Второкласници.Тема 1.

• 36 909
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
Някой знае ли на какви тетрадки ще пишат по БЕЛ и Математика?

# 181
Доколкото разбрах от приятелка първият срок а тесни и широки редове и с големи квадратчета. Аз купих по две тетрадки от вид, ако се наложи ще до купувам, иначе чакам да преминат към другите.

# 182
При нас започват на малки квадратчета и тесни и широки за 1-2 месеца. Така че, зависи от учителя.

# 183
  • София
Ами аз накупих с тесни и широки редове десетина, но все си мисля, че ще ги изпишат. Ако не, които са половонеутрални ще заминат за брат и. Simple Smile

# 184
Нашите си ползват малки квадратчета отдавна. По БЕЛ с тесни и широки редове.

# 185
  • София
При баткото във втори клас започнаха да пишат на широки редове по БЕЛ и математика. Сега с малкия не знам как ще бъде, ще чакам родителската, че не ми се купуват излишни неща.

# 186
  • shumen
При нас знам,че във втори клас започват да пишат на широки редове и малки квадратчета.От майки чух обаче,че това става втория срок,а първия си пишат на тесни и широки редове и големи квадратчета.

# 187
Благодаря момичета. Аз имам тесни и широки редове и големи квадратчета, така, че ще взема по 3 тетрадки с големи редове и с малки квадратчета. Другото важно ми е подвързиите за тях. Всичко друго имаме от миналата година. И скицници също ще взема. Поне 5-6 броя.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 21:37 от П@нди

# 188
  • На морето!
Нищо не купувам вече в аванс. Миналата година дъщеря ми си избра някакви супер красиви тетрадки, с ръчно рисувани корици, като за първи клас решихме да се поглезим (въпреки цената) и подбрахме най-интересните, съчетавахме корици, напасвахме, голямо вълнение и удоволствие... И накрая класната искаше всички тетрадки да са подвързани в бял картон за работа в клас, червен за домашна работа и син за занималня. Бяхме неприятно изненадани и двете. 😄
Тази година ще трябва да избираме нов основен несесер (тя като един козирог се оказа колекционер и има 4 малки несесерчета с различно предназначение), комплекти за писане, рисуване и пр. и тетрадки, ако не продължат със същите формати, от тях още има нови, неизползвани. Тя няма търпение да ходи на пазар за училище, аз също много обичам, но ще изчакаме родителските срещи и тогава.

# 189
И при нас казаха малки квадратчета по математика. Да видим как ще свикне ученикът. Че той като мен обича да се шири из редовете 😊
Иначе освен тетрадки, не съм купувала друго все още. Събрахме пари и за помагала.
Иначе лятното четене е към своя край. Моят син е с 3 книги. Не смея да се надявам за 2 седмици да прочете четвърта 🙄 Уж ще почва нова де...

# 190
  • Варна
Ни вест, ни кост от нашите учителки. Нито помагала знам, нито какви тетрадки ще ползват.
С четенето сме зле, нито една книга от списъка, освен 4 басни на Езоп. Ми егати смотания списък. Общо взето приказки е чел най-разнообразни и сега подхвана Вълшебникът от Оз, но е докъм 30-та страница.

# 191
  • София
И моята няма нито една прочетена книга до край. Хваща и зарязва. Вчера писах на госпожата да питам кога ще е родителската, не знаела. Аз съм накупила почти всичко. Много мразя да пазарувам в последния момент, а и септември ми е суоер натоварено в работата. Само подвързиите ще купим като ни дадат учебниците и помагалата.

# 192
  • София
На нас също още не са ни дали списък с това, което трябва да купим. Днес ще обяват кога ще бъде РС. Четенето върви горе-долу. Всеки ден решава задачи,  брат му ги измисля и той ще, не ще, решава. Не му се тръгва на училище, казва, че е забравил повечето деца. Поне помни госпожата.

# 193
И нашата класна е потънала, чудя се дали да ни ѝ звънна...
Иначе ние прочетохме две книжки - Мечо Пух и Патиланци. Определено Патиланците ѝ бяха много забавни. Иначе е чела от Български народни приказки и от Приказките на Джани Родари. Реших да ѝ ги дам, за да придобие представа и от тях. Смятам, че осем книжки бяха прекалено много, и съм доволна от това, което прочете. За съжаление ако аз не подсетя, няма никакъв шанс сама да вземе да чете. Надявам се, че с времето нещата ще се променят.

# 194
Спокойно, и нашите не са се обаждали след края на миналата учебна година. Питат някои в групата във ФБ, но те не отговарят.

Общи условия

Активация на акаунт