Второкласници.Тема 1.

• 36 957
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
Нашият клас е присъствено. Има вече 5 контактни деца. Госпожата отсъства, но не обясни защо. Аз от миналия четвъртък спрях и двамата ученика. Малкото не ходи на градина по-отдавна. Повече ми е спокойно така, въпреки че е по-натоварено.

# 436
  • София
И моите са си присъстено (1 и 2 клас). Досега на второкласничката и двете учителки отсъстваха. Като отсъства титулярката имаха заместничка, но като отсъства гопспожата по занималня просто разпределяха децата в другите класове (което е безумно, но има недостиг на учители). Нямам намерение, обаче да ги спирам по своя воля.

# 437
  • Където морето целува небето...
Присъствено са при нас. За сега няма дете или учител в класа под карантина. Дано си продължат така поне до Коледната ваканция!

# 438
И ние сме присъствено. Пуснаха ни допитване как предпочитаме да учим, но засега никой не ни е казал какъв е резултатът.
Иначе имаме едно контактно дете и едно болно, но не от Ковид. Класната е твърдо за присъствено и аз се надявам така да си останат по-дълго.

# 439
  • София
До тук си бяхме присъствено. Но от днес класната е болна, не е ясно все още какво е. Дано се оправя бързо жената, но няма да се изненадам, ако утре ни кажат, че минават 10 дни от вкъщи.

# 440
Ние сме дистанционно от миналата седмица. В понеделник уж трябва да сме присъствено. В нашия град и училище ситуацията е доста напрегната. Учим през Тиймс, децата свикнаха, моята вече абсолютно самостоятелно се справя. Аз бях много скептично настроена към дистанционното обучение, но виждам, че на моето дете не му пречи засега, дори ѝ харесва, та сякаш нямам против да са така до зимната ваканция.
За съжаление нашата директорка почина, тя преподаваше и на нашите деца. Почина и директора на болницата . Малък град сме, познаваме се, та се чувства малко паника у хората. Бог да прости починалите, другите да сме живи и здрави.
Нашите учителки много се стараят, засега не виждам проблем, че децата са дистанционно, даже, пак казвам, предпочитам засега да е така. Но ако тръгнат на училище, ще я пускам.

# 441
  • shumen
При нас има едно контактно дете и не е на училище само то.Болни имат,но не от Ковид.

# 442
Ние сме присъствено, класната отсъства, но все така казва на децата, че не иска да учат дистанционно (защото грам не разбира от интернет технологии).

# 443
Тези, които са на ДО по колко минути са ви часовете.
В началото на тчебната година нашата класна каза, че ще са по 15, което ми се струва съвсем несериозно, но такова било решението в училището.

# 444
  • Където морето целува небето...
На първата родителска среща ни казаха, че ако се наложи да минем на ДО, то часовете ще са по 20 минути. Не знам как изобщо ще стане, но такова било нареждането.За справка-през март бяха по 30 мин.

# 445
Ние имахме ДО само през май и също беше 30 минути.

# 446
  • София
Миналата седмица бяхме на ДО и часовете бяха по 30 минути.

# 447
  • София
При нас миналия срок почваха в 09.00 и свършваха в 12.00, ама не знам по колко са били. Само госпожата по английски ги държеше по 1 час.

# 448
  • shumen
При нас миналата година бяха по 30 минути.Започваха в 9 и завършваха в 11.30 някъде.

# 449
  • На морето!
И моята дъщеря е присъствено, в класа ѝ има 2 карантинирани контактни деца, всички останали са здрави и на линия. Спазват се мерките.
Синът ми е 7ми клас, дистанционно е и часовете са по 30 мин, но някои учители ги сливат, за да са по-ефективни. Реално им отнема около 5-7 минути да проверят кой е там, кой не, да се логнат всички и тъкмо "захапят" материала и часът свършил.
Надявам се ако малките минат ДО, поне занималнята да им махнат. Миналата година постоянно ни занимаваха с рязане, лепене, рисуване и всякакви проекти, наплъно излишни, но много ангажиращи и досадни, чиято единствена идея беше учителката от занималнята да си оправдае заплатата.

Общи условия

Активация на акаунт