Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 598
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
И аз съм така с много високи стойности и три различни лекаря ми казаха че всичко е наред. И за варицелта ми излезе нещо умопомрачително високо, но пак е ок.

# 496
Извинявам се, че пиша тук, но не знаех в коя тема е подходящо. Може някоя от вас да се е сблъсквала с този проблем. От скоро съм в нова клиника. Преди пункцията ми назначиха вирусология, която включва и хламидия. Никой досега не се е сетил да ми пусне това изследване, а съм обиколила доста лекари Sad Излезе много завишено Игг, което означва, че съм я изкарала в миналото, а при мъжа ми няма нищо. Според док. щом не съм я лекувала никога, възможно е инфекцията да си действа и да пречи на забременяването. Пуснах сега и Игм и Ига, за да решим какво да правим. Във всички случаи трансфер няма да има утре и ще замразим ембрито. Някой сблъсквал ли се е с това? Досега винаги микробиология и цитонамазка са ми били ок и много се шашнах откъде се появи този проблем...

# 497
Изследване за хламидия беше първото нещо, което ми назначиха и бях доста изненадана тогава. На мен ми обясниха, че е хубаво да се мине лечение, ако излезе положителна, защото била коварна и се цитирам "катерила" в организма, ме стояла само на ново тръби. При мен излезе положителна, минах десет дни с антибиотик, но не стигнах до контрола, защото имаше положителен резултат от инвитрото.

# 498
А какъв тест правихте? Кръвен или секрет? Препоръчаха ми PCR тест, при който се взема от вагинална проба. Колебая се какъв тест точно да направя.

# 499
Изследване за хламидия беше първото нещо, което ми назначиха и бях доста изненадана тогава. На мен ми обясниха, че е хубаво да се мине лечение, ако излезе положителна, защото била коварна и се цитирам "катерила" в организма, ме стояла само на ново тръби. При мен излезе положителна, минах десет дни с антибиотик, но не стигнах до контрола, защото имаше положителен резултат от инвитрото.

Даяна, благадаря за отговора. При теб кога започнаха лечението-по време на стимулацията ли? Смисъл явно не са ти отложили трансфера, въпреки че са я открили. Моя го отложиха, докато премине лечението и ми е кофти, че ще загубя още 2 месеца и заради Коледните празници Sad
Само на кръвните ми излезе, това ПСР отделно изследване ли е? Трябва ли и него да направя?

# 500
Месец преди стимулацията правих кръвен и всичко излезе много високо като стойности, казаха ми след антибиотика да направя контрола, която може да е или кръвен или pcr, но репрудуктивния ми лекар каза, че няма да отлагаме и две седмици след края на лечението почнах стимулация.

# 501
Интралипид беше соевият протеин, нали? Ако е така, може да си го купите от Малинов, май е 20лв и заедно с физиологичен разтвор, мисля че навсякъде могат да го влеят, имам в предвид болница. И ще е доста по-евтино. Аз плащах по още 20лв за самата манипулация, в провинцията. Тогава в Малинов беше 100лв. Сега още са вдигнали...  На какво отгоре. Че ти пускат банка разтвор +медикамент и даваш сумати пари

# 502
Здравейте, борбени дами! Имам нужда от вашите съвети, надявам се, че съм уцелила темата.
Ще се опитам да разкажа накратко: От 3г. се борим за детенце, като за последните 12 месеца имам:
- едно лапаро, при което бяха изгорени ендометриозни огнища и в резултат тръбите ми пропуснаха
- едно хистеро за отстраняване на полип
- четири неуспешни инсеминации
- едно инвитро с бременност, приключила в края на 5г.с.

Нямаме си замразени ембриончета и започваме от нулата. Водим се с неизяснен стерилитет. Изследвали сме обичайните хормони, B12, вит. Д , ИР, ЛУФ синдром търсихме заради ЕМ, АМХ, Инхибин Б, вирусологии, спермограми по Крюгер, микробиологии, НК клетки, кариотип - всичко е наред. Хетерозигот съм по PAI - 1 4G/5G2 , фактор XIII (F XIII) V34L3 , MTHFR A1298C и MTHFR C677T. Съответно след трансфера ми беше изписан фраксипарин/клексан. Отделно пия еутирокс, за да държа TSH ниско. Майка ми е с Хашимото, аз не знам, на времето ме обърка един лекар и сега просто следя хормоните.

Какво според вас е хубаво да се изследва още? Иска ми се да намерим, или поне да търсим, причина за неуспеха. За нас е постижение, че имаше бременност, защото до сега не се е случвало. Но ми се иска да избегнем повторен отрицателен финал.  Знам, че сте много в час, минали сте през какво ли не и общо взето опитът ви е безценен. Разбира се, че няма да тръгна за момента да изследвам на собствена глава, но ми се иска да знам какво да очаквам от нашия лекар или към какво да насоча аз вниманието му.  Ще бъда безкрайно благодарна за всеки отговор!

# 503
Здравейте,с хомозиготна мутация съм за mthfr защо започването на клексана от първи ден на цикъла помага за имплантацията

# 504
  • София/Севлиево
Аз съм със същата мутация,но нямам назначен НМХ,а само Акард(имам и PAI 4G/5G).

# 505
Здравейте!
Малко нахлувам в темата, за което се извинявам, но пуснах имунологични и излезе, че имам 17% Suppressor/cytotoxicТcells(CD3+CD8+) при долна граница 19. Коментара е "Препоръчвасе Оrthomolnatal–1доза(прах/капсули) дневно и контрол наТ/NK клетките при стартиране на процедурата".
Само да поясня, че преди последният ми ЗЕТ от преди 2 месеца, направих имунологична биопсия, която показа занижен брой NK клетки, като по - голямата част от тях лоши. Коментара на имунолозите беше да се изработи РВМС и да се направи контролна биопсия преди трансфер. Направихме РВМС, но доктора каза, че няма смисъл от контрола и направо правим трансфера, който за съжаление завърши с неуспех.
Сегашните имунологични са назначени в следствие на много тежък обрив, който получих 3 дни след трансфера. По - странното беше, че след като обривът започна да отшумява, на мястото на пъпките се появиха кръвонасядания.
Не съм сигурна дали има нещо общо, но като казах на доктора и той препоръча имунологични изследвания.
Някой, който е по - компетентен от мен, би ли могъл да ми даде съвет какво значат горните показатели. Имам разговор с доктора утре, но не спирам да мисля какво ми е положението и колко е сериозно...

# 506
Здравейте, след поредния неуспешен опит от клинилата ми препоръчаха да направя HLA-Typisierung A,B,C-Loci -молекулярно генетическо изследване за хистосъвместимост между двойката. Казаха ми, че това изследвание правят при трансплантация на органи между реципиент и донор.
В сайта на болница Надежда видях, че правят изследване за Крос-мач реакция чрез флоуцитометрия.
Въпросът ми е дали знаете каква е разликата между двете изследвания?
В понеделник ще звънна в Надежда на имунолозите за да питам, защото днес като звънях на информация не бяха чували за първото изследване.
Мерси предварително за помощта.

# 507
Във вашата клиника не ви ли насочиха къде да ги пуснете?

# 508
Във вашата клиника не ви ли насочиха къде да ги пуснете?

Клиниката ми е в чужбина, насочиха ме към Бодимед, там ми казаха, че го правят, но не можаха да ми обяснят какво точно е.
При мен възникнаха въпроси когато прочетох, че в България инвитро клиниките правят този крос -мач тест и по описанието ми се стори, че са еднакви, но не съм сигурна.

# 509
Няма идея, но дали няма някой форум за вашата държава, да се насочите? Доста сложно е така. Също, защо не напишете мейл на д-р Стаменов от клиника Надежда? Знам от други потребителки, че отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт