Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 128
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Goldfinch, звънни в Щерев и питай.

# 496
Goldfinch, по спомен около или над 2к бяха двете неща. Наскоро в някоя от последните теми го коментирахме. Vervam прави там преди няколко месеца, както и други момичета. Дано се включат с точно инфо.

# 497
Здравейте, не съм пациентка на клиниката , но искам да си запазя час при д-р Калчев. Звънях 2 пъти на регистратура, нямало часове до 17.10, а за след това още нямат график. Мислите ли, че имам шанс за час през октомври? Като цяло трудно ли е с часовете за новите пациенти при този лекар? Искам да си направим с мъжа ми наново всички изследвания при тях (до сега каквото сме пускала е било в обикновена лаборатория) да ги обсъдим с доктора и също вариант за проверка на проходимостта на тръбите. Четох че правят изследване с пяна.

# 498
Да, доста е трудно с часовете за нови пациенти. Така че звънете редовно и проверявайте. Даже сега е добре, че са с няма и два месеца напред. До скоро беше по-зле положението. За изследвания няма смисъл да се впускате да правите от сега. Той ще ви назначи каквото е нужно. Може да направите СГ няколко дни по-рано, за да е готова и да я обсъдите на първичния преглед.

# 499
Благодаря за отговора. Като цяло исках да си пускам пак половите хормони и този път АМХ и Инхибин , защото ФСХ и Е са ми по-близо до горната граница, фоликулите ми растат доста бързо и имам ранна овулация, на около 9-10ти ден ( при цикъл 25 дни средно) и се съмнявам да нямам намален яйчников резерв, въпреки че АГ при който съм ходила и ми прави 2 пъти фоликулометрия казва, че резултатите ми са нормални. Правихме и СГ в обикновена лаборатория, уж диагнозата е нормозооспермия, но навсякъде чета че е по добре да се направи в репродуктивна клиника. Уж всичко излиза наред, а бебето се бави. Много съм притеснена вече

# 500
Даже моя съвет е да звъниш всеки ден, колкото и абсурдно да звучи🙂
Защото аз като си записвах час звънях единия ден и ми казаха звъннете след седмица и на другия ден някой тук спомена, че вече записват часове...Ако бях звъннала след седмица най-вероятно щяха да са се запълнили вече.
Така че, ако сте решила да сте пациентка на д-р Калчев ще трябва да проявите доза упоритост.

# 501
  • София
Да, доста е трудно с часовете за нови пациенти. Така че звънете редовно и проверявайте. Даже сега е добре, че са с няма и два месеца напред. До скоро беше по-зле положението. За изследвания няма смисъл да се впускате да правите от сега. Той ще ви назначи каквото е нужно. Може да направите СГ няколко дни по-рано, за да е готова и да я обсъдите на първичния преглед.
Аз вече съм била при доктор Калчев, но запазих час все едно съм нов пациент, ако това има значение Thinking Четейки този коментар, се сетих, че той ми каза, че щом вече съм негова пациентка няма да чакам, но какво означава това? Предполагам пак си записваш час като останалите за преглед? Малко се обърках Grin

# 502
Зависи за какво ви трябва час. Ако въпросът не е спешен и е тип консултация пак на регистратура. Ако е нещо по-належащо - комуникирате с акушерките и те преценяват и ви вмъкват в графика.

# 503
Здравейте!

Вчера пусках хормони. На 3-ти ден от МЦ. Положението не е особено цветущо...

Скрит текст:

Доста висок Естрадиол. FSH  е ниско.. Поне TSH е спаднало, беше по-високо. Еутирокса върши работа, но сякаш е необходима по-голяма доза. Знам ли...Ще звъня за час при д-р Македонова другата седмица.
AMH ще е готов другата седмица. В определени дни се изследвал. Така казаха от лабораторията.
Какво мислите, момичета?

# 504
Много е вероятно да имаш нещо задържано при този висок естрадиол. При такива стойности и ФСХ не е реално.

# 505
В какъв смисъл задържано?

# 506
Задържан фоликул. Естрадиолът е много висок. Трябва да е 180-200.

# 507
Благодаря, Блинг! Нещо се шашнах, не знам защо. Предполагам, че с определени препарати могат да се вкарат в норма.

# 508
Спокойно. Най-вероятно е нещо инцидентно. И да има нещо задържано твърде вероятно ще се изчисти с цикъла. Моят естрадиол обикновено е висок първите дни и после винаги пада. Все пак не пречи да направиш един преглед и консултация другата седмица. Тъкмо д-р Македонова май вече трябва да е на работа.

# 509
Данита, сподели за пътешествията Blush
Cristi, отседнали сме в Несебър. Аз съм кротък маниак на тема пътуване по вода. Направихме проучване на офертите на морската гара в Несебър и установихме, че има пътуване с голям скоростен катамаран до Созопол. Тръгва сутринта от Несебър, час път по море, 4 часа за бродене из Созопол, после още час по море. Беше уникално чувство, чист адреналин! Разкошен екип, дебнеха ни изкъсо да няма гафове, две палуби на два етажа... Красота! Нещо не мога да кача снимки, утре от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт