Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 590
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Отиди на АГ да ти назначи терапия. Не разбирам защо този въпрос е в тази тема.

# 226
Защото тук писах за загубата на бебето и, че търся причината.пък съм и с тромбофилия. Днес имам час да го изтрия ли?

# 227
Здравейте, някой консултирал ли се е с имунолог в Надежда без да е бил пациент там?

# 228
loveparrots аз бях преди 2 месеца някъде на консултация при имунолог в Надежда. Не съм имала проблем. Записах си час, видях се с докторката, разпита ме подробно. Пусна ми изследвания и ми обясни, че в поле "забележка" ще напишат коментара и препоръките си от тяхна страна ако има нещо, ако няма проблеми, че при бременност да отида пак. Питаха ме при кой АГ съм в Надежда. Казах, че не съм при никой и не реагираха лошо или по-особенно. Резултатите ми бяха добри и в "забележки" ми бяха изписали витамини с фолиева. Дано съм ти била полезна 😊. При мен в последствие проблемите се оказаха генетични.

# 229
Здравейте, зададох въпроса и в друга тема, но и тук да попитам след имунологична биопсия в Надежда какво лечение назначават? Само РВМС или и вливки? Колебая се дали да правя или да отивам направо при доцент Русев. Благодаря!

Може антибиотик, промивка/и с лекарство, лекарство преди трансфер, глобули, но не и вливки, тях ги назначават имунолозите;

# 230
Благодаря за изчерпателния отговор, мисля и аз да си запиша час за консултация там. Предстои ми инвитро в друга клиника и за това реших да се допитам. 😊
loveparrots аз бях преди 2 месеца някъде на консултация при имунолог в Надежда. Не съм имала проблем. Записах си час, видях се с докторката, разпита ме подробно. Пусна ми изследвания и ми обясни, че в поле "забележка" ще напишат коментара и препоръките си от тяхна страна ако има нещо, ако няма проблеми, че при бременност да отида пак. Питаха ме при кой АГ съм в Надежда. Казах, че не съм при никой и не реагираха лошо или по-особенно. Резултатите ми бяха добри и в "забележки" ми бяха изписали витамини с фолиева. Дано съм ти била полезна 😊. При мен в последствие проблемите се оказаха генетични.

# 231
  • София
Момичета, за съжаление днес загубих още едно бебенце. Отново спряла сърдечна дейност - този път някъде между 12 и 13 седмица. Ако някой се сеща какво бихме могли да направим допълнително, ще съм благодарна. Правила съм основен пакет за тромбофилии, бях на терапия, била съм при доц. Русев, хистеро при Калчев, хормоните са добре, витамините бяха ок горе долу, тежките метали бяха височки....

Деси, много, много съжалявам!!! Прегръщам те, макар и виртуално.... За съжаление не знам какъв друг съвет да ти дам, пиша само за морална подкрепа. Не си сама! Не знам дали ще ти стане по-леко от това, но поне да знаеш, че имаш моята подкрепа! Аз също съм със загуба, след ин-витро, стигнахме до 12 седмица и  - спряла сърдечна дейност. Така и не ми става ясно какъв е бил проблема.... Не Нам. Вярвам и се моля в бъдеще да имаме късмета да сбъднем мечтите си! ❤️

# 232
Много съжалявам, Нинфа, много е трудно да търсиш отговор, като сглобяване на безкраен пъзел. Дано успеем да открием правилния подход и да имаме нашите бебета!

# 233
  • София
Момичета, днес успях да си запазя час при доц. Русев, за 17 ноември.... Направо ми звучи нереално, ще видим дали нещо ще се получи дотогава по спонтанен начин... Както и да е, бих искала да попитам, тъй като за пръв път ще ходя при него на преглед, има ли някакви изследвания, които е препоръчително да съм направила предварително, докато чакам заветната дата за преглед? Имам изследване от тромбофилия (имам мутации по уж ниско рисковите фактори...), както и кариотип (уж нормален за мен и съпруга ми) и изследвания на витамините, от които съм над нормата на фолиевата, а под нормата на вит. Д, за което пия по 10 капки вигантол всеки ден. Нещо друго да изследвам ли според вас, преди да ида при него? Със загуба съм на бебче (беше в 12 седмица), спряла сърдечна дейност, след ин-витро (ИКСИ) процедура, всичко приключи в началото на юни т.г. Благодаря предварително за съветите!

# 234
Тези изследвания са достатъчни, Нинфа. Добре си направила, че си се записала. Аз вчера се обадих и ми дадоха час за 9.11., явно много бързо се изчерпват часовете. Носи си си при прегледа документите и инфо за цялата предистория - опити, текущи изследвания, терапии, преди и по време на бременността. На тяхна база доцент Русев ще прецени какви изследвания допълнително да пусне. Той не се отнася пренебрежително към т.нар. “Ниско рискови” мутации.

# 235
  • София
Нинфа, взимаш си всички изследвания до момента, вкл. снимки от ехографските прегледи. Витамините може да ги повториш преди прегледа. ТСХ за всеки случай.

Той ще прегледа всички документи и ще те разпита подробно. Вземи си и нещо за писане, че няма да може да запомниш всичко, което ще ти каже.

Ноември не е чак толкова далече. Flowers Hibiscus

# 236
  • София
Благодаря ви сърдечно, Деси и Дели! Страхотни сте, момичета! 🤗🤗🤗 Пожелавам ви от сърце успех! ❤️ Ще си отбележа това, което ме съветвате и може да пусна наистина още веднъж витамините за контрола, преди прегледа. Благодаря много!

# 237
  • Sofia
Здравейте момичета,
Някоя дали е наясно какво означава следният резултат :
Lupus sensitive  aPTT : 22,7 под референтните граници (25 - 33) ?

# 238
  • София
Брин, чета за проблеми само при удължено аптт, тоест над горната граница:
https://www.stoptheclot.org/risk_factors/what-is-antiphospholipi … ntibody-syndrome/
Ниското би трябвало да е нормално.

# 239
  • Sofia
Мерси Дели !

Общи условия

Активация на акаунт