Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 108
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Не че съм недоволна, но сякаш не сме достатъчно тежък случай. Ще видим. Засега оставам при нея. Но докога,не знам.

# 631
От близо година правим опити. Не е малко,даже съжалявам,че не започнахме по-рано. Струва ми се,че лекарката не ни взима много на сериозно. Може и да греша,но с такова впечатление оставам.
Пусни си л.с.

# 632
Изследванията ти са 1:1с моите в определен месец, по-често фсх ми е по-ниско, към 9-10. Само че аз съм на 45. Искам да кажа, че това високо фсх и нисък естрадиол за твоята възраст са повод да им се оберне внимание, така мисля. Колко ти е амх? Разбира се на тази млада възраст яйцеклетките са далеч по-качествени, при мен нещата са поприключили. Може би наистина трябва по-задълбочен поход към случая ти, защото според мен трябва непременно да се възползваш от предимството на младостта си. Както си посъветвана  тръби задължително, трябва да се действа своевременно защото времето много бързо минава. В никакъв случай не искам да те плаша, просто има тенденция в хормоните на която трябва да бъде обърнато внимание и да се вземат мерки.

# 633
Отчет от мен: Изкарах прилично време в клиниката днес, но си заслужаваше. Хормоните са добри, прегледът също показа хубави показатели, а точно преди да вляза при д-р Калчев излезе и резултатът за Vit B6, както предположихте, така че му показах и изследванията от Бодимед. Препоръча ми тези спрейчета за Vit D и Vit B12 на "Better you" и ги почвам.

На 2.10. ме вика за хормони, ще пусна и една микробиология час по-скоро, тест за Covid задължително и се готвим за трансфер (нали имам 2 замразени ембриончета). Йее!

Повдигнах темата за НК клетките и дали пък те не са били причина за неуспешната имплантация. Той беше категоричен, че ако бяха те, щеше да има биохимична бременност. По-скоро нещо не е било наред с ембриона генетично.

И последно: Много съм горда със себе си, че бях проактивна и сама питах и ръчках за всички възможни изследвания, за да има днес той цялата информация, въз основа на която да действаме. Съвет към всички момичета - правете дори повече, отколкото ви казват, защото от натовареност се изпускат неща. Днес първоначално ме бяха извикали само да говорим за неуспешния опит, а накрая си стартирахме направо процедура ЗЕТ, защото всички предпоставки са налице и няма за какво да губим и този месец. Така че - действайте, питайте и така до успеха! Simple Smile

# 634
Браво, Моника! Хубаво си постъпила и добре, че сте изкоментирали много неща. Изначално е нямало за какво да те викат само за коментар като ще правите само ЗЕТ и няма да има нова стимулация. Добре, че си съобразила да отидеш в цикъл, за да си спестиш едно излишно ходене.
Да ти върви по вода и да е успешен ЗЕТ. Стимулиран или на ЕЦ ще правите?

# 635
Ами нищо не ми казаха, то реално нужна ли е стимулация като ще е само трансфер? Thinking

# 636
Да разбира се, ако е стимулиран ЗЕТ си на естрофем. Ако си на ЕЦ гоните овулация.

# 637
Тц, тц, какви неща не знам.. Това ще ми е първи несвеж трансфер, та явно затова. Амии, не говорихме за естрофем, док само ме пита дали си усещам кога съм в овулация, казах да, около 11-я ден обикновено и това беше. Няма ли да има пак инжекция-стопер на овулацията?

# 638
Значи ще си на ЕЦ. Може да има тригер може и да няма.

# 639
АМХ е 0.9

Това са резултатите от миналия месец:

LH - 5.1
FSH - 2.5
Prolactin - 476
Estradiol - 886.9
Тогава имах задържан фоликул, затова са такива стойностите. Не знам защо Македонова не ме насочи какво да правя занапред. Ще звъня пак, ако ми дойде цикълът другия месец.

# 640
АМХ не е много добър. Донякъде се навързват нещата с другите хормони. Но важното е колко антрални фоликули имаш. Аз не бих губила изобщо време. Натискай за проверка на тръбите и след това поне за инсеминация, макар че едва ли е подходяща във вашия случай.

# 641
За инвитро ли сме според теб? Макар да е рано да се каже без снимка на тръби и други изследвания?
А за антрални фоликули нямам идея...

# 642
Не е задължително. Много двойки успяват и с МФ и с НЯР да забременеят спонтанно. Зависи колко много ви се чака и с каква нагласа сте. Имате още сравнително малък опит в бебеправенето. Направете още каквото е възможно като изследвания и проследяване. Така или иначе ще отнеме няколко месеца и после ще го мислите.
Задължително поискай на следващия преглед в цикъл да ти каже колко антрални имаш, за да прецениш в какво състояние е резервът ти.

# 643
  • гр. София
Момичета, за трета седмица пия достинекс заради висок пролактин. Закъснява ми вече 7 дни. Правих тест - отрицателен. Трябва да пусна контрола на пролактин другата седмица, ама с това закъснение.... Има ли опция за спешен преглед при Македонова или някой да даде съвет ако му се е случвало?!?

# 644
Момичета, за трета седмица пия достинекс заради висок пролактин. Закъснява ми вече 7 дни. Правих тест - отрицателен. Трябва да пусна контрола на пролактин другата седмица, ама с това закъснение.... Има ли опция за спешен преглед при Македонова или някой да даде съвет ако му се е случвало?!?
Звънни на някоя акушерка, ако имаш телефона. Ако нямаш на никоя, виж на първа страница май ги пише. Звъниш, обясняваш коя си, последно какво сте правили и после какъв е проблемът/въпросът. Събота и неделя аз пишех по вайбър на Цвети, отговаря когато може.
За пролактинът нищо не мога да кажа, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт