Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 600
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте дами! За пръв път пиша тук, а съм стресирана повече от всякога... На 29 год. съм, след 2 години неуспешни опити за бременност най-накрая се получи. Даже трябваше да пристъпваме към инвитро в Плевен! Уви в 7г.с. направих мисед аборт...Д-р Матев от Пловдив ми направи сирклаж...толкова много ме боли сърчицето,че даже няма как да се опише в думите... Имам какво ли не: хашимото, тромбофилия, една запушена тръба, поликистоза.... с всички тези фактори беше жесток късмет, че забременях! Сега след този аборт ми споменаха за имунологични изследвания. Моля обяснете ми какви са, що са защото този ад, през който преминавам сега не бива да се случва на никоя жена!!! Има ли някаква вероятност освен някакъв имунологичен фактор да има и нещо друго??? Кажете ми къде да ровя за да намеря причината. И ако нищо не излезе от тази имунология значи ваичко е било заради некачествен плод...

Благодаря ви и хубав ден!

# 241
Гергана, имунологичните изследвания може да дадат по-пълна картина - най-общо се изследва тялото на майката за различни процеси/клетки, които правят тялото и имунната й система враждебни към ембриона и му пречат да се имплантира или го унищожават след това. Репродуктивни имунолози, на които много момичета са благодарни са Конова КРИМ  в Плевен и доц. Русев в Малинов София. Може и терапията ти за тромбофилия да не е била достатъчно прецизна. Изброените от  теб проблеми не са непреодолими и много жени успяват да забременеят и родят с такива, че и от горе. Не губете надежда

# 242
  • Пазарджик
Здравейте дами! За пръв път пиша тук, а съм стресирана повече от всякога... На 29 год. съм, след 2 години неуспешни опити за бременност най-накрая се получи. Даже трябваше да пристъпваме към инвитро в Плевен! Уви в 7г.с. направих мисед аборт...Д-р Матев от Пловдив ми направи сирклаж...толкова много ме боли сърчицето,че даже няма как да се опише в думите... Имам какво ли не: хашимото, тромбофилия, една запушена тръба, поликистоза.... с всички тези фактори беше жесток късмет, че забременях! Сега след този аборт ми споменаха за имунологични изследвания. Моля обяснете ми какви са, що са защото този ад, през който преминавам сега не бива да се случва на никоя жена!!! Има ли някаква вероятност освен някакъв имунологичен фактор да има и нещо друго??? Кажете ми къде да ровя за да намеря причината. И ако нищо не излезе от тази имунология значи ваичко е било заради некачествен плод...

Понеже виждам,че ходиш в Селена,там също има добър репродуктивен имуног-д-р Градинарска. Може след като излязат резултатите  от имунологичните  изследвания  да направиш консултация  при нея.Обяснява всичко много подробно.

# 243
Гергана, имунологичните изследвания може да дадат по-пълна картина - най-общо се изследва тялото на майката за различни процеси/клетки, които правят тялото и имунната й система враждебни към ембриона и му пречат да се имплантира или го унищожават след това. Репродуктивни имунолози, на които много момичета са благодарни са Конова КРИМ  в Плевен и доц. Русев в Малинов София. Може и терапията ти за тромбофилия да не е била достатъчно прецизна. Изброените от  теб проблеми не са непреодолими и много жени успяват да забременеят и родят с такива, че и от горе. Не губете надежда

При д-р Конова щяхме да правим инвитро, мисля да отида да пусна имунологични в техния център в Пловдив. Инче терапията с Клексан 0.4 и още куп лекарста беше за тромбофилията, уж максималната доза...Благодаря за отговора!

# 244
Ако ще правиш инвитро при тях - по-добре там, за да има по-голям синхрон в терапията и за да нямаш после противоречиви указания от имунолог и репродуктивен АГ, което си е много стрес. Клексан 0.4 не е максимална доза, но на теб не ти трябва максимална, а точна доза. Другите лекарства не знам какви са, но едва ли са за тромбофилията - за нея са само антикоагуланти (аспирин и/или клексан). Запази спокойствие, направи си план и действай, не се отчайвай. Знам, че сега може да ти се струва неизпълнимо, но отчаянието не ни помага. Казвам го от личен опит - аз миналата седмица загубих трето бебе, този път в 13 гс и знам колко боли. Скърби си, това е нормално, но си действай в посока да търсиш причина за трудното забременяване и за загубата. В ранните седмици бременността е много крехка, често се случва, просто ние не сме подготвени психически за това. Успех

# 245
  • София

Гергана, на първо място - знай, че не си сама! Имаш нашата подкрепа и разбиране! Успокой се и действай полека-лека, като мине малко време за физическо и психическо възстановяване (последното е най-важно според мен). Аз съм със загуба след ин-витро опит, в 12 седмица беше бебчето, спряла сърдечна дейност. Можеш да си представиш какво ми беше... Минаха вече 2 месеца и още ми е толкова тъжно на моменти.... Но всичко ще се оправи, трябва да вярваме в това и да си даваме кураж! Напълно съм съгласна с това, което те е посъветвала Деси. Аз, освен имунологичните изследвания, бих те посъветвала също да си пуснеш витамини (Б6, Б9, Б12 и вит. Д), за да си навакса дефицитите преди следващ опит, ако имаш такива. Аз имах дефицит на вит. Д и сега пия капки, за да нормализирам нивото. Друго изследване, генетично, което можете да направите с партньора ти, е кариотип. Взема се кръв от вената и се проверява дали хромозомите в ДНК-то ви са добре, не съм специалист, но това разбрах от Националната генетична лаборатория. Това не са задължителни неща, ти си прецени. Аз реших да си ги направя за мое успокоение, както и изследването за тромбофилия, въпреки че според репродуктивният ми АГ просто такива неща се случвали и след 2-ри или 3-ти (недай Боже!!) неуспешен опит, тогава трябвало да се насоча към такива неща. Подобни идеи за мен за нехуманни за физиката и психиката на жените... И затова се ровя и си търся сама, като съм решила да го сменя, когато му дойде времето.... Пожелавам ти много здраве и успех! Не унивай, битките ни тепърва предстоят! Прегръщам те и успех!!!

# 246
Скрит текст:
Ако ще правиш инвитро при тях - по-добре там, за да има по-голям синхрон в терапията и за да нямаш после противоречиви указания от имунолог и репродуктивен АГ, което си е много стрес. Клексан 0.4 не е максимална доза, но на теб не ти трябва максимална, а точна доза. Другите лекарства не знам какви са, но едва ли са за тромбофилията - за нея са само антикоагуланти (аспирин и/или клексан). Запази спокойствие, направи си план и действай, не се отчайвай. Знам, че сега може да ти се струва неизпълнимо, но отчаянието не ни помага. Казвам го от личен опит - аз миналата седмица загубих трето бебе, този път в 13 гс и знам колко боли. Скърби си, това е нормално, но си действай в посока да търсиш причина за трудното забременяване и за загубата. В ранните седмици бременността е много крехка, често се случва, просто ние не сме подготвени психически за това. Успех
Много съжалявам за загубата ти/ви...наистина е тежко особено за жената а и не знам как се преживяват цели 3 неуспешни опита.... за мен ти си герой! Силно ти желая при следващата всичко да бъде нормално и да имаш успех! Благодаря за подкрепата и съветите!
Скрит текст:

Гергана, на първо място - знай, че не си сама! Имаш нашата подкрепа и разбиране! Успокой се и действай полека-лека, като мине малко време за физическо и психическо възстановяване (последното е най-важно според мен). Аз съм със загуба след ин-витро опит, в 12 седмица беше бебчето, спряла сърдечна дейност. Можеш да си представиш какво ми беше... Минаха вече 2 месеца и още ми е толкова тъжно на моменти.... Но всичко ще се оправи, трябва да вярваме в това и да си даваме кураж! Напълно съм съгласна с това, което те е посъветвала Деси. Аз, освен имунологичните изследвания, бих те посъветвала също да си пуснеш витамини (Б6, Б9, Б12 и вит. Д), за да си навакса дефицитите преди следващ опит, ако имаш такива. Аз имах дефицит на вит. Д и сега пия капки, за да нормализирам нивото. Друго изследване, генетично, което можете да направите с партньора ти, е кариотип. Взема се кръв от вената и се проверява дали хромозомите в ДНК-то ви са добре, не съм специалист, но това разбрах от Националната генетична лаборатория. Това не са задължителни неща, ти си прецени. Аз реших да си ги направя за мое успокоение, както и изследването за тромбофилия, въпреки че според репродуктивният ми АГ просто такива неща се случвали и след 2-ри или 3-ти (недай Боже!!) неуспешен опит, тогава трябвало да се насоча към такива неща. Подобни идеи за мен за нехуманни за физиката и психиката на жените... И затова се ровя и си търся сама, като съм решила да го сменя, когато му дойде времето.... Пожелавам ти много здраве и успех! Не унивай, битките ни тепърва предстоят! Прегръщам те и успех!!!
Здравей мила! Много благодаря за куража и милите думи от всички ви! Твоята болка е и моя! При тези всички примери пред себе си, разбирам, че освен да си даваме надежда сами на себе си друго няма да помогне! Знам, че Господ е щедър и рано или късно ще ни дари с нашите ангелчета! Тепърва обаче се сблъсквам с тези видове изследвания и честно казано искам да направя всичко възможно да не се повтори тази грешка! Ако трябва да слушаме докторите, за тях няма никога нищо притеснително, но да кажат да се чака до 2,3 неуспешен опит...не го разбирам! Но не го чувам за пръв път от теб. Това за мен също е нелогично и нехуманно! Психиката ни не е за един път! Но знам, че такива изпитания се пращат на силните! Кураж и на теб в твоята лична борба, знам че ще успеем! Прегръдки и благодаря за подробния съвет!!

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 11:49 от AnMary

# 247
Има група - забременяване след кюртаж, тук във форума. В нея има на първа страница има много информация за изследвания. Медицинският стандарт е, че 2-3 аборта се водят нормални, ако са в ранни седмици. Изследванията са много, много трудно може всичко да се покрие. Който обаче доколкото има възможност е хубаво да се изследва. И все пак няма как да сме “изрядни”, не е и добре да се фиксира човек, защото понякога пътят до мечтаното бебе е пълен с много неизвестни . Довечера ще снимам една листовка, която ми я дадоха в мд след втория аборт. Има полезна информация.

# 248
Здравейте,

Каква е разликата между интралипид, Immunovenin intact,1 Privigen  и Octagam. Имам назначен интралипид преди опити за забременяване и Immunovenin intact или Privigen при визуализиране на плоден сак, а ендокрнилога ( Катя Тодорова ) е писала интралипид и Octagam.

# 249
  • София
Интралипид е препарат за хранене на лижащо болни, с основна съставка соя. Има и други подобни - напр смофлипид - с основа маслиново или рибено масло.

За разлика от тях имуновенин, привиген, октагам, интратек, биовен и др. са човешки имуноглобулин, извлечен от плазма.

# 250
На 29 юли правих вливка интралипид преди овулация. Сега съм бременна в 6 седмица и днес правих нова вливка. Нужно ли е да правя още една и да изследвам пак нк клетки. Не ми бяха чак толкова повишени - 16.

# 251
Здравейте,
Някоя от вас дали има опит с лоша имунологична биопсия? При мен от назначените от имунолозите в Надежда изследвания не излезе нищо подозрително, но на биопсията една камара неща за дисбаланс на NK клетки, някакъв повишен dim/bright индекс... Колко време продължава лечението, с какво? Дали ще са нужни вливки? Благодаря!

# 252
Моля тези жени който са правили изследваня на НК клетки и вливки при бременност в Надежда да споделят до кога продължи всичко при вас. До коя седмица или до колко поредни добри изследваня?

# 253
  • София
Привет! Моля за съдействие за разчитане на резултатите, които получих днес 🙏 Извинявам се, ако не поставям въпроса в правилния форум... Интересува ме дали според Вас нивото на TSH е добре. След неуспешна бременност съм, която бе прекратена в 12 седмица поради спряла сърдечна дейност. Странното е, че вит. Д сега излиза, че ми е уж в норма, а преди месец, когато си пуснах изследването в Кандиларов, бях с нива под референтните стойности, а сега от лабораторията във ВМА сега един месец по-късно излиза, че е в рамките на нормалното... Не знам дали да имам доверие на тези резултати. Все пак междувременно пия Вигантол по 10 капки на ден, може пък това да е оказало въздействие?! Благодаря предварително за съдействието!

# 254
Ninfa, , може да е и по-ниско, но то пада бавно след бременност. Ако не е минало много време може още да е повлияно от нея.
Д може да се е вдигнало за 1 месец. Не си много над долната стойност, така че е напълно възможно. Проследи пак след месец за да видиш дали вигантола помага. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт