазна, особено когато мия с шампоан за мазна коса,тогава първия ден е буквално премита на втория започва да мазнее в корените. Та не се притеснявайте от маста или другите мазнички неща. Лук или чесън сега както съм си вкъщи бих опитала пак, но не знам до колко действат, защото от веднъж няма как да разбера, а носа ми е много чувствителен на миризми и не съм сигурна заслужава ли си мъката, щом смърдях месец след само една маска с чесън, то ако се насложи миризмата при по-честа употреба... не знам..Но ако косопада ми продължи така сигурно и това ще опитам.
Пак изписах много (извинявам се), но се сетих още нещо което може да е от полза на някой. Когато започнах да правя маската с газ я мразех, както казах чувствителна съм от към миризми и не можех да понасям тази на газта, тогава баба ми намери решение, слагаше газ с изтекъл срок (доколкото може да изтече), намери стара бутилка от времето на режима на ток, когато се е налагало често да се използват газени лампи и с нея беше малко по-поносимо. Това, че се води с изтекъл срок не й отнема действието, само мирише по-слабо.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 07:33 от Анонимен

# 772
За да не ви мирише косата на чесън- ползвайте чесново олио от ампули за пиене.

# 773
За да не ви мирише косата на чесън- ползвайте чесново олио от ампули за пиене.

Аз видях това в аптеката, но не съм чела отзиви.

# 774
Някъде казват, че синапено семе на прах/горчица имат същия ефект като лука и чесъна. Идеята е да се загрее скалпа, зада се стимулират фоликулите.
Аз не съм пробвала нито един от трите варианта. Но си правя маслени маски, първият път нямах алкохол и ефектът не беше толкова добър, колкото втория път, когато сложих една лъжица уиски хаха.

# 775
Ами това стимулиране на скалпа и джинджифил може да го направи. Отделно има и едно полско масло за коса с люти чушки. Ако наистина ефектът на чесъна и лукът е стимулиране само, то има и други лютиви и несмурдящи алтернативи. Simple Smile

# 776
Кое е това масло с люти чушки?

# 777
  • София
Това  масло е полско, с пипер:
https://makeup.bg/product/269349/

За това също съм чувала добри отзиви:
https://makeup.bg/product/413880/

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 13:47 от Silver_Mist

# 778
А какво рициново масло ползвате за скалпа или в маска, обикновено или ?

# 779
Обикновен от аптеката имам аз, но при първа възможност бих си взела черно ямайско или поне някакво от зоя уж по-натурално.
От бъркоча ми вчера май има ефект, въпреки че премих без да искам 😊

Общи условия

Активация на акаунт