Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 695
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Б6 също има метилирана форма която е Пиридоксал-5-Фосфат. Докато Б9 и Б12 вече се стараят да ги продават и да мислят за тях, за Б6 метилирана се говори рядко, така че внимавайте.
Аз съм хомозигот MTHFR 1298 и пия точно тази форма на Б6.
Също така бих добавила, че вит. Б6 и Б12 са несъвместими и поради тази причина е хубаво да ги приемате с голямо отстояние.

# 301
Raulista, препоръчва се същата терапия по време на бременност както при останалите мутации - АП и/или НМХ.
Важно е да се следи и плацентата в какво състояние е, точно както и кръвоока. Това е още една причина терапията да се започна възможно най-рано още преди нейното образуване, за да се контрира тази мутация ако я има.

# 302
Jessito ясно, все ние го отнасяме накрая. Тамън се зарадвах че и тях ще ги бодем с нещо  Joy
Благодаря за информацията Hug

# 303
Да, за съжаление ние сме като малки игленици от всичките инжекции, но какво да се прави. Затова пък може да си поискаме всичките безплатни масажи на света в замяна.

# 304
Момичета,може ли да ми помогнете в разчитането на тези резултати?

# 305
Б6 също има метилирана форма която е Пиридоксал-5-Фосфат. Докато Б9 и Б12 вече се стараят да ги продават и да мислят за тях, за Б6 метилирана се говори рядко, така че внимавайте.
Също така бих добавила, че вит. Б6 и Б12 са несъвместими и поради тази причина е хубаво да ги приемате с голямо отстояние.

Не съм знаела, че са несъвместими. Пиех В6, В9 и В12 заедно и всичи се вдигнаха. Първият над горна граница, вторият малко под горна граница и третиия на 1/3 от горна граница.

# 306
  • Sofia

Не съм знаела, че са несъвместими. Пиех В6, В9 и В12 заедно и всичи се вдигнаха. Първият над горна граница, вторият малко под горна граница и третиия на 1/3 от горна граница.
Тук можеш да провериш съвместимостта:  https://i.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Ето и табличка :

# 307
Иха, благодаря @Brin de muguet, много полезни ресурси.

Аз съм с мутация MTHFR ген (c.677C>T) Хетерозиготен носител, генотип С/Т и се зачудих дали да не си направя 1 месец курс с активни Б витамини. Засега ми дадоха само мета фолиева, но като се зачетох и за тези Б витамини се замислих за малка профилактика, въпреки че Б12 например в ранната (неуспешна) бременност ми беше окей стойност. Ще ми се отново да пробваме да забременея.

Видях този Б-комплекс в Зоя, но  Б6 и Б12 са в една капсула...? Thinking https://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BC-B … D0%BB%D0%B8.10978

(Пия още Натаспин, Омега 3, Вигантол, Л-тироксин превантивно заради рязко вдигнато ТСХ при първата бременност)

# 308
Момичета, здравейте! Нуждая се от Октагам 5гр. за вливка този месец. Дали имате идея в коя аптека в София бих могла да го открия? Също така, ако някоя от вас има ненужен, ще се радвам да го закупя!

# 309
  • София
Иха, благодаря @Brin de muguet, много полезни ресурси.

Аз съм с мутация MTHFR ген (c.677C>T) Хетерозиготен носител, генотип С/Т и се зачудих дали да не си направя 1 месец курс с активни Б витамини. Засега ми дадоха само мета фолиева, но като се зачетох и за тези Б витамини се замислих за малка профилактика, въпреки че Б12 например в ранната (неуспешна) бременност ми беше окей стойност. Ще ми се отново да пробваме да забременея.

Видях този Б-комплекс в Зоя, но  Б6 и Б12 са в една капсула...? Thinking https://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BC-B … D0%BB%D0%B8.10978

(Пия още Натаспин, Омега 3, Вигантол, Л-тироксин превантивно заради рязко вдигнато ТСХ при първата бременност)

Здравей! За идеята ти за курс с вит. Б, мисля, че е добра! Със сигурност няма да ти навреди. Относно продуктът в Зоя - добре изглежда, но не съм специалист и не смея да твърдя дали всички витамини са ок там, ако има някой, който да ни посъветва, ще е страхотно! Аз също съм хетерозигот с тази мутация (и хомозигот по PAI) и ако се окаже, че тези витамини са подходящи за нас, бих си ги купила! Аз в момента пия Б6 и Б12 поотделно, на Natural factors. А относно натаспин омега 3, вигантол и останалите неща, които пиеш, лекар ли ти ги предписва или си ги взе сама? Аз съм на половината от 25 микрограма на Еутирокс от ендокринолог преписан, заради леко завишено TSH, но тъй като досега бях на антибиотици заради бактерии в урината, нямаше как да го замеря и да преценим дали тази доза ми върши работа и ще почакам май пак около седмица - две, докато стане ясно.... Благодаря предварително за отива!

# 310

Привет! Благодаря ти за споделянето на хапченцата, които и ти приемаш.
Зачетох се вчера за В витамини и днес реших набързо да пусна едно В12, фолиева и хомоцистеин в Синево. Честно казано, нищо не разбирам, но ме зачеса снощи ... Sweat Smile Доколкото виждам (като абсолютен НЕ лекар Grinning ), хората с мутация могат да имат завишен хомоцистеин заради лошото усвояване на В12 (и В6?) (https://www.synevo.bg/homotsistein/,  https://---shoretner923-3dbhEw8 и др.). Водел и той до аборти, та преди да пробваме отново пуснах последно изследване, хаха.

Излезе 10.43 - значи може би усвояването не е толкова зле.

АГ ми изписа Мета фолиева и Натаспин, но и В12 ми клонеше към по-ниско, та за всеки случай се боцнах за него. Реших да внимавам повече с разнообразната храна за В витамини и може би да не си предписвам витамини Grinning (https://americanpregnancy.org/healthy-pregnancy/pregnancy-health … b-pregnancy-24755 - готина статия на кои храни да наблегнем).
Иначе Вигантол и Л-тироксин за щитовидната са ми от ендокринолог, че беше скочил мноого ТСХ в ранната бременност. Омегата само за мъничко си я взех, че най-малко я поемаме с храненето.

Edit: Фолиевата когато пиех обикновената й форма беше стойност над 37, сега пак е много, но по-ниска (пия Мета от няколко дни)

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 12:31 от dее92

# 311
Blush сега видях, че ти вече пишеш тази група MTHFR
.....
dee92, разгледай тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=979764

аз нямам мутация в този ген и каквото съм чела, е било само информативно. Но имам някакъв спомен, че Сигридов иска хомоцистеин 7 и под 7

Фолиевата може да ти идва висока стойност, защото в момента на изследване има прием.

Виж в темат, за която ди дадах линк, със сигурност там ще те посъяетват как да пускаш витамините (спират ли се или не) и как се интерпретират резултатите

успех!

пп: цитирам ти думите на Desii
Скрит текст:
Дефицитът на витамините пък води ди висок хомоцистеин - при хора със сърдечно съдови проблеми не трябва да е над 10, при бременност Сигридов иска да го държи под 7, защото хомоцистеинът увеличава риска от тромби и уврежда кръвоносните съдове

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 13:55 от fotokod

# 312
Здравейте момичета. Дали има някой наясно с плацентарни молекули. В 8г.с ми ги пуснаха. След 10-на дена в началото на 10 излязоха резултатите. Като първата молекула е в норма, а втората беше завишена. Аз съм на терапия с фраксипарин от 0.4. Доктора каза, да не променям нищо, а са си продължа всеки ден с инжекциите. Но след два дни ме приеха с кървене-леко отлепване на плодния сак.
 Възможно е и да съм се претоварила този ден. Но се чудя възможно ли в отклонение в тези молекули да доведе до това отлепване?

# 313

Привет! Благодаря ти за споделянето на хапченцата, които и ти приемаш.
Зачетох се вчера за В витамини и днес реших набързо да пусна едно В12, фолиева и хомоцистеин в Синево. Честно казано, нищо не разбирам, но ме зачеса снощи ... Sweat Smile Доколкото виждам (като абсолютен НЕ лекар Grinning ), хората с мутация могат да имат завишен хомоцистеин заради лошото усвояване на В12 (и В6?) (https://www.synevo.bg/homotsistein/,  https://---shoretner923-3dbhEw8 и др.). Водел и той до аборти, та преди да пробваме отново пуснах последно изследване, хаха.

Излезе 10.43 - значи може би усвояването не е толкова зле.

АГ ми изписа Мета фолиева и Натаспин, но и В12 ми клонеше към по-ниско, та за всеки случай се боцнах за него. Реших да внимавам повече с разнообразната храна за В витамини и може би да не си предписвам витамини Grinning (https://americanpregnancy.org/healthy-pregnancy/pregnancy-health … b-pregnancy-24755 - готина статия на кои храни да наблегнем).
Иначе Вигантол и Л-тироксин за щитовидната са ми от ендокринолог, че беше скочил мноого ТСХ в ранната бременност. Омегата само за мъничко си я взех, че най-малко я поемаме с храненето.

Edit: Фолиевата когато пиех обикновената й форма беше стойност над 37, сега пак е много, но по-ниска (пия Мета от няколко дни)

Тази стойност на б12 е много ниска, ако правите опити определено е добре да вдигнеш нивата и едва ли ще успееш само с храна. На твое място бих започнала прием и бих се консултирала с доц Русев. Трябва да е на Горна граница, че дори и от горе. Приема се само в метилирана форма (метилколбаламин), щом имаш мутация.
Ако до сега си пила обикновена фолиева - то този висок резултат е заради нея (както и дефицита на б12) - не я усвояваш, пречи на усвояването на витамините от храната и маскира дефицити. Огледай всичко което консумираш - витамини, добавки, дори пакетирана храна (да нямат неметилирани б12 и фолиева) - ако имат, не трябва да ги консумираш повече. Доц. Русев препоръчва в такива случаи спиране на приема за  2-3 седмици, за да се изчисти организма от обикновената и после да се почне вече метилирана форма.
За понижаване на нивото на хомоцистеин се приема и б6 - имат синергично действие с мета фолата и мета б12. Препоръчвам да се следи темата за mthfr.

# 314
  • София
Dee92, fotokod и Desi - благодаря ви сърдечно за споделената информация! Аз също ще започна да следя групата за MTHFR, със сигурност ще ми е от полза... Благодаря ви сърдечно, момичета! След загубата на бебчо основно от форума съм се осведомявала за важността на витамините, докато прилежно си чакам часа за доц. Русев през ноември месец... Моят АГ изцяло пренебрегва този фактор, както и вероятно доста други неща, но тъй като сме финансирани по Фонда и сме задължени да използваме замразените две ембриончета, ще трябва да го изтърпя още известно време... Тогава вече ще го мисля, в зависимост от ситуацията. Дано имаме успех отново скоро и дано всички успеем да сбъднем най-милата си, съкровена мечта!...❤️

Общи условия

Активация на акаунт