Второкласници.Тема 1.

• 36 904
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
В една школа в София, казва се Istudy. Иначе глада много анимация и само на английски, но четенето е от школата. Ние само проверяваме домашни.

# 166
Моето не че не е ученолюбиво, но гледа от каките тук, които не се занимават с никакво четене, смятане и т.н.

# 167
  • shumen
Моя сега изяви желание и го записах на курс по английски.Още учат азбуката и да четат по кратки и лесни текстчета.

# 168
Синът ми сяда да чете с много уговорки, сега почна "Мечо Пух". Ходихме до Алеята на книгата и от целия избор на прекрасни детски книжки си избра за митични чудовища... Изобщо не му се пише, рядко решава по малко във Ваканционната книжка. Таблицата за умножение му я купих ламинирана, не е започнал още да я учи. Има и читателски дневник, аз попълних за пример за първата прочетена книжка и дотам. Голяма разлика с по-голямата си сестра, ще видим май зор във втори клас.

# 169
Ааа не се подвеждайте по моите писания. От скоро е меракът и то само по математика 😉 Тя винаги му е била с предимство, ама лятото всичко беше зарязано. И той има ваканционни книжка, ама голям зор с нея - не му се занимава. Четенето напредва с побутване от време на време(просто забелязвам и лек интерес). Около нас като слушам, на всички им се играе и не им се чете 😉

# 170
Моята единствено чете и то с напомняне от моя страна. Госпожата беше казала по 10 страници дневно. Като ѝ напомня и сяда, има респект от учителката. За писане и решаване на задачи и дума не може да става, госпожата не била казала. 😀
По цял ден телевизия, игра на телефона и вечер край блока , малко четене. Говорих с някои майки на деца от класа, при тях е същото положение. А като знам какви планове правех...

# 171
  • Варна
Леле, 10 страници... Моят чете по две. Измарял се бил. Вчера остави 15 реда от главата недочетени, щото били на другата страница. Викам не ти ли е интересно какво ще се случи? Ми интересно ми е, ама се уморих Crazy

# 172
Моята е същата договаряме се за три или четири и даже може да спре на средата на изречението😀. Нищо не е в състояние да я накара да прочете малко повече от три страници. За десет е пълен абсурд и напук ще започне да срича още повече и ще ми чете сто часа😂

# 173
Хаха, това ми напомня как приятелчето на моят господин, четял през ред, за да минава по-бързо страниците😂 Ама набързо му усетили схемата.

# 174
  • shumen
Моя също с много уговорки от моя страна сяда да чете и то по 4-5 страници.Но в занималнята чете по 10 страници,а сега по 10 басни,защото госпожата казала и е закон Божи.

# 175
  • София
Боже, като чета тази тема имам чувството, че моето дете е най-неученолюбивото. Нито му се чете, нито пък задачи му се решават, че и по 5-6 страници на ден... Чете, колкото да не е без хич и толкова. Заряза и писане, и смятане. С таблицата сме до 3. Но пък като слушам майките около мен всичките му съученици са на същия хал.
+1
Добре, че имам опит и не се стресирам от подобни писания Simple Smile
Дребният чете горе-долу всеки ден, но с много увещания, по десетина минути. После аз чета няколко страници. Срича все още. Пише сам доста, но негови си неща, прави все още много грешки, основно "изяжда" по някоя гласна.
Ох, успокоих се, че не е само мойто таквоз неученолюбиво. Simple Smile Един сборник по математика го мъчим цяло лято, а е за първи клас и смао реве колко и е трудно. Таблицата не сме я почвали, защото не са ни казвали да я учим. Аз на своя глава купих и съм и я залепила до леглото белким и привлече вниманието. Четенето също е голяма мъка. В началто много сричаше, сега е малко по-добре, но повече от 3 страници на ден не чете.
Тя, понеже е януарче, и още поддържам връзка с майките от отчетната. Та там, почти всички ги пуснаха на 6 години и сега наборчетата ще са 3 клас и четат по 30-4о странци на ден и аз само се комплексирам, ама каквото такова.

# 176
Еее.... По 30-40 стр. ?!
Значи съм под нивото на тези бъдещи третокласници Anguished

# 177
  • shumen
Е чак пък 30-40 страници.
Да питам аз при вас имаше ли вече родителски срещи и казаха ли вече какво трябва да се купува като тетрадки и консумативи.На нас още не са ни казали нищо.Само Юли още събраха по 40 лева за помагала и повече нищо не са казвали.

# 178
  • Варна
Рано е за родителски срещи, в началото на септември ще има вероятно. Нищо не съм купувала още, има време.

# 179
  • София
При нас за първи клас (брат и) ще има родителска на 03.09. За каката още не са ни казали. Аз пък накупих почти всичко, докато бях отпуска и бях по-свободна, че септември ми е голяма лудница. Вече допълнитлени помагала и прочие, като кажат.

Общи условия

Активация на акаунт