Аз пък като стабилен рак (Луната ми, освен Слънцето, е в рак, май и Меркурий - също) не мисля, че сме пестеливи, напротив. Поне аз съм с доста широки пръсти. Забелязвам обаче, че има месеци, в които не харча нищо, както и такива, в които съм като луда. И на балкона да изляза - и там ще харча.
Човек на крайностите. Наааай ама наистина нааай-големите ми минуси (поне според мен) са силната емоционалност (дори в работна обстановка), която в много ситуации пречи, ината разбира се и това, че съм адски студен човек. Много мои близки приятели споделят, че им е отнело много време докато само се осмелят да ме заговорят в началото. След това са били изненадани как нямам нищо общо със студеността и затвореността, която излъчвам първоначално. Генерално обаче аз самата също се усещам, че съм студен човек, не общувам с кого да е и как да е.
Прикрити сме малко раците - говорим с другите, изслушваме, подкрепяме, шегуваме се, забавляваме се, но много трудно, да не кажа невъзможно е да споделим реално за какво си мислим, как се чувстваме и какво планираме.
Като си права - права си!
Относно "студенината", в младежките си години съм чувала това определение за себе си. Точно както го описваш. Пък като се пропука леда, била съм готина...
В моя случай - много прикрити. Бърборива съм, забавна, шигувам се и т.н. но до себе си, в същността на това мое си аз, дори аз самата не умея да достигна...
Писала съм и преди - такава каша съм, че от година ходя на психолог и доста ми помага. Да опозная себе си, на първо място.
Везните са ми болна тема, най-вече защото дъщеря ми е везни.
Имала съм отношения само с 2 бр жени от зодията и двата пъти се стигна до огромно разочарование и предателство... Уж сме си дружки, уж си работим заедно, уж туй-онуй, а накрая... Хайде бягай, че си ми безполезна вече.
Страх ме е от малката мамина везничка...

Даже са ми странни някакви хора в работна среда, които се бутат да си ставаме близки - ми, не, благодаря. Разбира се, имам създадени приятелства в последствие, но то е заради наистина голямо сходство в интереси и общи неща. В 99% държа любезна дистанция. Отделно, че с приятели избягвам общи проекти, в които има финансова страна. Това, че някой ми е близък, не означава, че имаме сходна работна етика