Второкласници.Тема 1.

• 36 910
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
  • На морето!
При нас РС е на 9ти, тогава щели да кажат какво да купим и как ще се процедира тази учебна година.
Книги не знам колко прочете, най-много ѝ харесаха Патиланците и "Писмата на един дакел". С огромно желание започна Алиса и с още по-голямо я заряза.

# 196
Моето е прочело само няколко приказки. Не е писала цяло лято, вчера седна да пише и ме пита "Как се пишеше ръкописно?"

# 197
  • shumen
Моя чете в занималнята 3-4 книжки.За писане пак там.Седнахме да го видя уикенда какво помни и се оказа че е забравил някой неща.
За родителска и купуване на каквото и да е не се знае още нищо.

# 198
И нашата учителка не се е обаждала. Не знам кога ще има родителска среща. Дано да започнат да пишат на тесни и широки редове и с малки квадратчета, че имаме още тетрадки от миналата година.
Със списъка почти ще сме приключили. Досега изцяло има 3 прочетени книги (Патиланци още по време на учебната година), няколко басни е прочела, за да си има представа. Прочете част от "Приключенията на Никола", "Пипи дългото чорапче"до средата. За "Пет приказки"  няма да има време. Госпожата каза да четат, независимо дали тези книги от списъка или други, за да се научат да четат гладко.

# 199
Моят син прочете 1ви том на приказките на Ангел Каралийчев, басните на Езоп и Патиланци. Сега е почнал Хитър Петър на Сава Попов от вчера, макар да сме му я чели с баща му. Обаче се изказа, че била най-кратка от оставащите по списък 🤪  Иначе пък си ги дочита засега. Ама и не съм у казвала, че може да спре по средата, ако не му е интересно 😉

# 200
  • Варна
Родителска среща на 8-ми по график, за да не се струпваме, в РАБОТНО време! Значи съвсем изтрещяха! Бих повдигнала въпроса, но докато видя родителите се бяха изпозаписали във ФБ и стана леко безпредметно да се възмущавам. Иначе децата ще учат едновременно целия клас, няма проблем. Ама родителите да не се струпвали... Ще ни дават учебниците тогава.

# 201
Ох, в градината при нас ги правят тея номера с родителските срещи през работно време🤐 И при нас вече обявиха родителската среща. Чакам обаче официалните насоки от училището каква ще е точно организацията покрай короната. И още никой не е казал кой ден аджеба ще им е първият. Чета от тук и там, че само 1ви,5ти и 8ми клас ще се събират на 15септември, но госпожата още няма включване по този въпрос. От една страна има време, но от друга обичам предварителната подготовка аз. Да знам и на детето какво да кажа.

# 202
При нас няма да има родителска среща. Всичко, което ни е необходимо като информация, госпожата ни го пусна на мейл. За въпроси - винаги може да й звъним. Учебниците са безплатни, а парите за помагалата са събрани още в края на миналата учебна година (по-скоро сумата беше събрана за тържество по случай буквите, но то не се състоя). Дъщеря ми прочете всички книги от списъка и сега чете по собствено желание "Ян Бибиян". Таблицата за умножение горе-долу я знае, но според мен е ок, тъй като после ще я донаучи в училище.

# 203
Аз днес говорих с класната. Ние също няма да имаме родителска среща. По имейла ще ни изпрати необходимата информация следващата седмица.

# 204
  • София
Супер, дано и при нас е такава, смятам че с а излишни.

# 205
Нашата госпожа пуснала във фейсбук групата списък с необходимите  материали,  които трябва да купим. Явно ще започнат на широки редове, защото е писала само за такива тетрадки. Не е споменала нищо за родителска среща.

# 206
  • Където морето целува небето...
При нас родителската среща също ще е по график, за да не се струпваме. Класната даде право на избор кой в коя група да се запише. За първия учебен ден тържествено посрещане ще имат само 1 клас, нашите ще се строят в двора (всеки випуск в отделен час) и ще се качат с госпожата в стаите за около час. Родители в двора няма да се допускат. Насоките за учебната година ще ни ги кажат на родителската.
Книги е прочел три и дочита четвъртата, довърши и една книжка за попълване, но с преписите е на средата. Искаха им изписана цяла тетрадка.

# 207
  • София
Нашата РС е на 9-ти.

# 208
Да, и при нас вече се раздвижи групата във Вайбър. Личи си, че учебната година ще започва.
И по този повод да повдигна един друг въпрос. Миналата година джобни не съм давала на детето. Но се чудя за тази година да му отпускам някакви пари я за закуска, я за вода, я за друго. Вие какви джобни давате или смятате да давате?

# 209
  • Варна
Няма да давам. В училище така или иначе лавка няма, а нейде бях чела, че учениците до 4 клас няма да бъдат допускани до лавките. Ще си носи вода и кутия с храна, както миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт