Второкласници.Тема 1.

• 36 956
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
При нас все още никой не е бил под карантина в класа. Всяка седмица има по 2-3 отсъстващи деца болни, но не се е чуло някой да е боледувал по-сериозно. От днес и моят въорокласник е със сополи вкъщи. Явно прихвана от сестра си, която се разсополиви още миналата седмица. Иначе се надявам поне още 2-3 седмици да изкарат присъствено.

# 451
Ние сме дистанционно. Часовете са по 30 минути, междучасие по 10, голямо след втория час - 30 минути. Започват в 8, свършват в 11.30ч
Имат занималня от 14ч до към 15,30.
Времето им стига според мен.
Все още не са загубили интерес. Виждат се децата, чатят си, говорят си (това в междучасията или преди занималня).

# 452
  • shumen
Нашата родителска среща онлайн мина снощи.Повече беше за дисциплината и къде са им пропуските.Куца им БГ и разказвателните най-вече.

# 453
  • Където морето целува небето...
И при нас куца БГ като цяло в класа... Мисля, че тук оказа роля спирането през март. Купила съм едно помагало аз и давам ако случайно остане свободно време да се занимава.

# 454
  • София
А какво е помагалото, Mama Suzana? Искам и аз да купя нещо...

# 455
  • shumen
Мама Сузана и аз тъй мисля.
Дидита аз съм взела едно на Мечо и Медунка и давам понякога от него.

# 456
  • Варна
Не мисля, че ДО е оказало някакво влияние съществено. По тая логика трябваше и математиката да им куца. И моят син е по-зле по БЕЛ, отколкото по математика. Правописът му куца ужасно и не виждам това какво общо има с присъственото или отсъствено обучение след като правопис се учи сега. С четенето също не е за 6, чете сравнително добре, в смисъл не срича, но чете бавно, осмисля думите, не се лее гладко. Има деца в класа, които четат по-добре, има и по-зле. Нормално.

# 457
  • shumen
Месечинке,и аз не мисля че ДО е оказало влияние. За дисциплината госпожата ни пита как да процедира,за да спре туй нагрубяване и каране и да сплоти класа.Опитала е няколко метода,но не са проработили.Наказанието по нейните думи не работи или ако работи е само на момента.

# 458
  • София
Моят син също пише ужасно Sad Изобщо не се старае да запомни някакви правила.
Миналата седмица намерих тази идея и съвсем скоро ще я реализирам и ще играем
https://nachalen-uchitel.blogspot.com/2018/08/blog-post_27.html

# 459
  • На морето!
От опита ми с големия син - в първите класове математиката е много по-лесна и приятна на децата, БЕЛ, особено писането на дълги текстове и преразказите им са им трудни. После нещата се обръщат и математиката в 5ти клас става трудничка и изисква повече работа от БЕЛ.
По четене правиха състезание тази седмица- брой изразително и ясно прочетени думи в минута. Моята госпожица е първенец в класа с резултат 72 думи, а по моите критерии има още много какво да се желае от четенето ѝ, за да стане приятно занимание, което носи удоволствие без усилия.

# 460
  • Варна
При нас проблемът, освен всичко друго, е, че слива думи, които трябва да се пишат разделено, затова пък дели други. Изобщо интервалите за нищо ги няма. Че бърка а/ъ, о/у да не говорим.

# 461
  • София
И моята още има затруднения с четенето. А онзи ден получи първата си 4ка по БЕ и много нещастна. Бърка звучни и беззвучни съгласни, като я накарам да направи проверка се справя, но на тестовете бърза и въобще не рпави проверка. Бърка и ударенията, опитах се да ги обясня, не ги разбира и това си е. По математика е добре. Взела съм едно помагало и работим понякога, но нчестно казано не ми остава особено много време.

# 462
  • shumen
Точно това е при нашите проблема също Месечинке.Повече диктовки уикенда каза госпожата и дано се научат да пишат вярно.
Дидка,ударенията и на моя са му трудни.И госпожата ги обеснява,и аз и пак са му трудни.
Нашите по английски правиха контролно и моя имаше 4 и си порева за нея,но му казах,че ще я поправи да не се ядосва.

# 463
  • Където морето целува небето...
А какво е помагалото, Mama Suzana? Искам и аз да купя нещо...

Помагалото е "Тренировъчни упражнения и задачи за проверка по български език". Още по мое време имаше подобно в кафяво-бежова гама и да си кажа честно много го мразех.Сега е по-цветно.

Моето се справя много добре и винаги го хвали учителката по БЕЛ, но за мен далеч не е така. Чете добре и покрива нормативите, но писането.... А този краснопис е просто ужасен при него. Също бърка банални думи. Като цяло явно им е трудно, защото е масово явление в класа.

# 464
Моят миналата година беше много зле откъм краснопис, писала съм в темата. Не се и трогваше, че пише грозно. Обаче тая учебна година е все едно друг човек - много внимава и се старае. Взе и едни печати "краснописец" да получава.
Иначе грешки правописни от време на време прави. Но за мен е нормално на този етап, при положение че сега се учат, не знаят всичко правила и т.н. Важното е като объркат нещо, да запомнят грешката си и да се стараят да не я повтарят.
И все пак математиката и на него му е любима.

Общи условия

Активация на акаунт