Най-гадната зодия за жена! - 2

• 42 079
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
green_lizard, Коя зодия си?
Не съм нея, ама съм запомнила - Дева е.

За мъжете Раци съм чела такива легенди тук, но жени такива не познавам.

# 451
  • София
Ох за пари ли говорим. Аз съм най- материалния водолей на света , но това сигурно е от няколкото планети в козирог дето имам. И мъжете не харесвам неоправни , това трябва да е от асцендента риби. Joy
Честно казано хем много харча, хем си правя сметка и не оставам на червено( да чукна на дърво). За храна мразя да харча, боли ме сърцето, за парцалки и козметика, процедури, пътуване - не ми мигва окото.

Лъвовете около мен все мрънкат, че са недооценени, ама реално са въздух под налягане и не вършат и минимума за това което им се плаща.
Интересно рачките наистина много мислят за пари, но тези около мен все са с не особено красиви материално мъже, абе носят си ги на гърбовете направо.

Ох и сега, нали ги знаете тези дето си снимат воланите на колите да се види марката, етикетите на дрехите, купят си телефон и го снимат… е моите подобни познати са овни, едната даже след като се разведе си живее в детската стая с 20 годишното дете, пари изкарва добри, ама тегли кредит за джип вместо за апартамент… все пак кой вижда къде живееш, важно е в какво се возиш.

# 452
green_lizard, Коя зодия си?
Polcho, отдавна пиша в темите за зодии и съм се представяла - зодия Дева с луна в Стрелец съм аз. 🙂😀

# 453
  • София
Това с мъжете е добро наблюдение. Но за мен няма парадокс, защото при рака меркантилността минава през някаква драма или травма. Докато при козирога и телеца мирисът на пари възбужда. Joy Макар че и телкини познавам, носещи някого на гърба си, но после ги го взимат с лихвите.

За 30-те стотинки обичам да казвам, че не съм толкова проста да продам някого евтино, щото няма да съм на зелено, като приспаднем разходите по сделката Joy Аз не се обиждам и сама обичам да се иронизирам. А и рачките са ми неприятни като цяло. Мрънливи и завистливи. Виж, мъж рак е най- мекушавото, изнудваческо, досадно, неоценено, манипулативно, жертвено- коцкарско през призмата на скапано самочувствие мама бой същество под слънцето. Тъй че рачките сме направо слънце. Joy

# 454
Мале аз с рак живея. Като ви чета трябва медал да ми дадат. Нямам обаче опит с друг мъж и не мога да сравня. Ако с рак е толкова зле, то с друга зодия направо ще хвана бога за рога дето се вика. Хубавото на моята зодия е, че съм супер вятърничава, нищо не си слагам на сърце и от нищо не ми пука. Ако кажеш нещо гадно, не съм те чула и го забравям на минутата.

# 455
Аз съм козирог и за мен парите са много важни, признавам си. Не до степен да са ми единствената радост, не се определям като  материалист, но държа да имам пари и да имам спестявания, много добре боравя с пари, интересно ми е да чета за способите за управление на финанси, да инвестирам, имам си спестовен план и приложения за обзор на финансите, като цяло ме влекат, не толкова материалното им измерение (какво бих си купила с Х сума), колкото факта, че ги имам. Козирозите се славят като много стиснати, в което има нещо вярно, признавам си Simple Smile Не се определям съвсем като стисната, но винаги си правя сметка на разходите и мразя да давам пари за глупости, или да не си оставям с кеф парите някъде, просто защото винаги пресмятам колко съм работила за тази сума и в както по-смислено бих могла да я вложа.
По мои наблюдения козирозите обичат да имат пари заради сигурността, която им дават, но не парадират с тях, все ги кътат за по-несигурни времена, докато при телците забелязвам именно влечение към парите именно поради желанието за парадиране с марки, лога и охолство, а девите мисля, че са нещо по средата: хем обичат да си угаждат, хем не изпадат в крайности.
По повод астралните близнаци - наскоро се запознах с моя астрална близначка, съвсем случайно, аз бях в позицията на клиент, тя - на собственик на бизнес, обстановката беше неформална. Още при запознанството ни усетих козята енергия Grinning Знам, че хората ми се дразнят, защото излъчвам някаква вродена студенина и надменност, казвали са ми го многократно в прав текст, та веднага усетих и дамата по този начин. Казах ѝ какво искам, тя се опита да ме убеди в друго, кръстосахме рога и се разбра, че няма да има отстъпване Grinning Нямаше и да разбера, че сме родени на една дата, но се наложи да оставя лични данни, установи се, че сме астрални близначки и се заприказвахме на тема астрология, беше интересно преживяване, въпреки че не съм свикнала така бързо да разчупвам леда с непознати. В крайна сметка поддържам контакт с нея и установих, че определено си приличаме Simple Smile

# 456
  • Тра-ла-ла
при рака меркантилността минава през някаква драма или травма. Докато при козирога и телеца мирисът на пари възбужда. Joy
Това го потвърждавам като жена Рак с майка и баба Рак. Обикновено зад пестеливостта и материалната ориентираност стои някаква тежка житейска ситуация/период, които са провокирали типичния ни страх за сигурността и оцеляването на най-базово ниво. Особено като си се знаем какви сме смотани и невярващи в собствените си сили и способности - този страх завинаги остава загнезден в нас. Bowtie Аз лично скръндзави Рачки и Раци не познавам.

# 457
Познавам още 2ма души родени на моята дата. Едното момиче е година по-голямо от мен, другото същество е родено като мъж, ама не е ... Нямам допирни точки с тях никъде в пространството, но може би си приличаме по липсата на баланс. Всеки един от тримата е чудовищно краен, и не умеещ да балансира - аз самата съм или ангелче и самарянин за "пред хората", или змей горянин и огнедишащ дракон за близките ми хора... Рак - 25.06.

Стигнах до тук и няма как да не отговоря. Joy И аз съм на 25.06. Joy

Познавам няколко “чифта” близнаци - нищо общо нямат като характери, начин на обличане, дори професионално развитие, въпреки че всичките са еднояйчни.

# 458
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
С. много се радвам, че писа! Stuck Out Tongue Winking Eye

Това ме кара да се чувствам по-малко странна и изкилиферчена персона...

Принципно съм пунктоална и подробна, помня много дълго дати и числа, и някакси се депресирах във времето, че познавам само 1-2 души на моята дата Grinning и те все уроди някакви...
Та приятно ми е да се "запознаем".

при рака меркантилността минава през някаква драма или травма. Докато при козирога и телеца мирисът на пари възбужда. Joy
Това го потвърждавам като жена Рак с майка и баба Рак. Обикновено зад пестеливостта и материалната ориентираност стои някаква тежка житейска ситуация/период, които са провокирали типичния ни страх за сигурността и оцеляването на най-базово ниво. Особено като си се знаем какви сме смотани и невярващи в собствените си сили и способности - този страх завинаги остава загнезден в нас. Bowtie Аз лично скръндзави Рачки и Раци не познавам.

Цитатът на Кечър е точно в центъра на десетката...

Мен ме отгледа жена дева, с по един пръст на всяка ръка. Толкова често сме оставали на моите спестявания от жълти стотинки и каквото съм скътала от "подаръци по празници", че не ми се иска въобще да се сещам за този период от живота си.. А не е спирала да работи, ама то като не можеш да я хванеш тая пара, ако ще и колкото чаршаф да е на размер, пак ще ти се изплъзне...

Милата ми майчица не може да управлява пари, може само да ги харчи. Без мисъл. Няколко пъти влизах в супер маркет с нея, вече като голям човек, който има собствено семейство и се грижи за него. Ми тя не може да си направи сметката... Чак се уплаших.. или по-скоро разбрах защо така сме живели... Абе, мъка! Рачешка работа Grin

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 16:26 от CvEtEmOe

# 459
  • София
Цветенце, ние сме близначки нищо, че не сме на една дата.Hug Имам същия бекграунд. Майка дева с широки пръсти. Бедни не сме били. И за мен е харчила, не е лош човек егоист, но култивира чувство за несигурност у детето, а то има нужда от сигурност.
И като няма пари, се чувствам по същия начин като теб - утре какво ли ще е, утре дали ще има за ядене, абе дай да трупна за черни дни.
Тук вече излизаме от зодиите според мен, но да кажем, че такива изживявания лягат и се загнездват много лесно в мнителен и притеснителен човек като раците. И ти става втора природа.

Иначе, аз вече насила се карам да приемам с охота подаръци, примерно. Винаги ми е било неудобно. Но познавам и много алчни раци, де. Само гледат човека в портмонето. За мен това е алчнпстта - когато намесваш и чужди пари. Иначе, ако си ги изкарваш, дори да ламтиш, това си е твоя работа и на никого не бъркаш в джоба. Докато има хора, все искат някой да ги отглежда. От всички зодии.

# 460
  • България
Харесвам жените Раци, въпреки че съм наясно с недостатъците им.
А те се повтарят при всички мои близки или по-далечни познати.
Една друга не се траят лесно, но аз не се дразня особено от тези черти в характерите им.
Пестеливи са, да, да не ползвам по-груба дума, а и приятелствата им се основават на интереси.
Но след като имам приятелка Рак от 30 години, друга от 25 години, значи се търпим взаимно.
Съпругът на първата, също Рак се е опитвал да ми "отваря" очите за характера на приятелството ни. Винаги съм го отрязвала с думите, че знам какво сигурно е чул от съпругата си за мен и не ме интересува.
За толкова години (49) поне малко съм наясно с недостатъците си.
Да, както казаха по-горе, обичам парите, защото са средство за купуване на хубави неща и хубави подаръци за близките ми.
Сигурно затова разбирам и пестеливостта на Раците, нищо че не съм пестелива и парите са само средство, което обаче по един противоречив начин ги превръща в цел.
Това малко по Везняшки звучи, но често в главите на някои от нас нещата са сложни. Joy

# 461
Аз също по някакъв странен начин харесвам жените раци, макар че тези които познавам са си интересчийки. За мен това не е чак толкова морално укоримо качество. Сега може да ме разпнат на кръст тук, но смятам, че нашата везнишка чувствителност е близка до тази на раците. Обаче сме и същевременно много различни във възгледите си, а еднакво принципни и упорити, така че с тях отношенията ни са винаги love-hate, в големи крайности. Това за жените, де. За мъж рак няма да се изказвам, че вече сигурно целият форум ми знае мнението.

# 462
...Сега може да ме разпнат на кръст тук, но смятам, че нашата везнишка чувствителност е близка до тази на раците. Обаче сме и същевременно много различни във възгледите си, а еднакво принципни и упорити, така че с тях отношенията ни са винаги love-hate, в големи крайности.
Подкрепям казаното. Майка ми е зодия рак, баща ми - везни, имам наблюдения, че двете зодии, дори в обратна конфигурация, правят стабилен съюз, може би основан на тази чувствителност, не знам.
Майка ми обаче си е с много широки пръсти, това по повод рачешката пестеливост, естествено, не е само до зодията.
Моя много близка приятелка е родена на 25.06, видях, че се коментира по-горе Simple Smile

# 463
  • София
Blush Относно везните съм забелязала, че правят и тънки и дебели финансови сметки винаги в техен интерес, като често вътрят приятелите си (а ние с нищо не сме им длъжни).
Гледат си интересите и са готови да поставят приятелите си в неприятна ситуация, само за да са една идея по-добре те. Това съм забелязала от всички везни, които познавам и съм възмутена от този егоизъм, не само от финансова гледна точка.

# 464
За везните съм на обратното мнение аз. Не мисля, че си правят чак такива сметки, напротив. Раздават се (и емоционално, и финансово) за хората, които обичат, че и за непознати понякога. Емпатична и емоционална зодия са. В това определено приличат на раците.

Аз пък като стабилен рак (Луната ми, освен Слънцето, е в рак, май и Меркурий - също) не мисля, че сме пестеливи, напротив. Поне аз съм с доста широки пръсти. Забелязвам обаче, че има месеци, в които не харча нищо, както и такива, в които съм като луда. И на балкона да изляза - и там ще харча. Joy Човек на крайностите.
Наааай ама наистина нааай-големите ми минуси (поне според мен) са силната емоционалност (дори в работна обстановка), която в много ситуации пречи, ината разбира се и това, че съм адски студен човек. Много мои близки приятели споделят, че им е отнело много време докато само се осмелят да ме заговорят в началото. След това са били изненадани как нямам нищо общо със студеността и затвореността, която излъчвам първоначално. Генерално обаче аз самата също се усещам, че съм студен човек, не общувам с кого да е и как да е.
Прикрити сме малко раците - говорим с другите, изслушваме, подкрепяме, шегуваме се, забавляваме се, но много трудно, да не кажа невъзможно е да споделим реално за какво си мислим, как се чувстваме и какво планираме.

Общи условия

Активация на акаунт