Второкласници.Тема 1.

• 36 896
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Както бях писала, моят син в крайна сметка подхвана Патиланско царство. Не е напреднал много, но щом ми разказва с ентусиазъм, значи му харесва 🙂 2-3 дни взех да му давам и по 1-2 страници по български, че да не забравя да пише. Ама пък на него му дойде мерак за задачи по математика, та 3-ти ден ме кара да му измислям по 5-6страници със задачи🙄 Дано не му мине до есента😊

# 151
И моят май намери музата най-накрая с "Мили бате". Беше почнал "Приятелите горанчета",  после "Малкият Никола" (която аз и брат му намираме за много смешна и интересна).  И двете не ги дочете. Но сега дали, защото и аз почнах да го карам да пише, вчера чете доста и каза "много е интересна!". Има един тъжен момент книжката и много се притеснявам от реакции, че той лично има травматичен спомен със смърт на любимо куче.

# 152
  • shumen
И аз взех да го карам да пише и решава задачи по-малко.Той в занималнята чете,но писането и задачите им са сведени до минимум.Таблицата до 6 явно там са я научили,но ги знае подред,а като взема да го питам разбъркано не се сеща.

# 153
Моята дъщеря за четенето се пазари колко страници да прочете и колкото се договорим толкова прочита😀
Иначе и на нея ѝ е по-интересно по математика и аз ѝ намерих тестове от минали математически състезания за 1 клас и тя ги решава с удоволствие, после брои точки, обсъждаме къде греши. Забавляваме се....

# 154
Моята иска да учи само нови неща по математика. Още не си е дорешила задачите в учебниците от първи клас. Вчера и давах задачи за проценти. Не и е интересно да чете приказки и измислици(с малки изключения, като Лили, които са забавни), а само истини и факти, примерно.

# 155
И ние в някакъв момент четохме Лили. Тя каза, че били страшно интересни, на мен не ми харесаха, но щом искаше прочетохме 3-4, после каза, че ѝ доскучало.

# 156
И на мен на български Лили не ми е кой знае колко интересна, но на английски в оригинал много е забавна.

# 157
Преводът наистина е много важен. Ще я намеря на английски и ще ѝ я предложа. Тя може да чете много добре и за мой срам по-добре отколкото на български.

# 158
  • Варна
Боже, като чета тази тема имам чувството, че моето дете е най-неученолюбивото. Нито му се чете, нито пък задачи му се решават, че и по 5-6 страници на ден... Чете, колкото да не е без хич и толкова. Заряза и писане, и смятане. С таблицата сме до 3. Но пък като слушам майките около мен всичките му съученици са на същия хал.

# 159
  • shumen
Месечинке,моя добре,че е занималнята и там чете,пише и смята по малко.Ако чака само на мен нищо нямаше да прочете и напише цяло лято.Аз като кажа да прави нещо и започва да му се спи, да му се яде и още куп неща,но каквото госпожите кажат е закон за него и трябва да се изпълни.

# 160
Не се стресирайте. Моята също иска само игри или табле, ако аз не настоявам нищо няма да стане. Опитвам се поне по час да се занимаваме с четене и писане или математика. Понякога даже използвам заплахи, че ако не иска остава без таблет. Така, че успявам, но аз съм си вкъщи, работя дистанционно и ми е лесно да контролирам. Отиде ли при бабите системата се разпада, те угаждат и не са склонни да наказват😀

# 161
  • На морето!
Не се стресирайте. Моята също иска само игри или табле, ако аз не настоявам нищо няма да стане. Опитвам се поне по час да се занимаваме с четене и писане или математика. Понякога даже използвам заплахи, че ако не иска остава без таблет. Така, че успявам, но аз съм си вкъщи, работя дистанционно и ми е лесно да контролирам. Отиде ли при бабите системата се разпада, те угаждат и не са склонни да наказват😀
Един час на ден ли? Моята дъщеря пише/решава задачи по час седмично в най-добрия случай и то защото има домашни за лятото.
За четенето- опитвам се да изградя навик да чете всяка вечер преди сън, засега с напомняне, дано някой ден се случи и без.

# 162
Преводът наистина е много важен. Ще я намеря на английски и ще ѝ я предложа. Тя може да чете много добре и за мой срам по-добре отколкото на български.
Къде е учила английски ?

# 163
Общо е един час четене и писане или задачи. Преди сън все още предпочита аз да ѝ чета, въпреки че започна тя да чете един-два абзаца после аз продължавам.

# 164
  • София
Боже, като чета тази тема имам чувството, че моето дете е най-неученолюбивото. Нито му се чете, нито пък задачи му се решават, че и по 5-6 страници на ден... Чете, колкото да не е без хич и толкова. Заряза и писане, и смятане. С таблицата сме до 3. Но пък като слушам майките около мен всичките му съученици са на същия хал.
+1
Добре, че имам опит и не се стресирам от подобни писания Simple Smile
Дребният чете горе-долу всеки ден, но с много увещания, по десетина минути. После аз чета няколко страници. Срича все още. Пише сам доста, но негови си неща, прави все още много грешки, основно "изяжда" по някоя гласна.

Общи условия

Активация на акаунт