Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 093
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Мислех, че имаш някакви други опции, с които да кандидатстващ, защото го беше написала странно. Много ясно е написало в условията на ЦАР какво ви е нужно. Ако сегашната ви Сг ги покрива правете още една и действайте. Но в най-добрия случай ще вземеш заповед към края на годината и затова ти казвам, че отива всичко за другата.
Може да се пробваш и друга клиника, но от едно ходене ни бива да си правиш заключения. Особено, ако изобщо нямаш опит с репродуктивни клиники или имаш такъв в друга. Всяка една е различна и има различни организация на работа. Просто трябва да свикнеш и се нагодиш.

# 691
Отчет от мен - днес я нямаше очакваната лудница, което беше приятна изненада. Още по-приятната бе, че Цвети ми каза да не чакам за преглед след хормоните, защото в досието ми било отбелязано "Call", което значело, че ще ми бъде позвънено допълнително, а то от своя страна е, защото док ме е извикал по-рано от обичайното заради спонтанния цикъл. С две думи - пак ще се ходи. Сега Цвети ми се обади, че всичко изглежда нормално и в понеделник пак трябва да ида за хормони + преглед. Малко с работата вече става стрес, защото почвам едни обучения другата седмица, а дори не знам кога ще ми е трансферът, за да си пусна отпуск от сега. Ама в движение ще го мисля.

(Серология нямало нужда, понеже важала, та и това отпадна, ковид - отрицателен.)

# 692
Моника, изпуснала си лудницата, защото не си била на преглед Laughing Трансферът ще ти е най-рано петък, ако са ок нещата и то реагирате бързо да почнеш още понеделник прогестерон. Възможно е да отиде към уикенда или следващата седмица.

# 693
Хахаха, даа, тръгнах си още в 8 и нещо и имаше само още една скитаща девойка като мен, та явно после е почнал екшънът. Еее, ако е петък или събота, ще е чудесно. Момент, и събота и неделя ли правят трансфери? Между другото ти как ги броиш дните, че ми стана интересно. Сигурно си зависи от показателите, де, ама има ли нещо общо с това, че ембрионите са 5-дневни и се измества? Ох, сигурно говоря глупости..

# 694
Ами правят, ако се наложи. Ще се види в понеделник какво е положението. Не знам ще имаш ли тригер или не. Иначе броенетето е - ЗЕТ се пада на пети/трети ден от почването на кринон. Някъде го правят на шести/четвърти ден, но практиката в клиниката е такава.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 14:48 от 💎Bling-a-ling💎

# 695
Ами още не съм говорила с доктора, но това, което прочетох тези дни е, че мога да кандидатствам с МФ, трябва да направим още една СГ до месец в друга клиника, евентуално консултация с андролог с препоръка за инвитро и с клиниката да подадем документи. Така поне си мисля и ми изглеждаше не толкова сложно. При мен няма доказани проблеми с тръби, ендометриоза, ЛУФ, евентуално неизяснен, но надали.
Ето и ти казваш, че ще отнеме време, а лошото е, че нямам време и много се притеснявам, че ще изпуснем всичко...Догодина ставам на 40, а сме доникъде... Даже след като четох тук в темата колко е сложно и хаотично в клиниката се чудя дали да не запиша час и в Токуда.
Изобщо ми е пълен хаос в главата, досега все си мислехме, че проблема е само при мен, а тази СГ ме изненада много неприятно. Ще чета и ровя по форумите за това как се кандидатства за фонда с МФ, но по индикациите от сайта на ЦАР все си мисля, че ги имаме...

Благодаря ти за търпението и ясните обяснения! Ще продължавам да ви чета и да се интересувам.
Все пак 11 е моето число Simple Smile)))
Здравейте. Мисля си така като чета, да направите втората спермограма, за да подавате документите и после да почне да пие добавки мъжа, а и вие. Не е панацея, но при нас повишиха всички показатели, тези  добавки, които препоръчва доктор Калчев. Някои хора купуват заместителите, но за мъжа  няма да е лошо да ги попие, пък и може да се случи чудо докато чакате за фонда . Успех!

# 696
Здравейте! Допускат ли се сега мъжете на преглед или не. Въобще в клиниката дали се допускат и долу на регистратурата да чакат?

# 697
Не се допускат горе дори по време на процедури. Допускат се долу ако си правят изследвания или ако е по-празно могат да почакат и там.

# 698
Здравейте, на всички!
Прочетох доста от темите за доктора и клиниката, имам следния въпрос към вас:
Правим опити с мъжа ми относително от скоро, около 5 месеца, имах една биохимичма бременност. Настоящият ми гинеколог ме насочи само към имунолог ( резултатите са в норма) други изледвания до момента не са ми правени. На 32 години сме и не ми се иска да загубим време в неглижиране на съществуващ проблем. При регулярните гинекологични прегледи всичко е било в норма, но съм наясно, че може да има множество други показатели, които да създават проблем и не се откриват при рутинни прегледи.
Та, смятате ли, че е е разумно да се обърна към д- р Калчев и трябва ли да си направя самостоятелно изследвания преди  прегледа?
 Благодаря за всеки отговорил и пожелавам щастлив развой на всяка от нас по пътя към мечтата Simple Smile

# 699
3110, не пречи да запишеш час. Така или иначе ще мине време докато минеш консултация и ще правите още опити. Пет месеца не са много. Вече си имала една БХ, което въпреки всичко е показател, че нещата се случват. Може да направите една СГ предварително. Ти може да направиш тромбофилиите, за да се знае дали ще имаш нужда от терапия при бременност. Не е лошо да си провериш щитовидната. Вече като минеш преглед каквото е нужно допълнително ще ти назначат.

# 700
Да и аз така мисля за прегледа, щитовидната съм изследвала по своя вола, уж показателите са в реф стойности. Относно изледваниятя за тромбофилиите, може ли малко доп информация, трбяват ли ми конкретни наименования, или е пакет с изследвания, къде е добре да се направят, нужна ли е консултация с лекар или мога сама да ги пусна, има ли специална потготовка и тн.
Благодаря за помощта Simple Smile.

# 701
На няколко места се правят. Може да разгледаш примерно в Геника. Имат различни пакети. Може да пуснеш основния. Ако от него не излезнат сериозни мутации налагащи директно терапия, може да допълниш с още пакети, за да провериш дали там няма да изскочи нещо. Има отделна тема за тези неща. Може да прочетеш там

# 702
  • гр. София
Момичета, др Македонова ми допада много, вече не веднъж го споделих. Ама тук в темата все Калчев се коментира и някак в мен започват едни съмнения дали при докторката има положителни резултати...?!?

# 703
Просто по-малко са нейните пациенти. Първо процентно. Второ като цяло тук пише една страшно малка част от пациентите на клиниката изобщо. Така че не е редно да си правим изводи на тази основа.
Щом се чувстваш добре при нея не се тревожи излишно. Част от успеха е твоята нагласа.

# 704
Лично познавам едни разкошни близнаци, за които помогна д-р Македонова.

Късмет на всички ❤️

Общи условия

Активация на акаунт