Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 587
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Момичета за първи път ще пиша в темата. Но имам нужда от мнение. Направих спонтанен аборт в 5 г.с. И ако си направя тромбофили и Нк клетки още този месец дали ще повлияе на резултати те. Или да изчакам да мине един цикъл.

# 526
Изследване за придобита тромбофилия можеш да направиш по всяко време, не се влияе от от здравословно състояние, храна, напитки и т.н. За нк клетките може би е добре да изчакаш, повлияват се от текущото състояние на организма.

# 527
  • София
nasito8988, след положителен тест означава веднага, а не след 3 седмици. Не ги трябва час за това, звънни в Малинов и питай кога да отидеш в следващите дни.

# 528
  • На изток от Ада
Да, днес ходих, сложиха ми системата протече, но съм имала температурата и отпадна... Пратиха ме за тест за ковид, който е -. На мен пише 2 4 дни след положителен тест.
Delisardeli, a фраксипарин 0.4 или клексан  спешни ли са? След + тест трябва да се започне едно от двете. Обаче генеколожката днес, не ми ги предписва.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 21:01 от nasito8988

# 529
Момичета ,някой знаели  от колко гр. е една вливка Октагам и каква е цената му ?

# 530
Момичета ,някой знаели  от колко гр. е една вливка Октагам и каква е цената му ?

Има различни, зависи какво е предписано. Аз си купих Октагам 5 гр. в 50 мл. за 490 лв. А вливането в моята клиника е 50 лв.

# 531
  • На изток от Ада
Ппак питам дали фраксипарин или клексан са спешни. Имам терапия след +тест да се започне едно от двете през ден . А моята генеколожката оказва да ми напише рецепта... Имам записан чаша за 30 12 (15 дни след теста)
Дайте Ел поща на Доц Русев

# 532
  • София
Фраксипарин или Клексан се започват веднага след положителен тест и се поставят всеки ден, действието им е 24ч.

При инвитро се започват още от деня на трансфера

# 533
Фраксипарин и Клексан се изписват като терапия за превенция на евентуален проблем, който заради доказана тромбофилия има по-голяма вероятност да настъпи. Никой не може да предвиди дали изобщо или кога точно ще стане беля, затова се препоръчва възможно най-рано да се започне терапия, за да се елиминира и минимален риск.

# 534
  • На изток от Ада
Благодаря ви

# 535
  • София
Ппак питам дали фраксипарин или клексан са спешни. Имам терапия след +тест да се започне едно от двете през ден . А моята генеколожката оказва да ми напише рецепта... Имам записан чаша за 30 12 (15 дни след теста)
Дайте Ел поща на Доц Русев
Аз ги взимам и без рецепта. Никога не са ми отказвали.

# 536
  • София
На предния ми ин-витро опит не ми искаха рецепта за тях (тази година, март месец, до към юни продължи прилагането). Сега обаче искат не само рецепта, а в някои аптеки искат и изследването за тромбофилия, с което се доказва необходимостта за приложението им.... Не знам зависи от късмета явно. Заради настъпилата липса на НМХ поради Коронавируса поне според мен са затегнати мерките, поне в аптеките в София, които аз посещавам. Свържете се с доц. Русев или АГ, който да ви изпише рецепта, за да сте спокойна! Междувременно, повечето лекари (аби не само) съветват приложението на НМХ да е всеки ден. Успех!

# 537
Здравейте момичета. Имам нужда от мнението ви. Бременна съм в 14 гс след ин витро. Преди процедурата имунологични изследвания и всичко беше в норма. След + тест пак изследвах НК клетките и бяха в норма. В 8 гс пак ми бяха назначени и бяха в норма. И сега ми са назначени да пускам НК клетките в 14-15 гс, но аз честно казано се чудя дали пак да ги изследвам при положение, че до сега винаги бяха в норма...

# 538
  • София
Повишените НК клетки пречат на имплантацията и закрепването на плацентата, затова терапията за тях е преди забременяване и в ранна бременност. В 14—15гс плацентата е почти е завършила растежа си. А и доколкото съм чела при бременност нк клетките по принцип са завишени.

# 539
Момичета някой от вас приемала ли е медрол и в по напреднала бременност. Аз съм с астма и целогодишна алергия и алерголога смята, че е по добре да приемам медрол вместо какъвто и да е антихистамин. Бян на медрол до 12 гс (пих го в продължение на почти 3 месеца). От около 3 седмици съм го спряла, но алергията много  ми се обостри и даже тази нощ пих еднократна висока доза медрол (16мг) защото бях с пристъп. Някоя дама имала ли е такъв проблем? Спрейчета пробвах всякакви без резултат... Днес ще се чуя е с АГ за видя какво ще му е мнението...Но ми е притеснено да не се отрази на бебето ако го пия с напредването на бременността...

Общи условия

Активация на акаунт