Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 675
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Ако ти е през ден клексана и си решила да спазваш това предписание - тогава ги редувай. Единия ден клексан, на другия ден аспирин.

# 421
Ако ги редуваш обаче имай предвид, че действието им е различно и един ден все  едно един ден си без НМХ, а при някои мутации това може да е опасно.

# 422
Да, това многократно е коментирано. Терапията с нмх според всички хематолози трябва да е всеки ден, заради 24 ч. им действие. Аспирин може през ден - потвърдено от двама хематолози. Единствено, Русев, Конова и Сигридов понякога дават терапия с нмх през ден. Аз съм писала преди време за обяснението на Русев за тази терапия (за образуване на тромб били нужни 30 ч след спиране действието на нмх) и един вид - дават ти почивка. Сигурно ако няма реална нужда от терапия и е просто някаква “застраховка”. За мен лично това е ненужен риск.

# 423
Здравей, Desii_123,
Благодаря за уточнението. И двете мутации, които имам се водят нискорискови, нямам тромбофилия и доколкото съм наясно е по-скоро терапия застраховка. Знам за продължителността на действието и за мен е доста странно - факт, но на този етап, поне до понеделник, ще е през ден. Същевременно знам добре, че Русев не е хематолог и не може да бъде специалист по всичко. Но всички вие знаете, че това ходене по мъките е убийствено. За себе си съм взела решение да следвам съветите на Русев. Поне засега.
Всичи знаете колко е трудна комуникацията с него, по-скоро връзката, защото не вдига, няма часове и се чака ужасно много, но това е положението. Затова си позволих да се допитам до всички вас, защото пътищата и целите ни са еднакви! Пожелавам ви искрено успех на всички прекрасни дами тук!
Благодаря ви най-сърдечно!

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 16:30 от Kam_76

# 424
Моята терапия след трансфер беше един ден НМХ в сутрешен час и един ден аспирин протект във вечерен час и така редуване до теста. След теста НМХ ми стана всяка сутрин, а аспирина остана през вечер.
От Конова ми е терапията

# 425
Момичета,
излязоха ми резултатите от изследванията при Русев и съм цъФнала от всякъде с ембриотоскини, завишени НК клетки и още 100 неща. По този повод, на първо време имам изписана вливка на 5г. имуноглобулин.
Имам няколко въпроса към по-вещите. Аз отделно ще си отида за коментар при него идната седмица.
1- Знам че има няколко вида имуноглобулин, но до колкото моето проучване показва октагама е най-изчистен и съответно най-скъп. Като че ли ми се иска него да влея. Доцента има ли предпочитан вид на който настоява?
2- За колко време изтича такова количество вливка? За да знам колко време да отделя.
3- Понеже виждам че разфасофките на всички видове имуноглобулини са по-големи от колкото е нужно, има ли как да си складирам остатъка за по-нататък ако се наложи или отива на боклука?

# 426
Здравейте,

Трябва да се свържа с RPetrova911, но и е пълна входящата кутия и не мога да и изпратя съобщение.
Ако види този пост нека ми пише.
Благодаря!

# 427
Здравейте момичета! Установих, че получавам зацапване по време на овулация от аспирина, който ми е предписан от доц. Русев да пия през ден.
Според вас нормално ли е да имам такова зацапване и да пия ли аспирина след овулация или изобщо да не го пия?
Ще съм ви благодарна за мнения.

# 428
Момичета,
излязоха ми резултатите от изследванията при Русев и съм цъФнала от всякъде с ембриотоскини, завишени НК клетки и още 100 неща. По този повод, на първо време имам изписана вливка на 5г. имуноглобулин.
Имам няколко въпроса към по-вещите. Аз отделно ще си отида за коментар при него идната седмица.
1- Знам че има няколко вида имуноглобулин, но до колкото моето проучване показва октагама е най-изчистен и съответно най-скъп. Като че ли ми се иска него да влея. Доцента има ли предпочитан вид на който настоява?
2- За колко време изтича такова количество вливка? За да знам колко време да отделя.
3- Понеже виждам че разфасофките на всички видове имуноглобулини са по-големи от колкото е нужно, има ли как да си складирам остатъка за по-нататък ако се наложи или отива на боклука?

Здравей, аз направих същата вливка за ембриотоксини в Малинов миналата седмица. Купих от тяхната аптека немския Имуновенин, доцента го препоръчва и струваше 520лв. Вливката беше около 3 часа, накрая даже спря да тече, системата нещо се запуши и ми го инжектира сестрата. Слава Богу нямаше никакви странични ефекти, не вдигнах температура и си отидох на работа след това.

# 429
Момичета, можете ли по - вещите да ме ориентират Препарата от рецептата на каква ориентировъчна цена е и лесно ли се намира ?

Все още съм под въпрос дали ще имам трансфер, но ако Да, ще трябва да си го набавя бързо.

# 430
За самият препарат не знам, но вливка с него в Малинов излиза 80 лв., като те го осигуряват.

# 431
Здравейте момичета,
Имах кървене с първа бременност и лежах в болнца, но не направих аборт. Посъветваха ме да си пусна генетични изследвания за тромбофилия и ги пуснах. Излязоха два хетерозиготни гена. Ще сложа резултатите по долу, ако случайно някоя от вас е запозната, дали би ме посъветвала, защото съм наистина притеснена, а достъпа ми до лекари е силно ограничен заради тази ужасна пандемия.

Мутация в ген за Prothrombin G20210A¹ - Хомозигот по нормален алел
Мутация в ген за Фактор V Leiden -  Хомозигот по нормален алел
Алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G² - Хетерозигот
Мутация-MTHFR C677T - Хетерозиго
т

Имам силни сърцебиения, които се появяват и минават и ме притесняват много. Не знам, може ли да е от това. От всичко което изчетох, вече не знам да пия ли фолиева киселина или витамини или да не пия.... : ( Тотално се обърках.
Ако някой от вас е имал подобни резултати и е имал шанса да се консултира с генетик или хематолог, моля ви споделете!

# 432
Момичета, някоя наскоро да е контактувала с проф. Кременски? Миналия път ми отговори след 4 дни , а сега вече му пиша 2 мейла в рамките на 2 седмици с резултати от изследване и нямам отговор.. Вече се отчайвам , а ми е важно неговото мнение...

# 433
Здравейте момичета,
Имах кървене с първа бременност и лежах в болнца, но не направих аборт. Посъветваха ме да си пусна генетични изследвания за тромбофилия и ги пуснах. Излязоха два хетерозиготни гена. Ще сложа резултатите по долу, ако случайно някоя от вас е запозната, дали би ме посъветвала, защото съм наистина притеснена, а достъпа ми до лекари е силно ограничен заради тази ужасна пандемия.

т

Имам силни сърцебиения, които се появяват и минават и ме притесняват много. Не знам, може ли да е от това. От всичко което изчетох, вече не знам да пия ли фолиева киселина или витамини или да не пия.... : ( Тотално се обърках.
Ако някой от вас е имал подобни резултати и е имал шанса да се консултира с генетик или хематолог, моля ви споделете!
има тема посветена на MTHFR във форума, много е полезна. Ако си пила до сега обикновена фолиева и обикновени комбинирани витамини  е нужно да ги спреш. След поне 3-4 седмици почивка може пак да си пиеш фолиева, но само мерилирана (неофолик мета, топ фолат...). Добре е да си следиш периодично нивата на б9, б12 (трябва да е на Горна граница) , б6 и хомоцистеин. Хомоцистеин е добре да е под 7. Ако пиеш Вит б12 също трябва да е метилиран. Повечето комбинирани витамини не са подходящи, но не са и нужни

# 434
Здравейте момичета,

т

има тема посветена на MTHFR във форума, много е полезна. Ако си пила до сега обикновена фолиева и обикновени комбинирани витамини  е нужно да ги спреш. След поне 3-4 седмици почивка може пак да си пиеш фолиева, но само мерилирана (неофолик мета, топ фолат...). Добре е да си следиш периодично нивата на б9, б12 (трябва да е на Горна граница) , б6 и хомоцистеин. Хомоцистеин е добре да е под 7. Ако пиеш Вит б12 също трябва да е метилиран. Повечето комбинирани витамини не са подходящи, но не са и нужни
Допълвам горното мнение: добре е от тромбофилиите да изследвате още Фактор XIII и ACE (I/D), тъй като при мутация те засилват ефекта на PAI и може да е необходима терапия с нискомолекулен хепарин при бременност.
За сърцебиенето - не мисля, че би могло да е свързано с тромбофилията. Най-добре направете консултация с кардиолог.

Общи условия

Активация на акаунт