Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 577
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Освен Русев, Конова и имунолозите в Надежда, не знам в България да има други репродуктивни имунолози.
Най-добре си запиши час и си го изчакай.

# 211
Момичета днес ходих до доктора който ми води консултацията и ми прави инвитрото. Погледна епикризата от аборта в 22 седмица и каза всичко е от кръвотока. Ти нали нямаше тромбофилия и аз се ококорих. Викам имам, а той а да аз нали ти бях предписал аспирин. Викам да 12 седмица заменихме фраксипарина. Добре тогава при следващата бременност ще направим серклаж и терапия с фраксипарин. Пуснахме изследвания, микробиология, pcr. Чудя се обаче да си направя хистеро и биопсия на ендометриума. Има ли някой запознат с моите факрори имам час при Конова след като излязат резултатите от изследванията

# 212
  • София
С твоите фактори е добре да си на терапия и да не я спираш. Как така ще ти спре фраксито и ще ти го смени с аспирин?!

Аз бих си намерила читав АГ.

Виж темата за тромбофилия и прочети внимателно първа страница.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1243944

# 213
Всичко изчетох вече ама късно

# 214
  • София
Да, съжалявам.
Всичко имаме по едно такова "късно" заради доктори-умници... За съжаление те си правят експерименти от глупост на наш гръб, после ние губим бебетата...

# 215
Така е. Пожелавам на всички успех. Аз  имам едно единствено замразено ембрионче.Мъжа ми е на лечение, което няма как да спрем отново. Това ми беше първи опит Икси и вложих толкова много надежди и доктора го знаеше. Ще пробвам пак януари за последно. Но се чудя да си направя едно хистеро или хистеро с лапаро в Надежда и да вземем биопсия от ендометриума. Преди предната бременност имах такава процедура и се огледа цялата кухина на матката и не съм имала проблем с износването, освен че дъщеря ми се роди малка, но това е в следствие на тромбофилията за която разбрах чак сега.

# 216
  • София
При тромбофилия най-често има влошаване на кръвотока, което се отразява като забавяне на развитието на бебето, плацентарна недостатъчност или др. Или пък ДВТ при майката.

Ти имаш мутация по високорисков фактор и проследяването при теб трябва да е с доста повишено внимание.

Веднъж започната, терапията с НМХ се следи с кръвни изследвания, в комбинация с ехографски данни за кръвотока на маточните артерии. В зависимост от резултата от тези неща се преценява дали и как да се промени дозата на НМХ.

Ако успоредно с НМХ ти назначат аспирин протект, той се следи с отделно изследване.

Потърси хематолог + специалист рискова бременност, които да ти разгледат изследванията дотук + ехографските данни от проследяване на бременността, и да ти назначат терапия отсега. Терапията при инвитро се започва още от деня на трансфера.

Аз се следя при двама аг - един рискова бременност и един фетален, които редувам на 2 седмици, плюс ходих на консултация с хематолог за регулиране на терапията. В Надежда на конвейера не знам доколко могат да ти обърнат внимание при проследяването.

За хистероскопи - изчакай първо да се възстановиш и после прецени какво да правиш.

Тъй като спомена серклаж - ако бременността е загубена заради отваряне на шийката, серклажът може да помогне. Шийката трябва да започне да се следи още от 12-15гс с вагинален ехограф.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 19:29 от delisardeli

# 217
Аз съм малко объркана от тази идея на лекаря ти за комбинация от нмх + серклаж след като заключението е, че причина е влошен кръвоток. Ако има проблем с шийката, преждевременно скъсяване се прави серклаж, но той не може да помогне в ситуация на влошен кръвоток. Ако бебето не получава нужното му чрез кръвотока, то бременността е обречена, дори и серклаж-бетон да има. А и как знае от сега, че ще имаш нужда от серклаж, освен ако нямаш някакъв траен проблем с шийката.... Дано следващия път нещата се развият до хубав бебешки финал, но може би е добре да потърсиш друг лекар, който има сериозно отношение към мутациите и терапията

# 218
Проблема е че водите ми изтекоха в 22 седмица бактерии няма, направих всички необходими изследвания преди икси и след аборта. Мерихме шийката беше 3,7 до последно приеха ме и казаха церквиална недостатъчност,бебето беше живо а от хистология та излезе това

Явно съм много тежък случай Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 11:47 от AnMary

# 219
Не си мисли такива неща. Колкото и да ме нервира този израз - случват се такива неща. В тази група няма особено “лесни” случаи. С адекватна терапия и следене ще станат нещата.

# 220
  • София
На мен ми се вижда като проблем с плацентата и кръвотока. Щом шийката ти е била 3,9 до последно, проблемът не е в нея. Цервикална недостатъчност е когато шийката почне да намалява и стане под 2. Аз в момента съм в болница с шийка 0.8 в 31гс, на съседката по легло ще й правят серклаж на шийка 1,8 в 25гс.

# 221
Незнам просто ми се спукаха водите бактерия не можем да намерим какво ли не пуска чакам още няколко неща. Доктора който ме прие каза защо нямаш серклаж ти плачеш за това. При следваща бременност задължително в епикризата пише скъсена 20-25 процента. Каквото и да значи последно я мериха на 29.06 Марков. На 9.07 ми изтекоха водите. Явно има няколко фактора които са довели до това незнам. Всеки ми казва различно и аз незнам какво да мисля. Дано излезе нещо на pcr сега. Ако не ще направя биопсия на ендометриума.

# 222
Момичета, може би ще е полезно за други с подобен проблем. Днес при постъпване в Майчин дом за кюртаж имах възможност да се консултирам с генетиците. Исках да видя дали мога да изследвам нещо допълнително извън вече изследваните неща в пренатеста. Генетиците казаха, че при родители с нормален кариотип извън изследваните три най-чести тризомии и половите анеоплоиди няма какво друго да се изследва. Другите възможни хромозомни грешки било много малко вероятно да позволят бременността да придължи до 12-14 г.с. Като цяло заключиха, че ако не е имало някакви много видими увреждания по плода, проблемът не е в това. Предположенията им са насочени основно към коагулацията и кръвотока независимо от наличието на терапия, заради изоставането на плода

# 223
Здравейте, зададох въпроса и в друга тема, но и тук да попитам след имунологична биопсия в Надежда какво лечение назначават? Само РВМС или и вливки? Колебая се дали да правя или да отивам направо при доцент Русев. Благодаря!

# 224
Имам две различни микробиологии при различни доктори през 7 дни. Днес ще взема цитонамазка и чакам pcr до 10 дни. В нета прочетох, че трябва лечение за лактобацилозата, но се чудя да изчакам ли и pcr

Общи условия

Активация на акаунт