Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 19 юни 2020, 15:37 ч.
 • Последно мнение: 12 юли 2020, 14:11 ч.

За пореден път неуспешно инвитро

 • 3 265
 • 93
 •   1
Отговори
 • Мнения: 65
Здравейте, мили момичета!
Позволявам си да пусна тази нова тема, тъй като в момента преминавам през може би най-трудния период в живота ми. Опитвам се да свикна с мисълта, че никога няма да имам дете. Накратко: четири опита инвитро, пет трансфера, вторият от които ЗЕТ и бременност, но за съжаление приключила с мисед в осма седмица. На 41 години съм, с две премахнати тръби и тежък мъжки фактор при партньора. Последният ми опит приключи преди десетина дни- трансфер на 3 четиридневни ембриончета и отново отрицателен тест. Още в началото на последната стимулация мнението на лекуващия лекар беше, че ако стане ще е Божи дар. С партньора ми решихме, че няма смисъл да пробваме повече, но просто не мога да свикна с тази мисъл. Моля, ако има други, преминали през същото изпитание, да споделят. Роднини и познати ти съчувстват, но няма как някой, който не е преминал през това да те разбере напълно. Благодаря Ви!

# 1
 • София
 • Мнения: 25 038
Имам близка приятелка с подобен опит. Осиновиха, детето е вече 2 клас.
Пази си здравето!

# 2
 • Мнения: 152
Здравей,
доколкото разбирам, решението е взето, трябва да го приемеш. Няма как да свикнеш.... Не остава друго освен да насочиш вниманието си напред в бъдещето и да изберете как да живеете живота си- работа, хобита, пътувания .....Трябва да откриеш, това което ти носи спокойствие и удовлетвореност. И най- важното да приемеш ситуацията- такава каквато е и да е решение, което е крайно и окончателно- не оставяй със съмнението " има шанс" защо не.
При взето, крайно и окончателно общо решение- приемате и продължавате напред- другото е агония и измъчване!

# 3
 • Мнения: 65
Благодаря ти!
Наистина, че другото е мъчение и агония, но не спирам да се измъчвам от терзания дали съм направила всичко както трябва, дали решенията, които съм вземала относно болница, лекар и т.н. са били правилни. Всичко това направо ме съсипва....

# 4
 • Мнения: 137
Калина, искрено съжалявам за неуспехите.... Ние се борим за второ детенце, но ако беше за първо, нямаше да се откажа. Вариант е да пробвате с донорска яйцеклетка в Киев или с донорски сперматозоиди тук в България или дори да си осиновите дете. И това съм обмисляла. Дали ще го родиш или не, няма по- голямо щастие от това къщата ти да е пълна. Според мен го обсъдете с партньора ти и помислете и върху тези опции. Защо да останете сами, когато можете да осиновите детенце, на което да дадете цялата си любов и да осмисли живота ви. Каквото и да решите, ти желая да постигнеш мир със себе си.

# 5
 • Мнения: 1 306
Калина, много те прегръщам.
Не съм била точно в същата ситуация, защото аз правих инвитро опитите след като вече имах едно дете, но всеки неуспех беше ужасно съсипващ, така че имам идея донякъде през какво минаваш.
Това, което мен ме спасяваше, беше план. От тези, които не ги чувстваш, а ги мислиш.
От типа: ако не стане опита, ще помислим за осиновяване, ще се свържа с родители, минали през това, ще попълня документите, ще запиша танци, ще спортувам всеки ден и за да няма отказване, ще си взема карта, и т.н. Планът ми беше пълен с най-различни неща, разпределен по дни, само и само да не се налага да ровя в ситуацията, защото иначе бих потънала много дълбоко.
Направила си това, което е трябвало, доверила си се на лекарите, които си преценила за точните. Много е трудно да приемеш, че нещо е извън твоя контрол, но е....така. Понякога някакви неща просто се случват. На мен това ми беше най-трудно да преглътна, че каквото и да правя, всички да е по ноти, пак не зависи от мен, защото бях и съм свикнала, че ако полагам усилия, нещата ще се получат, а не е така. Не работи така системата.
Мога да ти дам само един съвет. Успокой се, мисли за себе си и здравето си. Ако ти намериш вътрешен баланс (но в скоро време, за да се движиш по план:) ще измислиш и как да продължиш.
С теб съм!

# 6
 • Мнения: 1 892
При наличие на средства донорска програма в Гърция или Кипър е решение. Кипър цените са напълно поносими. 70% шанс от първи трансфер. Успех

# 7
 • София
 • Мнения: 4 554
Момичетата преди мен са казали всичко изчерпателно. Имам 8 трансфера, от тях 2 деца и 2 спонтанни аборта , знам какво е неуспех.
Ако бях на твое място, предвид възрастта, бих направила чист донорски опит, Я и С, и двете донорски, като в същия момент бих подала документи за осиновяване. Няма нищо по-успокояващо душата от това, да имаш план Б. Пък, кой знае, може хем бебе да родиш, хем и да си вземете едно и както нямате сега изведнъж да се увеличите рязко.
Само не се отказвай!

# 8
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 962
...дали съм направила всичко както трябва, дали решенията, които съм вземала относно болница, лекар и т.н. са били правилни...
Дори всичко, до последния най-дребен и незначителен детайл, да е направено като по учебник, и всички фактори да са в твоя полза, резултата пак не може да бъде гарантиран. Взели сте всички най-добри за момента решения, направили сте всички най-добри за тогава стъпки, и това не трябва да го забравяш.

# 9
 • Мнения: 345
И аз знам какво е неуспех. Първия път беше неуспешно инвитрото. Бях съсипана  и в дълбока депресия. Не се отказах. Случват се и чудеса. На моя много близка приятелка, техните с години не са имали деца, в онея години, когато ин витро не е било познато. Осиновили си и изведнъж, хоп, тя се появява. Просто те са се успокоили, че вече имат дете и са насочили цялата си енергия към него. Говорили сме с нея по този въпрос, когато аз страдах.
Не  се отказвай, човек съжалява не за решенията, които е взел, а за тези които не е.

Успех желая от сърце

# 10
 • Мнения: 1 387
Как да продължиш е въпрос на личен избор. Разкозвала съм, мисля си запозната с моя случай от друга тема, в която сме се засичали. След години неуспехи родих след ИКСИ и после неочаквано естествена бременност точно на твоята възраст. Който и път да избиреш - още опити, осиновяване или премирение със ситуацията ти пожелавам да успееш да бъдеш в мир със себе си.
Аз вероятно бих направила последното, но това не означава, че те съветвам да правиш същото. Всеки сам познава себе си.
За момента се опитай да се успокоиш и да помислиш кой път би те удовлетворил в най-голяма степен предвид нерадостните събития. Кураж! Не се притеснявай да тъжиш така ще се освободиш от натрупаното напрежение.

# 11
 • Мнения: 2 743
Идете в чужбина, успеваемостта е мн. висока. Не се отчайвайте,  Кой поставя по три ембриона, ужас. Да не могат да задържат бремеността, ужас. В БГ ли е правен този опит?

# 12
 • София
 • Мнения: 4 554
На много места поставят по 3 ембриона, особено, когато качеството им е ниско, опитът - пореден и опасността от многоплодна бременност - нищожна. Задържането на бременност не е магия, дори и най-добрите медици не могат да направят нищо, ако например, ембрионът е с анеуплодия. Не генерализирайте.

# 13
 • Мнения: 349
Колко Е да се поставят е въпрос на преценка на доктор и желание на пациент. Естествено е жената ако е над 40 г., с няколко неуспеха, НЯР, имунологични, генетични и още куп възможни проблеми, не 3, а и 4 Е да се трансферират.
А ин витро не означава 100 процента гаранция за раждане на здраво дете, за съжаление Disappointed

# 14
 • Мнения: 1 892
На тази възраст едва ли ще има успех и в чужбина.
Лично аз бих направила последен опит в чужбина ако имах добър ЯР. В противен случай Не! Само с донорска материал

Общи условия

Активация на акаунт