Най-гадната зодия за жена! - 2

• 42 079
  • 784
  •   1
Отговори
# 465
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За везните съм на обратното мнение аз. Не мисля, че си правят чак такива сметки, напротив. Раздават се (и емоционално, и финансово) за хората, които обичат, че и за непознати понякога. Емпатична и емоционална зодия са. В това определено приличат на раците.

Аз пък като стабилен рак (Луната ми, освен Слънцето, е в рак, май и Меркурий - също) не мисля, че сме пестеливи, напротив. Поне аз съм с доста широки пръсти. Забелязвам обаче, че има месеци, в които не харча нищо, както и такива, в които съм като луда. И на балкона да изляза - и там ще харча. Joy Човек на крайностите.
Наааай ама наистина нааай-големите ми минуси (поне според мен) са силната емоционалност (дори в работна обстановка), която в много ситуации пречи, ината разбира се и това, че съм адски студен човек. Много мои близки приятели споделят, че им е отнело много време докато само се осмелят да ме заговорят в началото. След това са били изненадани как нямам нищо общо със студеността и затвореността, която излъчвам първоначално. Генерално обаче аз самата също се усещам, че съм студен човек, не общувам с кого да е и как да е.
Прикрити сме малко раците - говорим с другите, изслушваме, подкрепяме, шегуваме се, забавляваме се, но много трудно, да не кажа невъзможно е да споделим реално за какво си мислим, как се чувстваме и какво планираме.

Като си права - права си!
Относно "студенината", в младежките си години съм чувала това определение за себе си. Точно както го описваш. Пък като се пропука леда, била съм готина...
В моя случай - много прикрити. Бърборива съм, забавна, шигувам се и т.н. но до себе си, в същността на това мое си аз, дори аз самата не умея да достигна...
Писала съм и преди - такава каша съм, че от година ходя на психолог и доста ми помага. Да опозная себе си, на първо място.

Везните са ми болна тема, най-вече защото дъщеря ми е везни.
Имала съм отношения само с 2 бр жени от зодията и двата пъти се стигна до огромно разочарование и предателство... Уж сме си дружки, уж си работим заедно, уж туй-онуй, а накрая... Хайде бягай, че си ми безполезна вече.
Страх ме е от малката мамина везничка...

# 466
Цвете, при нас пък е обратно. Joy Аз съм рак, а майка ми е везни. Ние сме в обратната конфигурация. Joy

Това с опознаването ме подсети за още нещо, което е донякъде минус, именно това, че аз самата не се познавам на 100%. Имах разговор преди няколко седмици на тази тема с един лъв. Той ме попита в дадена ситуация как бих реагирала и аз откровено му казах, че не зная каква би била реакцията. Много силно се влияя от моментната емоция и състояние и няма как да знам в даден хипотетичен случай какво бих казала/направила. Мога единствено да предполагам на база опита и знанието си в момента. От друга страна пък ми е много важно да познавам останалите и да знам те какво биха направили/казали.
Някак си усещам как се опитвам да контролирам хората около мен, а не мога самата себе си.

# 467
  • България
Имала съм отношения само с 2 бр жени от зодията и двата пъти се стигна до огромно разочарование и предателство... Уж сме си дружки, уж си работим заедно, уж туй-онуй, а накрая... Хайде бягай, че си ми безполезна вече.
"Дружки", не приятелки. Grin
На работа приятели нямам, но аз съм го казвала - да се знае.
Със съседи също не се сближавам.

# 468
"Дружки", не приятелки. Grin
На работа приятели нямам, но аз съм го казвала - да се знае.
Със съседи също не се сближавам.
Минавам за темерут по същата причина Grinning Даже са ми странни някакви хора в работна среда, които се бутат да си ставаме близки - ми, не, благодаря. Разбира се, имам създадени приятелства в последствие, но то е заради наистина голямо сходство в интереси и общи неща. В 99% държа любезна дистанция. Отделно, че с приятели избягвам общи проекти, в които има финансова страна. Това, че някой ми е близък, не означава, че имаме сходна работна етика Wink

# 469
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Абе така си е, момичета.  Но аз тогава бях и малка и по-зелена, и по-доверчива ... И хората се възползват най-безцеремонно от наивни, доверчиви, със свободно време и с добро разположение на духа, както и с прилични умения и услужлив ум, млади и зеленички девойки, които могат да мъкнат много и физически и емоционално... И ти окопират времето, щото те нямат друго освен работата си. От работа, в кръчмата, от кръчмата на работа... Така беше. Непрекъснато контактуване, като ваденки ми се бяха залепили за "д"то, и накрая като си оплетоха кошничките, с моят неоспорим принос ме изхвърлиха като мръсно коте. Бяха ми станали като семейство... Ама нейсе...
После едната дама много ми падна в очите, защото беше започнала безцеремонно да краде... Ама яко, количества пари и стоки... И от дистанцията на времето осъзнавам, че май услуга ми направи като ме шитна на друг човек, да се оправя с шантавият ми характер... Но чувстото да си отхвърлен и изоставен, изгонен, си остава и е отврат...
Преживях го, и вече не съм така достъпна за колеги на работа... Но си е гаден опит....

# 470
  • България
Абе така си е, момичета.  Но аз тогава бях и малка и по-зелена, и по-доверчива ...
Преживях го, и вече не съм така достъпна за колеги на работа... Но си е гаден опит....
Това е сентенцията, важното е ти да се харесваш и да си в мир със себе си.
"Приятелствата" на работа са основани на интереси.
Ако се вгледаш, ще разбереш, че всяка "гад", независимо от зодията си почти винаги има причина да е гад.
Имах кофти преживяване на работа и с Везна, не може да има деца, затова си е гадина, но останалите не носим никаква вина за това.
И с представители на други зодии съм имала проблеми, било ми е ясно защо, но винаги е важно да отделим служебното от личното.
Служебните отношения често изкривяват нещата, затова повече не бих работила с приятелка - и тази грешка съм допускала, повече не бих. Запазихме приятелството си, но имахме проблеми, които не се забравят и от двете страни.
При нас, обратното, тогава Рачето ми беше гащи на д-то, защото ми беше подчинена, а после не съвсем. Grin
Да не пиша, че имахме и доста сериозно охлаждане.
Грешки на растежа, както се казва. Grinning

# 471
CvEtEmOe, такива хора въобще не трябва да ги мислиш. Те се изяждат един друг постоянно, та в този ред на мисли си спечелила от ситуацията, колкото и да не ти се вярва. Simple Smile

На мен обаче ми стана любопитно коя зодия е била "крадлата" на работното ти място?

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 16:12 от Анонимен

# 472
CvEtEmOe, такива хора въобще не трябва да ги мислиш. Те се изяждат един друг постоянно, та в този ред на мисли си спечелила от ситуацията, колкото и да не ти се вярва. Simple Smile

На мен обаче ми стана любопитно коя зодия е била "крадлата" на работното ти място?

Везна.

# 473
Тъкмо ги бях похвалила Везните по напред в темата, а то к'во стана. Joy Май мързелът и манията за притежание породени от Венера си казват думата. Една Телкиня познавам, която буквално я мързи и да диша, та мога да си представя какво е било.

# 474
Хм, аз пък везничките много ги харесвам.

# 475
На мен пак ми се разсърди една Везна. Трябваше тя да звънне, не звънна ... еми, ръце вдигам вече. Сега си играе на мълчанка.

# 476
Чак започанах да се чудя дали в акта ми за раждане не е сбъркана датата Joy Само за крадли не бяхме обвинявани, но не е късно Joy

# 477
  • София
А що бе, аз познавах една везна клептоманка.

# 478
Е то пък не може всички везни да сме умни и красиви, няма да е справедливо спрямо останалите зодии 😂
И аз познавам кофти везни, предимно мъже, но все пак. Все е срам за зодията ми.

# 479
Верно ли? Аз нито една издънка на зодията не познавам. Все са едни тактични, мили Grinning Аз не съм де Joy Явно аз съм издънката.

Общи условия

Активация на акаунт