Второкласници.Тема 1.

• 36 921
  • 779
  •   1
Отговори
# 225
Нищо не казва за среща госпожата, но иначе качва много и подробна информация. За разлика от големия, който ще е пети клас, не знаем нищичко, освен името на класната.
Хареса ми нейна идея да купим туристически столчета и децата да излизат понякога да имат час навън по четене или ИИ.
Мъжът ми тази сутрин е купил лична здравно-профилактична карта, но изглежда много различно от тези, които съм купувала друга година. Като книжки са, с няколко страници и по-скоро високи, отколкото широки. Някой купувал ли е ?

# 226
  • Варна
Никога не съм я купувала, ЛЛ ми я разпечатва.

# 227
  • София
Нашите са си същите както винаги, картонени, без листи вътре.

# 228
  • София
Вчера купих бели, картонени. Както до сега, не са книжки.

# 229
  • София
При нас качиха на сайта вече някаква информация за мерките. Столът няма да се ползва, ще се хранят в стаята като ще се дезинфекцира преди и след това. Храна - в еднократни опаковки и предстои да се уточни цена, купони, от къде ще е. Явно някакъв кетъринг. ФВС - максимално на двора. В общите закрити помещения задължително с маска или шлем, без по време на часа. Тогава са по желание.
Ще почват 30 мин по-рано, заради големите, които минават на 2 смени. Това предполагам ще доведе до по-голяма пауза за обяд и игра навън (надявам се на второто, но досега винаги са били навън по обед). РС ще има до края на септември - не са уточнили формата ѝ. Само за 1ви и 5ти клас правят предварителни присъствени и понеже си имам кака 5класничка се надявам, че ще науча още подробности преди 15ти. Иначе за тетрадки и пособия класната ни написа още в края на 1ви клас какво ще се иска.
Чакаме график за час на класа, който ще имат на 15.09. за получаване на учебниците и програма.
На двора ще са отново само 1ви и 5ти клас. За ОУ става дума.

# 230
  • Варна
Много ме е яд мен за тоя глупав стол в нашето училище. Официално заради него (по-точно защото е малък и няма как да се съберат първите и вторите класове в рамките на 1 час) сега във втори започват в 7:30, а не в 8:20. Пак имат по 5 часа дневно, защо трябва да карат децата да стават в зори и да ходят толкова рано на училище, за да приключат в 11:30 и да дремят до занималнята следобед. Пълна тъпотия и безхаберие. А можеше да им носят храната в стаята, те също са на кетъринг и не виждам какъв би бил проблемът и защо трябва да се навират в стола, който също е с размерите на стая.

# 231
  • Където морето целува небето...
При някои по-рано, при други по-късно ще се започва, лудница ще е. Някои родители водят по две деца, които ще имат примерно 30-40 мин. разлика във влизането..  Тази година ще е така, дано другата вече си е нормална!
А да попитам по колко минути ще са часовете във втори клас, че това пропуснах да задам като въпрос?

# 232
  • София
Мина и нашата РС, шашнах се от всички мерки. Голяма лудница е. Имам чувството, че бързо ще преминем към дистанционно обучение.

# 233
  • Варна
По 40 минути са часовете.

# 234
  • shumen
Нашата родителска ще е на 11.09.онлайн от 19 часа е писала днес госпожата.Иначе днес ходих и купих всичко„което им искат за 2 клас.

# 235
  • Където морето целува небето...
А какви маски ще подготвяте на децата, по колко и какъв начин за съхранение сте измислили. Предполагам с момичетата е по-лесно, че пазят повече, ама като го зна моя....

# 236
  • Варна
Текстилни, поне 3-4. Още не съм избистрила модела, имам една от Кауфланд, която бива, но дали всички ще са такива не знам. Чистите в плоска кутия, ползваните в торбичка, нещо такова си представям.

# 237
  • shumen
И аз като Месечинка.Чистите в кутия,мръсните в торбичка.Маски има две текстилни,но ще трябва да купя поне още една-две.

# 238
И аз ще приготвя 2-3 маски на ден, текстилни. Купих една от книжарницата преди време, удобна ѝ е. Никак не си ги представям тези малки деца с маски из общите части.
Дано само да не преминават за дълго на дистанционно обучение. То вероятно ще има такова, само да не е за дълго.

# 239
  • София
Нашите и във втори клас учат по 35 мин. От трети вече нагоре минават на 40.

Общи условия

Активация на акаунт