Второкласници.Тема 1.

• 36 941
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
  • shumen
Не сте сами.Всички сме в това положение.Дано е само 1 месец това,че ще полудеем вкъщи с тях и ние.

# 496
При нас беше така още от март - сутрин 30 минутни часове по програмата, а от 14 часа занималня. Занималнята ми взимаше здравето, защото ме вързваше в нас с бебето в най-хубавите часове. Или излизахме набързо в обедната почивка преди занималня. Понякога закъснявахме и госпожата се сърдеше. На всичко отгоре след занималня трябваше да подготвяме и да снимаме и изпращаме домашните и отива по-голямата част от деня. Сега както и рано се стъмнява до тъмно ще пишем.
Не ми се мисли и с вече ходещо и отварящо врати, и викащо по цял ден дребосъче. Много ще е трудно и за трима ни.
През март беше трудно, защото всяка госпожа предпочиташе различна платформа, сега казаха, че всички ще са през тиймс.
Мале колко познато. Имам и аз един палавникна 1г.и6м. Как ще е незнам. Но трябва да се справим. А в тая връзка може ли да кандидатстваме за тази Ковид помощ като сме с ученици и 2 ра година майчинство.

# 497
  • Варна
Според мен не, на принципа, че не може да получаваш две обезщетения по едно и също време. А и ти нямаш загуба на доход.

# 498
  • Където морето целува небето...
Може татковците, ако са в неплатен отпуск. Нашият за сега работи и се надявам да е така, че с това майчинство сме за никъде втората година. Умишлено не се върнах на работа точно заради ето този момент със спирането на ясли и училища.
При нас вече има починала учителка в училището не детето. За съжаление чух, че има и още една в по-тежко състояние. А удържахме до скоро и нямаше случаи.... Много ми стана тъжно... Дано всичко това приключи скоро!

# 499
Неизбежно беше затварянето покрай толкова много болни. Аз също имам починала позната вече 😔 Обаче въпреки това трябва да мислим и за децата. Не е здравословно да прекарват толкова време втренчени в екраните(много даже в телефонните). С тази занималня ще стане малките да прекарват повече време в платформите от големите🙄
Иначе и при нас ще е трудност да удържа малката му сестра да не влиза по време на обучението. Ще трябва и с баща им, че и с бабите да се редуваме  с последните си дни отпуск, за да има и кой да седи вкъщи с тях.

# 500
  • София
Как сме, второкласници? Laughing

Ох, цял ден си отива с това ДО. Почваме в 8, учим до 10.30. После около час навън, пишем домашни (иска да е готов преди занималнята), занималнята е 2 часа в които слушаме и чат-пат се включва с някой отговор. И то си станало 4 часа. Докато пише иска да съм до него, сам отказва.
Междувременно работя, цялата домакинска работа е след работа...Дълги седмици ще са.

# 501
Как сме, второкласници? Laughing

Ох, цял ден си отива с това ДО. Почваме в 8, учим до 10.30. После около час навън, пишем домашни (иска да е готов преди занималнята), занималнята е 2 часа в които слушаме и чат-пат се включва с някой отговор. И то си станало 4 часа. Докато пише иска да съм до него, сам отказва.
Междувременно работя, цялата домакинска работа е след работа...Дълги седмици ще са.

Аз пък ей сега като сготвя и трябва да започвам да работя, защото досега измежду всички задължения, изпълнявах молба на приятелка.

# 502
Ние започваме в 9, часовете са по 20 минути.
Малката иска да е сама в стаята си и се справя. Домашните са малко засега и се справя бързо. Тъй като тя не ходи на училищната занималня се оказва, че разполага с доста свободно време. Тези два дни го уплътнихме с любимото занимание бой със снежни топки😃

# 503
  • София
Завиждам на майките със самостоятелни и оправни деца (и аз бях такова). Как поне едното не се метна на мен Triumph

# 504
Моето е оправно и може да е самостоятелно, но постоянно идва да ми говори нещо, не и се се пише, не и се смята, иска компания...

# 505
Аз за моята се изненадах, но всичко се дължи на класната.
Тя ги е подготвяла миналата седмица и сега те се мъчат да ѝ покажат, че се справят сами. Поне моето дете и деца от класа, с които имаме контакт и извън училище.

# 506
  • София
Моето е от оправните и самостоятелните, а пък аз работя мин. по 10+ часа - последните 2 дни -от 8 до 19 почти. Домашни проверявам след 19 - тя снима и праща към мен, а аз - качвам в Таймс или Вайбър. Това в реално време, след 19 проверка от мен на материала от час и ДР. След нея идва каката - 7 клас - коментираме задачите по Мат. Готвенето е между другото:) Дреб излиза с баща си вчера и днес и играха в снега. През другото време се занимава сама - основно пред тел, но като го прибера - лего и кукли:)

# 507
  • shumen
Моето и то се оправя само.Днес дори имах излизане и стоя около час някъде сам.Нашите си имат занималня след обяд и там написва всичко.Най -много да остане нещо да оцветява или рисува след това.
Нашите утре имат физическо и ми е интересно какво ще  правят.Днес пък имаха Музика и няма да казвам как грачеха.

# 508
  • На морето!
Нашите имат и народни танци. Лудница.
И сме всички вкъщи, под карантина.

# 509
Моята се справя сама. Аз помагам само с качването на домашните.
По физкултура госпожата им пуска клипчета и те изпълняват упражненията или играят занимателни игри от рода на "джуджета и великани".
От понеделник има затруднения с платформата, явно защото се включиха много ученици вече. Преди сами влизаха в събранието, сега изчакват да ги повика госпожата. Доста време минава, докато ги събере. Но пък напредват с материала.

Общи условия

Активация на акаунт