Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 666
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, имам назначена вливка имуноглобулин, заради ембриотоксини и вече съм я планирала за вторник, уж трябваше да е около 2-3 дни преди О. Обаче днес на преглед разбрах че имам един доминантен фоликул който доста е подранил и се очаква овуто да е точно вторник. Дали е проблем да я направя тогава? Просто вече няма как да я изместя във времето.

# 451
  • София
Raulista, от овулация до имплантация има няколко дни, така че действай спокойно. Стискам палци да уцелите момента.

Gebura, според мен лечението след фертилити теста е с приоритет.
За аспирина - аз го пих до 5гс.

# 452
За повишените ТЛА си слушай Русев и си пий при опитите аспирина. Калчев не е толкова запознат с тези проблеми, а и повечето аг яко му се плашат на аспирина. Ако забременееш и има прокървяване, аспиринът се спира просто.

# 453
За повишените ТЛА си слушай Русев и си пий при опитите аспирина. Калчев не е толкова запознат с тези проблеми, а и повечето аг яко му се плашат на аспирина. Ако забременееш и има прокървяване, аспиринът се спира просто.

За аспирина много вярно - някой АГ го отричат, въпреки, че за жени с високо кръвно след 12 г.с. е важен.

# 454
  • София
След 12гс аспирин протект се изписва при риск за прееклампсия. За високо кръвно има други медикаменти.

# 455
Здравейте, момичета. На колко време правите контролни изследвания? Имам завишени НК клетки (16%), последва антибиотик и имуновенин. Трябваше да пусна контролни изследвания след инсеминация, но не стигнах до нея.

След вливката през 3-4 дни  съм с хрема, някоя от вас да е забелязала същото след Имуновенин?

# 456
Момичета,
Утре съм за първи път на влика имуноглобулин.
Никой нищо не каза има ли неща които трябва/не трябва да правя преди/след вливката? Предполагам че мога да си закусвам нормално?

# 457
Момичета,
Утре съм за първи път на влика имуноглобулин.
Никой нищо не каза има ли неща които трябва/не трябва да правя преди/след вливката? Предполагам че мога да си закусвам нормално?

Няма ограничения, аз си закусвах, даже и две кафете изпих, защото се забави часа ми. Даже сестрата ме попита дали съм яла преди да пусне системата

# 458
В моята клиника дават инструкции преди вливките, в които пише да съм приемала лека храна и много вода.
Един път момичето на съседното легло беше пило само кафе, без да го спомене, и по време на вливката вдигна кръвно. Спраха системата, дадоха и да пие вода, изчакаха да се нормализират показателите и тогава продължиха.

# 459
  • София
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала в темата, но следя с интерес. Днес ми мина заветния преглед при доц. Русев (след около 2 месеца чакане..) Доволна съм от прегледа много - изслуша ме, записва си важните според него неща, любезен, обяснява, начетен. Но накратко, назначи ми изследвания за около 500 лв.... Предисторията ми - една неуспешна инсеминация, оказахме се по мъжки фактор, финансира ни Фонда, един опит ин-витро до 12 г.с. и след това спряла сърдечна дейност.... Хомозигот съм по PAI  и хетерозигот по MTFHR, което разбрах след като загубих бебетата, като при все това бях на Клексан 0.6 превантивно (от АГ изписан, без никакви изследвания)  до самия край.... Кюретажът ми беше на 04.06.2020 г. Имаме 2 замразени ембриона, досега лекувах бактерии в стерилна урина, стафилококи във влагалищен секрет, а сега се оказва, че имам и раничка (голяма ектопия) на шийката на матката и не знам дали сега да правим този трансфер... АГ ме притиска да го правим още сега, а аз се притеснявам дали това няма да се отрази неблагоприятно при една евентуална бъдеща бременност. Та не знам какво да правя... Моля ви за мнение и най-вече за информация - изследванията, които доц. Русев иска веднъж ли се правят или преди всеки опит? Защото ако след още няколко месеца пак ще трябва да дадем накуп още 500-600 лв., не знам доколко ще издържи финансово със съпруга ми... За съжаление заплатите ни не са кой знае какви. Както и да е, това си е моя грижа. Благодаря сърдечно предварително на отзовалите се!

# 460
Здравейте ! Бях на преглед при доц. Русев , не мога да се свържа с него и да си задам въпросите . Имам назначени няколко вливки - една с имуноглобулин 2-4 дни преди овулация и после с интралипид след + тест . Притеснява ме вливката с интралипид , четох доста мнения и още се чудя какво да правя . Интересува ме , тези от вас които са я правили скоро - имали ли сте проблеми после , цялата тази история с ковид и смъкването на имунитета е доста притеснителна

# 461
При вливка с интралипид никога не съм имала каквито и да било проблеми, нито спад в имунинета. При вливка с имуноглобулини ми прилоша.

# 462
Интралипид и Октагам не намаляват имунитета. Правила съм доста вливки по всяко време на годината и не съм боледувала след тях. Трима доктори с различни специалности са ми обяснявали как точно действат, но не съм мед. лице и не мога да преразкажа.
В началото на Covid истерията правих два поредни месеца и също не се разболях от нищо. Работя с много хора, срещам се постоянно с приятели, не си седя само в къщи, дори и сега.
Преди следващия ми ЗЕТ, надявам се февруари,  също ще правя по препоръки на репродуктивния ми доктор, имунолог и ендокринолог.

# 463
А знаете ли , има ли шанс за забременяване с ембриотоксини ? Аз съм с ембриотоксини и НК клетки , та се чудех има ли някаква надежда преди да направя вливките , нещата да се случат ?

# 464
Здравейте, моля, ако някой знае какво означават тези резултати, да коментира  назначени са ми от Калчев и имам час при него след 2 седмици. До момента имам установени хетерозигот по четири гена, повишени НК и ТЛА, сега и това. Писна ми от всеки тест да излиза по нещо Sad

Общи условия

Активация на акаунт