Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 610
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, някоя от вас имала ли е страшно завишени NK клетки (%CD16 NK от всички NK)? Знаете ли на какво се дължат?

П.П.: Моите резултати бяха двойно по-високи от най-високите резултати, които съм срещала. Не бях правила вливка преди бременността и изследването за тях беше пуснато в края на 5г.с. След вливка Интралипид 10мл ембриона оцеля близо 3 седмици и последва мисед. След него пуснах Fertility Test в Геника. Всички показатели са отрицателни.

Консултирай се дали не трябва да правиш вливка с имуноглобулини, не интралипид

# 481
Момичета, някоя от вас имала ли е страшно завишени NK клетки (%CD16 NK от всички NK)? Знаете ли на какво се дължат?

П.П.: Моите резултати бяха двойно по-високи от най-високите резултати, които съм срещала. Не бях правила вливка преди бременността и изследването за тях беше пуснато в края на 5г.с. След вливка Интралипид 10мл ембриона оцеля близо 3 седмици и последва мисед. След него пуснах Fertility Test в Геника. Всички показатели са отрицателни.

Консултирай се дали не трябва да правиш вливка с имуноглобулини, не интралипид

В резултатите пише NKa в присъствието на Intralipid 8.8 и NKa в присъствието на IVig 9.7. От тълкуванието разбрах, че се повлиявам по-добре от Интралипид и затова трябва да правя такава вливка.

П.П.: Мен ме притесняват прекалено високите резултати (над 70%). Имунолога не каза нещо конкретно освен, че преди следващ опит трябва да правя отново вливки.

# 482
Някой имал ли е лимфопения с гранулоцитоза? Информацията в нета е оскъдна, чакам коментар от лекарката.

# 483
Момичета, ще помоля за малко помощ. Тези дни ми предстои изследване за тромбофилии и имунологични. Репрудуктивния ни ги изпраща към д-р Стаменов, който е в Надежда, нали не греша? Изтеглих си ценорасписа им, разбрах цената за тромбофилии 170 лв, нищо не намерих за другото изследване. Моля, ако някоя е правила, да сподели за цена. Пускаме ги след мисед. Благодаря.

# 484
Момичета, ще помоля за малко помощ. Тези дни ми предстои изследване за тромбофилии и имунологични. Репрудуктивния ни ги изпраща към д-р Стаменов, който е в Надежда, нали не греша? Изтеглих си ценорасписа им, разбрах цената за тромбофилии 170 лв, нищо не намерих за другото изследване. Моля, ако някоя е правила, да сподели за цена. Пускаме ги след мисед. Благодаря.

Здравейте, миналата година без тромбофилията моите бяха около 500 лв

# 485
  • София/Севлиево
Момичета къде в момента е най-безопасно да направя вливка с Интралипид?А също и на нормална цена.В моята клиника е 350 лв,което е доста.Някой скоро правил ли е и къде?И искаха ли ви PSR? Моят е отрицателен от петък,но не знам колко дълго важи...

# 486
Здрасти Ели,
Препоръчвам ти Клиника Малинов.
Скоро правих вливка там, само че имуноглобулин. Интралипида беше между 85 и 135 лева, можеш да ги питаш по телефона. Не са ми искали PCR.
Успех! Blush

# 487
  • На изток от Ада
Интралипид, сложих. септември преди О. О не я хванах с тестовете и не съм Бременна. Трябва ли да се слага пак Интралипид?

# 488
Действието на Интралипида е 2 месеца, така, че 60 дни след вливката правиш нова ако няма бременност.

# 489
  • София
Здравей, Ralitsa, след проведени имунологични изследвания в клиника Малинов, доц. Русев ми е препоръчал Имуноглуболин вливка 2-4 дни преди замразени трансфер, който ми предстои. Моля те да ме информираш за цената (мисля 5 мл) на вливката и ако имаш допълнителна информация какво представлява тази вливка, ще съм безкрайно благодарна да споделиш. За първи път минавам през това, след мисед съм от тази година (бебето беше 12 г.с.).... Благодаря ти предварително!

# 490
Може и да греша, но имуноглобулин не е ли общото наименование? Т.е
примерно Имуноверин(търговското име) е препарат със състав имуноглобулин

Ninfa, в терапията нямаш ли изписани конкретни имена на продукти? (по груб спомен мен доц Конова ми беше описала 2 различни търговски имена и респективно нужните разфасовки)

Избрах да е Имуноверин (който по мои разбирания отговарв на посочените пт теб 5ml)

Но! 5 ml е само 1 ампула..а на мен ми бяха изписани 40 бр (по спомен- ампулите бяха към 550-600лв, отделно заплатих вливането и беше май към 60-70 лв)

# 491
  • София
Имуновенин, октагам, интратек са все различни търговски марки имуноглобулин. Имуновенин е български, по-евтин и има повече странични ефекти.

# 492
Здравейте! Бременна съм в трети месец и след генетичен тест ми казаха да се изследвам за цитомегаловирус. Пуснах IgG и IgM антитела. IgG е доста висок. Това означава ли, че инфекцията е прекарана в близките три месеца или трябва да пусна допълнителни изследвания?

# 493
icecube,  спокойно! Имам почти същите резултати - питах 5 различни лекаря - няма проблем. Това означава, че имаш имунитет/ прекарала си го, но не по време на бременността. Единият лекар ме накара да повторя изследването(аз го направих в друга лаборатория и ми излезе по-нисък резултат, но пак в същата конфигурация), питай твоя следящ дали да го повтаряш.

# 494
fia37, благодаря от сърце за отговора, много ме успокои! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт