Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 494
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета!
Заради проблемно забременяване пуснах изследване на NK клетки ( в лаборатория Кандиларов) Резултатите излязоха, но не мога да се ориентирам в разчитането - виждам, че са в референтните стойности, но предполагам има и други важни тълкувания. През фев имам час при доц.Русев, но ако някоя от вас може да помогне преди това, ще съм много благодарна Hug

# 571
Момичета, моля за съдействие! Може ли препоръка за генетик в Майчин дом, тъй като ни насочиха натам. Приемам предложения и за други клиники, тъй като имаме желание да се допитаме до повече от 1,2 мнения. Със съпругът ми нямаме никакви други проблеми, но за лош късмет и двамата имаме отклонение в една и съща хромозома. Имам една БХ бременност и един неуспешен ЗЕТ с два тридневни ембриона с "отлично" качество ( може би само морфологично, не и генетично ). По подразбиране, ще трябва да играем на тото, също така при следващ опит ще направим и ПИД, като от тук разбирам, че не винаги се постига бременност и с проверени генетично ембриони.

# 572
Момичета, моля за съдействие! Може ли препоръка за генетик в Майчин дом, тъй като ни насочиха натам. Приемам предложения и за други клиники, тъй като имаме желание да се допитаме до повече от 1,2 мнения. Със съпругът ми нямаме никакви други проблеми, но за лош късмет и двамата имаме отклонение в една и съща хромозома. Имам една БХ бременност и един неуспешен ЗЕТ с два тридневни ембриона с "отлично" качество ( може би само морфологично, не и генетично ). По подразбиране, ще трябва да играем на тото, също така при следващ опит ще направим и ПИД, като от тук разбирам, че не винаги се постига бременност и с проверени генетично ембриони.

Проф.Кременски за друг не се сещам
Може да му пишете на имейл и той ще ви даде обратна връзка относно въпросите Ви.
Успех

# 573
Sunshine202, благодаря Ви!

# 574
  • София
Кременски може и онлайн, но аз препоръчвам Савов.

Кариотип пуснете и двамата, ако не сте.

# 575
Здравейте отново, момичета. ДНК фрагментациите излязоха и са завишени:

ДНК фрагментация на сперматозоиди

Сперматозоиди с фрагментирана ДНК (%)                      68 %               ≤ 15% - ДНК фрагментацияв норма; >15 -< 30% -Гранична ДНК фрагментация;≥ 30% -Завишена ДНК фрагментация

Сперматозоиди с нефрагментирана ДНК (%)                    32 %
Заключение: Asthenozoospermia, Hypovolemia, Завишена ДНК фрагментация

Най-накрая открихме някакъв проблем при нас! Не съм сигурна, че се радвам де... Може ли да споделите какво се прави в такива случаи? Консултации с андролог, лечение? Нещо помага ли като става дума за ДНК? Или просто ИКСИ? Или има още нещо подходящо освен него?

# 576
Здравейте отново, момичета. ДНК фрагментациите излязоха и са завишени:

ДНК фрагментация на сперматозоиди

Сперматозоиди с фрагментирана ДНК (%)                      68 %               ≤ 15% - ДНК фрагментацияв норма; >15 -< 30% -Гранична ДНК фрагментация;≥ 30% -Завишена ДНК фрагментация

Сперматозоиди с нефрагментирана ДНК (%)                    32 %
Заключение: Asthenozoospermia, Hypovolemia, Завишена ДНК фрагментация

Най-накрая открихме някакъв проблем при нас! Не съм сигурна, че се радвам де... Може ли да споделите какво се прави в такива случаи? Консултации с андролог, лечение? Нещо помага ли като става дума за ДНК? Или просто ИКСИ? Или има още нещо подходящо освен него?

Tommy, ако фрагментациите са причинени от оксидативен стрес, може да се повлияе. Моят мъж успя да ги смъкне от над 30% до около 20% с тотално спиране на цигари (беше ги намалил драстично, но все още подпушваше) + Proxeed Plus. Но имаше препоръка от лекар за добавката, така че най-добре се консултирайте с андролог или уролог.

# 577
Никакви вредни навици нямаме, мога да кажа, че живеем доста здравословно. Единствено спорта сме намалили (почти спрели) покрай ковид.

# 578
Момичета, след мисед в 8гс съм имам час при д-р Русев след 2 седмици и ми се иска да се подготвя възможно най-добре за часа ми, за да не губя излишно време.
Имам вече пуснати за вродена тромбофилия пълен пакет и кариотип, предстои да пусна витамини, щитовидна жлеза, инсулин, ПКК.
От имунологичните обаче има ли нещо, което мога да пусна предварително? Така или иначе ще се боцкам, иска ми се просто да отида с възможно най-много изследвания, за да ги обсъдим. Знам, че в последствие ще ми назначи вероятно нещо допълнително, но поне основните имунологични да пусна.

# 579
  • София
Остави имунологичните той да ти ги назначи. И си вземи нещо за писане 👍

# 580
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас е пускала изследване за тромбофилия, кариотип и антифосфорипидни антитела в лаборатория, например Рамус?

Спешно ми е в момента, а до София няма да успея да отида и искам да знам дали мога да ги направя в Рамус
Може ли да им се вярва?
Благодаря

# 581
Здравейте,
излезнаха ми изследванията за тромбофилия.
Хетерозиготен генотип 4G/5G PAI
Хетерозиготен генотип VAL34LEU F13

Предстои ми пореден трансфер, според Вас  трябва ли да се притеснявам и дали ще ми назначат терапия?

# 582
Здравейте,
излезнаха ми изследванията за тромбофилия.
Хетерозиготен генотип 4G/5G PAI
Хетерозиготен генотип VAL34LEU F13

Предстои ми пореден трансфер, според Вас  трябва ли да се притеснявам и дали ще ми назначат терапия?

Според мен е редно да сте на терапия!

# 583
Здравейте момичета, да питам някой скоро записвал ли е час за доц Русев и как вървят? Също така си спомням, че преди се коментираше, че доцента преглежда рано сутрин без час - дали още е така? Благодаря!

# 584
Здравейте, имате ли представа какво означава това заключение на изследване кариотип:
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Мъжки кариотип 46, ХУqh+

Общи условия

Активация на акаунт