Второкласници.Тема 1.

• 36 952
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
Моят второкласник има добър краснопис, но да видим как ще премине на тетрадка с широки редове.
С четеното се затруднява там където има непознати по-дълги думи, но има напредък от лятото. И обяснявам като че учи чужд език - какво означават някои думи. Днес говорихме какво е суетност, ласкателство, лицемерие във връзка с баснята на Лафонтен за лисицата и гарвана.
По математика минаха вече събирането и изваждането с преход, което ми се струва ключово за последващо събиране на две двуцифрени, трицифрено с двуцифрено и т.н.

Аз съм го спряла от училище с молба за осер, да видим до кога ще е така.

В момента върви петиция за временно преминаване на он лайн обучение, сред нас май няма много заинтересовани, но я пускам, бавно набира скорост.
https://www.peticiq.com/298365?fbclid=IwAR3j8yr89_VS96n3Z-aHWXzB … w6dxSgPbc19M#form

# 466
  • Където морето целува небето...
Нас ни сюрпризираха, че и в училище налази вече Ковид 19. Някак успяхме да се опазим до сега. Препоръчват маски в час, защото по всеки предмет сме с различни госпожи. Казах на детето да си прецени сам дали може да издържа цял ден или не, като е снабден с достатъчно маски за смяна.
Очаквам съвсем скоро да хлопнат кепенците и за най-малките. Моля се само да е за кратко и да сме здрави всички!

# 467
  • shumen
При нас се започна яко с контролните.Утре ще правят по български,а онзи ден правиха по околен свят.

# 468
Нашите пишат на широки редове от началото на учебната година по всички предмети. Учудващо за мен, но лесно се справя щерката.
Май на всички училища ще хлопнат кепенците. Само не знам как ще поеме натоварването платформата за онлайн обучение. Сега има затруднения, добре, че има разбиране от страна на госпожите. Да сме здрави, ще се изучат децата.

# 469
Нашите пишат на широки редове по абсолютно всичко от началото на годината. Дъщеря ми я научиха в частната за нималня да пише добре на широки редове.
Мен пък ме притеснява техническата неграмотност на учителите. Много е зле.

# 470
  • Варна
Нашите пишат смесено - по Български на тесни и широки, по литература на широки. В началото на широки почеркът му беше ужасен, но сега пише доста добре. Има 20 оценки от началото на годината.

# 471
  • София
Ние още от началото с широки. Моята пише сравнително хубаво, даже ако не бърза направо красиво. Ама все бърза и прави грешки, изпуска букви най-често

# 472
  • На морето!
И нашите са на широки редове и тесни квадратчета.

Мен много ме изнервя нашата класна. Не спира да говори на децата за Ковид, за ДО, болни, министерства и пр. неподходящи за деца тиради. Сега ни е пратила някакъв назидателен мейл как трябва ДО е наша отговорност, как трябвало ние да осигурим всичко и понеже нямало да се справят във времето, ние сме били длъжни да учим с тях. Децата не трябвало да се лигавят, да се стягали.... И дума нямаше за успокоение, за увереност, че ще се справим и, че можем да разчитаме на нея.
Все повече се замислям да сменяме училището, учителката започва сериозно да прекалява с изисквания и изпуснати реплики относно децата, а сега и това. Много съм разочарована.

# 473
  • shumen
Нашите пишат от месец някъде на широки редове и малки квадратчета.Моето свикна и взе да пише красиво.

# 474
Нашата в момента отсъства заради Ковид. До преди това казваше на децата, че не иска ДО.

# 475
  • Където морето целува небето...
При нас вчера много от учителите не са се явили в училище и по всеки предмет децата са имал изаместник или са били с госпожата на занималня. Информация няма никаква. Започвам много да избеснявам и аз. Уважавам учителската професия, но прекаляват вече. Два дни останаха.

# 476
Да, моето дете чуло от друго, че нашата учителка отсъства заради Ковид, да не си помислите, че някой ни казва нещо.

# 477
Малко извън темата за БЕЛ. Моят все се оплаква че му са малки несесерите, не знам ритат ли ги...., но за седмица две са заминали. Вие какви ползвате? .

# 478
  • Варна
В какъв смисъл заминали, късат ли се или какво? Моят син си ходи с несесера от първи клас, с три отделения. Като нов е все още.

# 479
Моето ползва на Ташев от първи клас и са като нови също.

Общи условия

Активация на акаунт