Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 638
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Общо взето човек трудно може да предозира вит Д, особено ако регулярно прави контролни изследвания. Така че не виждам проблем да се увеличи дозата. Има едно момиче Денис, която пише в групата за добавките и дава много полезна и доста по-подробна информация от мен.

# 271
Здравейте, имам дефицит на вит. Д3. Взех на Jarrow D3, 1000 iu. Пия по 2 на ден, но после ми става лошо, не много, но ми се гади. Имала ли е от вас такъв проблем?

# 272
Току що и излязоха резултатите от генетичните изследвания. Заключението е следното:  Женски кариотип 46, ХХ.

А това са на мъжа ми:

Има ли нещо притеснително според вас?

# 273
Току що и излязоха резултатите от генетичните изследвания. Заключението е следното:  Женски кариотип 46, ХХ.

А това са на мъжа ми:

Има ли нещо притеснително според вас?
Не няма нищо притеснително. Имате нормален кариотип и двамата.

# 274
Здравейте,
Тъй като сме в процес на бебеправене, а аз съм с Хашимото, реших да си пусна НК клетки за да видя дали има нещо притеснително.

Това са резултатите. Изглежда че всичко е в норма. Thinking

# 275
  • София/Севлиево
Да,тези резултати показват,че нямаш проблеми.Желая ти успех!

# 276
  • sofia
Здравейте момичета, бременна съм в 11 седмица и имах контролни изследвания в Надежда .Аг-то ми казва да не пия ортамол натал ,а имуноложката им ми го е изписала.На терапия съм с фраксипарин 0.4 и натаспин по 1 таблетка вечер като ми каза че нямам тромбофилия,но профилактично да ги слагамВече незнам на кой да вярвам .Моля дайте мнение

# 277
Имаш 4 нарушения, тоест 4 фактора, сега кой е повече или по-малко рисков, е друг въпрос. Но всички заедно накуп определено налагат терапия според мен, и аз бих си слагала инжекциите плюс Натаспина. И бих вярвала на този, който ми ги е изписал.

# 278
Определено си следвай терапията с фраксито. Лекарят ти е казал да не пиеш ортамол, защото съдържа обикновени фолиева и б12, а имаш мутации, които ти пречат да ги усвояваш, токсични са за теб. Накарай имуноложката да ти изпише друг препарат без такива съставки. Ако ли не, просто не го пий, изглежда ми като по-нафруцкан мултивитамин за бременни с пробиотици и омега 3. Има мултивитамини за бременни с метилирани форми на б-тата и отделно омега 3 и пробиотик за бременни.

# 279
Звъннете утре между 12 и 13 ч. на телефона на имунолозите и искай да говорите с доц. Балтаджиева и обсъдете приема на Ортамол или направо  когато си запишете час за вливката като отидете си поговори с нея. Аз лично смятам, че едвали има голямо значение дали ще вземате тях или просто ще си вземете други витамини. Аз например точно заради това с формите на Б12 и фолиевата си пия отделно, метилирани форми на тях и другите витамини са ми по отделно. За терапия аз се доверих на проф. Паскалева, защото мен имуноложките ме отрязаха за терапия с Клексан, не съм имала нужда а съм със вашите мутации, но съм и с три аборта. Обаче и мнението на Паскалева беше, че нямам нужда от терапия, но след третия аборт ми я изписа за всеки случай и препоръча Аспирин 0,75 мг. пак за всеки случай а след + тест ми го увеличи на АП и няколко дни по късно на ФМ др. Чачева го направи 150мг.. Та общо взето аз лично съм се доверила само и единствено на своето усещане и за всяко нещо ходя при дадения спецялист. Имунолозите си ги слушам само за техните неща, Паскалева за терапията с Клтксан, др. Чачева за терапията с  аспирин (тя отрича хепарина ) и АГ за общите показатели на бебето.
Каквото и решение да вземеш е много важно да си спокойна, че това е правилното решение за теб и знай, че за огромно съжаление отговорността си остава само наша за съжаление.При мен наприюер др. Персенска беше категорично против да пия Аспирин,  но аз го почнах на моя глава и не съжелявам.
Пожелавам ти успешна и безпроблемна бреюенност!

# 280
А във връзка с този аспирин, да питам по ваши наблюдения кое е по - добре - той или Натаспина? Мен всички лекари ми дават натаспин, нито един не каза аспирин да пия. И Натаспина ми вдъхва доверие, но АП повече. Има много "за" и "против" него.

# 281
  • София/Севлиево
И на мен Балтаджиева ми изписа Ортомол,но не го взех точно заради мутациите...

# 282
  • sofia
И на мен Балтаджиева ми изписа Ортомол,но не го взех точно заради мутациите...

Да и аз го спрях точно заради мутациите и д-р Тихомирова ми каза че не е нужно да го пия .Най- странното е че Балтаджиева видя мутациите и пак го е изписала. А за вливката някои казват че няма смисъл в тази седмица.

# 283
  • София/Севлиево
Аз до вливки не съм стигнала,но със сегашният ми лекар решихме,че ще е Интралипид.Тя друго ми бе изписала,плюс 2 АБ,но те на идея си нямам защо,след като единствено общия брой НК са с 1 завишени (изследвах ги докато се чистех от БХ,дали заради нея не е такъв резултатът?!)

# 284
  • sofia
Аз имах леко завишени и трябваше да направя вливка на 5 гр октагам 7дни преди трансфер,но доктора забрави  за нея и каза при положителен тест да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт