Второкласници.Тема 1.

• 36 943
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
  • Където морето целува небето...
Ползва си от 1 клас още - на head е и се разпъва като се отвори. Компактен е. Има и друг с два джоба с ципове. Носи и двата.

# 481
  • София
Моят е с Белмил, като раницата му. От тези, които се разтварят като книга. От първи клас е, абсолютно здрав. Надраскал го е, той не търпи ненадраскани повърхности Laughing, та не е като нов.

# 482
  • shumen
И моя е с този от 1 клас,Надраскан е,но още го ползва.
Аз с чудя сега кой ще го гледа от Понеделник като са онлайн,че ще си учат както в училище през целия ден.

# 483
Аз си мислех ме само ние сме с надраскани несесери, гумички и изядени химикали. По Бел си е трудничко. Миналата гидина нашето образование ставаше по Фейса. Пълна парадия. Сега уж обеща класната че ще е в Тиймс. Да видим.  Госпожата на занималня е много готина млада мацка и се ядосва че тъкмо затвърдиханеща които трябвало да ги з аят от първи клас и сега пак онлайн. Аз си мисля че отиде и февруари така.

# 484
И мен ме хвана направо депресията, като чух официалното затваряне на училища и градини. А днес се ядосвам и на съобщение, че било задължително и следобед да влизат в платформата за занималня. Разбирам, че сме записали децата целодневно и госпожата от занималнята трябва да има заетост. Но съм против толкова часове да стоят пред мониторите децата и то задължително.

# 485
  • София
И на мен ми писна, миналата седмица имаха болно дете, беше лудница 4 канала намираш господина в 5ти, прави диктовка, вече към края. Искам задачи по вайбър. Решила съм да ги пускам на мютнато радио и да работим урок след урок сами. Ай сиктир

# 486
  • София
Миналата година нашите имаха общо около 2-3 часа на ден синхронно (включително занималнята). Но сега, доколкото разбрах, ще си е баш целодневно. Не мисля, че ще издържим, нито детето, нито аз.

# 487
И при нас са пуснали целодневно разписание. Ще имат да чакат.
Кажете ми моля Ви как върви тоя тиймс? Има ли някъде наръчник за ползване?

# 488
И ние сме с Теамs. Пуснали са съобщение че часовете са от 8.30ч.и ще са 20 минути. За занималня нищо не са казали. Ще се види. Ние пък имаме проблем с нета вече втори ден и днес се разправях с доставчика.

# 489
  • пловдив
И аз си мислех ,че занималнята ще е в повече .Не съм съгласна с толкова дълъг престой пред компютъра и сутрин и след обяд.Още не са ни пуснали програмата и ще видя какво са решили.

# 490
  • shumen
И при нас е пуснато разписанието и ще са цял ден с часове по 20 минути в Тимс.Ще почват в 9 сутрин до 11.20 и от 13.30 до 16.00 часа след обяд.Питах дали след обяд е задължително и ми се каза да щом и в училище ходи на занималня понеже цялото това  безумие е предложено от МОН и всичко се проверявало.Аз засега ще съм платена отпуска 7 дни и после неплатена до края сигурно,но този път съм решила да си търся правата и ще кандидатстват за помощта за работещ родител.
Ето какво е качила нашата класна:

]Важно! Уважаеми родители!
От 30.11.2020 г./понеделник/ учениците преминават към обучение от разстояние в електронна среда. Учебните занятия ще бъдат организирани на две смени. Преди обед ще се провежда урочна работа с г-жа Стефанова, а следобяд ще се подготвят домашните задания с г-жа Ибрахимова. В следобедните часове участват само учениците, записани в ГЦОУД.  Според Наредба №10 на МОН-Глава 3, Раздел 3 ,продължителността на Събранията /часовете/ ще е 20 минути. Разпределението им е по- долу. Ще се спазва седмичното разписание. Не се допускат отсъствия!!! Те ще бъдат отразявани в Електронния дневник.
Най-лесният начин учениците да влизат в правилното Събрание е: След като се влезе в платформата "МАЙКРОСОФТ ТИЙМС" , кликват върху синята лента/ в ляво на екрана/ върху "Календар".В него на съответната дата и час излиза прозорче до наименованието на часа, който предстои да започне-клик върху него и е в Събранието. Ще споделя и клип, в който от 10-тата минута започва обяснението как се качват домашни работи. Не качвайте нищо в чата.
Заниманията по Проект " Подкрепа за успех" ще се провеждат всяка сряда от 15.30 ч. до 15.40 ч.
Ако имате желание ще проведем утре вечер кратка родителска среща в Teams от 18:30 часа.
ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ДЕН
Първа смяна               Втора смяна
1. 9.00 ч.-9.20 ч.          1.13.30 ч.-13.50 ч.
2. 9.30 ч.-9.50 ч.          2. 14.00 ч.-14.20 ч.
3.10.00 ч.-10.20 ч.       3. 14.30 ч.-14.50 ч.
4.10.30 ч.-10.50 ч.       4. 15.00 ч.-15.20 ч.
5. 11.00 ч.-11.20 ч.       5. 15.30 ч.-15.50 ч.
6.11.30 ч.-11.50 ч.        6.16.00 ч.-16.20 ч.[/b][/b]

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 02:50 от danaeka

# 491
Ние вече претръпнахме в онлайн обучението. Simple Smile
Свиква се. Щерката сама си намира събранието вече. Ако се е включила в неправилното, обикновено някое детенце влиза и казва, че има друго събрание и че госпожата е там. Първият ден госпожата ги канеше. Най-лесно се намира събранието през "календар", както е написано в поста горе.
Нашите сутрин са от 8 до 11,30 , а следобед от 14 до 16ч. Определено е уморително. На моята госпожица започна да ѝ омръзва. Значи, този тип обучение е най-добре да бъде две, максимум 3 седмици. Нашите вече са три. Не знам как ще изкараме до края. Иначе казва , че разбира материала, аз я препитвам, наистина е така. Като сравня обучението през фейсбук групата и това през Тиймс, второто е по-добре.

# 492
Леле, като гледам съобщението, което са пратили до класа на danaeka, съвсем избеснявам. Че то си отива деня пред екраните кажи-речи. Че и за отсъствия писали. Тамън да се случи да му прекъсне интернета и да му пишат отсъствие Angry Направо ще яхна метлата още малко:angry:

# 493
  • Където морето целува небето...
При нас беше така още от март - сутрин 30 минутни часове по програмата, а от 14 часа занималня. Занималнята ми взимаше здравето, защото ме вързваше в нас с бебето в най-хубавите часове. Или излизахме набързо в обедната почивка преди занималня. Понякога закъснявахме и госпожата се сърдеше. На всичко отгоре след занималня трябваше да подготвяме и да снимаме и изпращаме домашните и отива по-голямата част от деня. Сега както и рано се стъмнява до тъмно ще пишем.
Не ми се мисли и с вече ходещо и отварящо врати, и викащо по цял ден дребосъче. Много ще е трудно и за трима ни.
През март беше трудно, защото всяка госпожа предпочиташе различна платформа, сега казаха, че всички ще са през тиймс.

# 494
  • На морето!
И на мен ще ми е много трудно. Работя от къщи, имам седмокласник, а класната на второкласничката не проявява никаква толерантност и разчита ние да поемем голяма част от процеса на обучение.

Общи условия

Активация на акаунт